Jump to content

Mazda Sevdası Ve İzmir

GökayT

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle forumdaki bütün abilerime sevgiler saygılar, 1998 yılından beri ailemize 10 farklı Mazda girdi çıktı hepsinide keyifle severek memnun kalarak kullanmıştık, hepsiylede güzel anılarımız vardı. Eş dost arasında mazdacı bunlar diye anılırdık. Bu 18 yıldır devam eden fanatik mazda tutkumuz servisle yaşadığımız birden çok olumsuzluktan sonra ben ailem ve etrafımdaki insanlarda bitti.  Maalesef yetkili servisteki yaşadığım kamuya açık alanda uzun uzun anlatamıyacağım birden çok olaylardan dolayı daha 1 aylıkken sıfır arabamı satmaya karar vermiştim. 

Bütün bu olaylar olurken kızdığım için arabayı taa 2015 Ekim başında satılığa çıkarmıştım, ama satılmadı, Daha sonra garantinin devam edebilmesi için her 6 ayda bir yetkili servise gitme zorunluluğu olduğunu öğrendim, İzmir servisine tekrar gitmek istemediğim için Muğla' ya gitmeyi düşündüm ama maliyet yüksek olacaktı, servis için her zaman  tee 250 km yol git + 250 km gel mantıklı gelmedi, en ufacık bir parça lazım olsa yetkili servise mahkumsun, arabaya birşey olursa ne yaparım diye her an aklım çıkıyordu, çünkü hem o servise gitmek istemiyordum hemde hiçbir parça yok herşey sipariş, buji bile özel siparişle 1.5 ayda geliyor düşünün.  İzmir'de başka alternatif yok bende kızdım, 6 ay dolmadan satılsın diye fiyatı dibe vurdum, Ekim başından beri satılmayan araba ilanı yenilediğim gün 2 saat sonra satıldı, İstanbul'dan birisi kaldır ilanı ben geliyorum dedi, ertesi gün buluştuk arabayı sattım, 72 bine aldığım arabayı 4.000 Km de iken yaklaşık 10 bin lira zararla sattım. Aynı gün Vosmer (voswagen merkez servis) 'e gittim Gaziemir şubesine, içerideki düzene hayran kaldım, sıfır golf veya ikinci el Tiguan arıyorum dedim, çok güzel ilgilendiler ve yönlendirdiler , tesadüfen o gün sabah ilk sahibi bir bayan doktor şimdiki aldığım Tiguan'ı DOD 'a konsinye bırakmış internette ilanı bile daha konmamışken arabayı gördüm beğendim aldım. Değişen boyanan yok, ilk sahibi, 87.100 KM'de en dolusu makyajlı kasa, 4x4 4Motion, cam tavan, biXenon, kendi kendine park özelliği falanda var, sadece 10 bin bakıma ihtiyacı vardı. Piyasasından yaklaşık 8 bin lira aşağıya aldım Tiguan'ı , tam anlamıyla düşeş denk geldi. DOD' da notere bile gitmiyorsunuz evrakları veriyorsunuz noter oraya geliyor, çay kahve bol, sohbetleri güzel, ben çok memnun kaldım aynı anda kaç kişi ile uğraşıyolar nasıl yoğun arabalar geliyor gidiyor satılıyor vs. hiç bir iş karışmıyor, herşey düzenli. Oturacak yer bol ,istediğiniz yere oturabiliyorsunuz, kimse (-niye burda oturuyon kak geç aşada otur) (-burda ne işin var git adamların başından adamlar çalışıyor) demiyor DOD' da resmen insan olduğumu hissettim, rahat ettim. Mazda servisinden oturaramaya o kadar çok alışmışız ki dod'da tereddüt ettik defalarca sorduk -oturuyoruz ama kızmasınlar dedik , -yok kim neden kızsın öyle şeymi olur dediler , böyle sormamıza şaşırdı dod daki çalışanlar. Vosmer'in servis bölümü de camlı, geniş rahat kanepelerde klimalı ortamda oturup arabanızı izleyebiliyorsunuz . Volkswagen aracımdan da memnunum DOD ve Vosmer' den de memnunum, müşteri olduğumu ve ciddi şekilde işlerimi halledebildiğimi, karşımdakinin beni ciddi şekilde dinlediğini, doğruyu söylediğini, hem kurumsal hemde samimi bir ortam olabileceğini gördüm. Ne parçası gerekiyorsa saniyesinde bulabilmenin konforunu hissettim . Artık arabaya birşey olursa kaza vs. bakım ne yaparım diye aklım çıkmıyor, içim rahata erdi . 

98 yılından beri İzmir servisinin devamlı müşterisiydik ordaki herkesi tanıyorum hep iyi niyetle samimi olarak yaklaştım, unutmuştur, dikkatsizliğine gelmiştir, yoğundur vs. diye hep alttan aldım ama resmen aptal yerine konulduğumu anlayınca soğudum. Serviste oturacak yer bile yok , tek sandalye var ona da oturdun mu birileri çok kızıyor, oturmak yasak !!! , parayı ödeyip hemen çıkacaksın. Beklemen gereken bir durum varsa ya dışarıda ayakta duracaksın yada aşağıda köşeye sıkıştırılmış koltukta unutulacaksın hiç bir şeyi hiç kimseyi görmeden öylece uslu uslu oturacaksın, kliması çalışmayan mekanda köşeye sıkıştırılmış koltukta yazın terleye terleye kışın donarak öylece saksı gibi oturup hiç bir şey sormaz ve istemezsen en iyi müşteri sensin . Buji gibi şeylerin bile olmamasına, en gerekli parçaların bile siparişle özel olarak 1,5 ayda getirilmesine de ses çıkarmaman lazım. Bir çok mazdacı tanıdığım sırf izmirde ki servise gitmemek için yol masrafınıda göze alıp Muğla'ya gidiyor, veya çevre diğer illerdeki servislere gidiyorlar, parça siparişlerini falan İstanbul'dan yada Muğla'dan yapıyorlar . Bu olumsuzlukları hisseden tek ben değilim örnekleri çokca mevcut, benim gibi marka değiştirenlerde var, bir kaç taneside fanatiklerden üstelik, fanatikleri bile yıldıran bir düzensizlik, bu düzen devam ettiği sürece Mazda İzmir'de Japonya temsilciliği gibi ancak sembolik olarak varlığını sürdürür . İleride İstanbul'da yaşarsam veya Muğla, Antalya gibi, Ankara gibi hareketli servislerin olduğu bir ilde yaşarsam tekrar mazdaya dönmeyi ancak öyle düşünebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, alpay99 :

Hayırlı olsun hocam yeni aracınız..

Teşekkür ederim sağolun :) , sizinde servis işiniz en kısa zamanda istediğiniz şekilde çözüme kavuşur inşallah sizede bol şanslar .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mazdacı 1990 :

Öncelikle forumdaki bütün abilerime sevgiler saygılar, 1998 yılından beri ailemize 10 farklı Mazda girdi çıktı hepsinide keyifle severek memnun kalarak kullanmıştık, hepsiylede güzel anılarımız vardı. Eş dost arasında mazdacı bunlar diye anılırdık. Bu 18 yıldır devam eden fanatik mazda tutkumuz servisle yaşadığımız birden çok olumsuzluktan sonra ben ailem ve etrafımdaki insanlarda bitti.  Maalesef yetkili servisteki yaşadığım kamuya açık alanda uzun uzun anlatamıyacağım birden çok olaylardan dolayı daha 1 aylıkken sıfır arabamı satmaya karar vermiştim. 

Bütün bu olaylar olurken kızdığım için arabayı taa 2015 Ekim başında satılığa çıkarmıştım, ama satılmadı, Daha sonra garantinin devam edebilmesi için her 6 ayda bir yetkili servise gitme zorunluluğu olduğunu öğrendim, İzmir servisine tekrar gitmek istemediğim için Muğla' ya gitmeyi düşündüm ama maliyet yüksek olacaktı, servis için her zaman  tee 250 km yol git + 250 km gel mantıklı gelmedi, en ufacık bir parça lazım olsa yetkili servise mahkumsun, arabaya birşey olursa ne yaparım diye her an aklım çıkıyordu, çünkü hem o servise gitmek istemiyordum hemde hiçbir parça yok herşey sipariş, buji bile özel siparişle 1.5 ayda geliyor düşünün.  İzmir de de yetkili servis tek başka alternatif yok bende kızdım, 6 ay dolmadan satılsın diye fiyatı dibe vurdum, Ekim başından beri satılmayan araba ilanı yenilediğim gün 2 saat sonra satıldı, İstanbul'dan birisi kaldır ilanı ben geliyorum dedi, ertesi gün buluştuk arabayı sattım, 72 bine aldığım arabayı 4.000 Km de iken yaklaşık 10 bin lira zararla sattım. Aynı gün Vosmer (voswagen merkez servis) 'e gittim Gaziemir şubesine, içerideki düzene hayran kaldım, sıfır golf veya ikinci el Tiguan arıyorum dedim, çok güzel ilgilendiler ve yönlendirdiler , tesadüfen o gün sabah ilk sahibi bir bayan doktor şimdiki aldığım Tiguan'ı DOD 'a konsinye bırakmış internette ilanı bile daha konmamışken arabayı gördüm beğendim aldım. Değişen boyanan yok, ilk sahibi, 87.100 KM'de en dolusu makyajlı kasa, 4x4 4Motion, cam tavan, biXenon, kendi kendine park özelliği falanda var, sadece 10 bin bakıma ihtiyacı vardı. Piyasasından yaklaşık 8 bin lira aşağıya aldım Tiguan'ı , tam anlamıyla düşeş denk geldi. DOD' da notere bile gitmiyorsunuz evrakları veriyorsunuz noter oraya geliyor, çay kahve bol, sohbetleri güzel, ben çok memnun kaldım aynı anda kaç kişi ile uğraşıyolar nasıl yoğun arabalar geliyor gidiyor satılıyor vs. hiç bir iş karışmıyor, herşey düzenli. Oturacak yer bol ,istediğiniz yere oturabiliyorsunuz, kimse (-niye burda oturuyon kak geç aşada otur) (-burda ne işin var git adamların başından adamlar çalışıyor) demiyor DOD' da resmen insan olduğumu hissettim, rahat ettim. Mazda servisinden oturaramaya o kadar çok alışmışız ki dod'da tereddüt ettik defalarca sorduk -oturuyoruz ama kızmasınlar dedik , -yok kim neden kızsın öyle şeymi olur dediler , böyle sormamıza şaşırdı dod daki çalışanlar. Vosmer'in servis bölümü de camlı, geniş rahat kanepelerde klimalı ortamda oturup arabanızı izleyebiliyorsunuz . Volkswagen aracımdan da memnunum DOD ve Vosmer' den de memnunum, müşteri olduğumu ve ciddi şekilde işlerimi halledebildiğimi, karşımdakinin beni ciddi şekilde dinlediğini, doğruyu söylediğini, hem kurumsal hemde samimi bir ortam olabileceğini gördüm. Ne parçası gerekiyorsa saniyesinde bulabilmenin konforunu hissettim . Artık arabaya birşey olursa kaza vs. bakım ne yaparım diye aklım çıkmıyor, içim rahata erdi . 

98 yılından beri mazda'nın izmir servisinin devamlı müşterisiyiz ordaki herkesi tanıyorum hep iyi niyetle samimi olarak yaklaştım, unutmuştur, dikkatsizliğine gelmiştir, yoğundur vs. diye hep alttan aldım ama resmen aptal yerine konulduğumu anlayınca soğudum. Serviste oturacak yer bile yok , tek sandalye var ona da oturdun mu birileri çok kızıyor, oturmak yasak !!! , parayı ödeyip hemen çıkacaksın. Beklemen gereken bir durum varsa ya dışarıda ayakta duracaksın yada aşağıda köşeye sıkıştırılmış koltukta unutulacaksın hiç bir şeyi hiç kimseyi görmeden öylece uslu uslu oturacaksın, kliması çalışmayan mekanda köşeye sıkıştırılmış koltukta yazın terleye terleye kışın donarak öylece saksı gibi oturup hiç bir şey sormaz ve istemezsen en iyi müşteri sensin . Buji gibi şeylerin bile olmamasına, en gerekli parçaların bile siparişle özel olarak 1,5 ayda getirilmesine de ses çıkarmaman lazım. Bir çok mazdacı tanıdığım sırf izmirde ki servise gitmemek için yol masrafınıda göze alıp Muğla'ya gidiyor, veya çevre diğer illerdeki servislere gidiyorlar, parça siparişlerini falan İstanbul'dan yada Muğla'dan yapıyorlar . Bu olumsuzlukları hisseden tek ben değilim örnekleri çokca mevcut, benim gibi marka değiştirenlerde var, bir kaç taneside fanatiklerden üstelik, fanatikleri bile yıldıran bir düzensizlik, bu düzen devam ettiği sürece Mazda İzmir'de Japonya temsilciliği gibi ancak sembolik olarak varlığını sürdürür . İleride İstanbul'da yaşarsam veya Muğla, Antalya gibi, Ankara gibi hareketli servislerin olduğu bir ilde yaşarsam tekrar mazdaya dönmeyi ancak öyle düşünebilirim.

valla geç bile kalmıssınız bu kararı almakta,,hayırlı olsun yeni aracınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mehmet Özdemir :

Anlattıklarından sonra Konya'da böyle bir servisle karşı karşıya değilim diye şükür ettim

Sorma abi neler neler anlatsam roman olur ,

2009 Mazda 6 da da arka tekerlek bilyelerinin birisi 1,5 ayda diğeri 2,5 ayda gelmişti en sonunda ben gidip alıp gelecektim. 10 bin bakımı yapılırken bujisini bulamadılar sipariş edildi 1,5 ay sonra geldi bujiler öyle değiştirilebildi falan . 

Yeni kasa mazda 3'ü olupta hasardan dolayı 3 ay arabası yatan adam var, parça var ama bir türlü getirilemiyor, 2013 model mazda 6 kaporta bölümünde unutulmuş evet yanlış duymadınız unutulmuş :D ve sahibinede araban yapılıyor merak etme denilmiş :D halbuki yapılan tek bir iş bile yok. Bunun dışındada bir kaç örnek daha gördüm, kendi yaşadıklarımla birlikte üst üste gelince dedim ki bu iş olmuyor ayrılmak şart .

Sıfır arabanın faturasını bile 1 ayda zorla aldım ( sonra veririz, ne acelesi var, bu gün git, yarın gel, akşam gel, sabah erken gel, şimdi olmaz, of çok yoğunuz, elbet veririz bir gün vs. vs. ) iş artık şikayet aşamasına gelince zorla söylene söylene verdiler faturayı, o da yanlış çıktı, eksik yazılmış vs. 72.000 TL peşin ödenmiş arabaya 66.300 Liralık fatura verdiler, sonra itiraz ettim (- bunun süresi 1 ay bir ay içinde itiraz edecektin şimdi düzeltemeyiz bunu) dediler bana zaten 1 ay sonra verdiniz hangi ara itiraz edeydim dedim , iş yine şikayet aşamasına gelince hatalarını kabul ettiler serviste işlem yapılmış gibi fatura kesmeyi teklif ettiler, itiraz ettim zoraki şekilde vergi dairesine gidip düzelttiler, ötv sini bile eksik yatırmışlar 2000 lira civarında ilave ötv ödediler vs. 

Kasko ve trafik sigortamıda orda yaptırıyordum mazda 6 satıldığını gün ile kaskosunun bitiş süresi arasında 15 gün var , o 15 günlük sürenin ücretini iade almam lazım 2015 ağustostan beri kaç kere evraklarımla gittim her seferinde saçma sapan gerekçelerle geri döndürüldüm, en sonunda yine iş şikayet aşamasına gelince 2016 ocak ayında alabildim iadeyi.

Şimdiki mazda 3 satıldığı gün kasko ve trafik sigortasından iade almak için evraklarımı ibraz ettim, resimlerini çektiler, tamam şimdi yolladık merkeze merkezden onay gelsin iadenizi yapalım dediler 1 saatten fazla oturduk ne gelen var ne giden ( ee biz gün içinde sizin hesabınıza ödeyelim dediler) çıktık gittik, ertesi gün öğlen oldu gelen giden yok mazda 6 daki gibi iş sakıza dönmesin diye hemen sigorta şirketlerinin İzmir merkezine gittim bir araştırdım ki ne merkeze bilgi iletilmiş ne evrak yollanmış hiç bir işlem yapılmamış, ben kendim hesabımı kendim kestirdim. Evraklarımla bir gittim iade paramı istedim, pek istemeyerekte olsa ödediler. 

Amortisörler garanti kapsamında değişeceği zaman, arabayı kaç sefer bu ön amortisörlerden ses geliyor diye götürdüm ses yok , sana öyle geliyordur, arada bir olur öyle vs. diye kaç kere geri döndürler, Mazda Türkiye nin konuyla alakalı bülteni olduğu halde işi yokuşa sürdüler, iş yine şikayet aşamasına gelince (ee biz ses var dedik testler esnasında bariz şekilde duyduk, müşteriye parça sipariş ettik dedik ama o beklemek istemediği için sorun çıkarıyor dediler) 2 ay sonra parça geldi gel takalım diye aradılar , gittim ( aaa yanlış parça sipariş etmişiz sen şimdi git biz yeni sipariş geçelim 2 hafta sonra seni ararız dediler) neyse allahtan 2 hafta sonra o parçalar bu sefer doğru geldide takılabildi.

Önemli olan niyet, karşısındaki insanı sallamak başında savmaksa niyet zamanla bunu hisseden herkes soğur, kaç sefer rica ederek , iyi niyetle söyledim, talep ettim , lütfen dedim ama yüzüme söylenenle yapılan işlem arasında tam zıtlık var herseferinde . Yüzüme gülünüyor iyi tamam ama yapılan işe bakıyorum tam anlamıyla sallanmışım, kaale alınmamışım, baştan savılmışım. Ayrıca kimsenin bir görevi yok herkes herşeyci, muhattap bulmak şans işi. Serviste oturmak büyük nimet çay içmek çok büyük olay, birileri çok kızıyor bu yönetim tarzıyla daha çok İzmir'li mazdacı başka markaya gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Size niye öyle denk gelmiş anlamadım. İzmir servisinin tutumunu aksine ben daha çok beğeniyorum. Bir de tabi Diyarbakır servisini de apayrı yere koymak lazım. Hem hemşehrilikten hem de hakikaten Mazda sahiplerine samimiyet göstermelerinden ötürü ben çok ama çok beğenirim.

Bir tek parçaların yokluğu konusunda size katılıyorum. Bende balata için epeyce sıkıntı çekmiştim. Ama n'apalım, Mazda'nın Türkiye'ye verdiği değer de bu kadar, servisler düşük bütçeli firmalar ellerinden çok da bir şey gelmiyor doğrusu.

VW konusunda da haklısınız. Bütün VW servislerinde bir ihtimam bir ihtimam, dehşete düşürecek kadar. Sanki otomobil değil de, jetinizi bakıma getirmişsiniz gibi davranıyorlar. Camdan atölyeyi görmeler, bembeyaz dişleriyle size çay kahve ikramı yapan cicili bicili kızlar, kravatlı erkekler, makyajlı hanımlar. Sanki araba tamirhanesi değil, reklam ajansı mübarek. :) 

Tabi bu ekstrem hizmetlerinde bir bedeli var. Servisleri pahalıdır, parçaları hemen bulunur ama pahalıdır. İkinci el araçları pahalıdır, sıfırları pahalıdır. Ama tabi çoğunluğun talebi de bu yöndedir, belki de pek çok kişi premium havası için bir kaç kuruş fazla ödemeye razıdır.

Kendim Mazda'nın bu durumundan çok memnunum. Parçalar ucuz sayılır, bakımlar da öyle. Aracımın bakımlarını 250-300-400'lü rakamlara yaptırınca mest oluyorum. Jetta kullanan arkadaşımın bakımları 600-700 liraya kadar gidiyorken benim böyle bir derdim yok. Yeri geliyor sürekli servise geliyorum indirim yapın dahi diyebiliyorum. Gelmezsen gelme ayı, burası yetkili servis fiyatlar her yerde aynı, diyen de yok :)

Bu durumda VW' i gerçekten boşverin. Premium havası yaratmaya çalışan üç kağıtçı firmalar onlar. Bir Mercedes' e gidin mesela, aklınız çıkar. Bir Audi' de de göremezseniz de bir BMW' de hakikaten hizmetin dibine dibine vururlar. Çocuğum şu sırtımı eziversene deseniz ayıp olmazmış gibi davranırlar adama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Belash :

Size niye öyle denk gelmiş anlamadım. İzmir servisinin tutumunu aksine ben daha çok beğeniyorum. Bir de tabi Diyarbakır servisini de apayrı yere koymak lazım. Hem hemşehrilikten hem de hakikaten Mazda sahiplerine samimiyet göstermelerinden ötürü ben çok ama çok beğenirim.

Bir tek parçaların yokluğu konusunda size katılıyorum. Bende balata için epeyce sıkıntı çekmiştim. Ama n'apalım, Mazda'nın Türkiye'ye verdiği değer de bu kadar, servisler düşük bütçeli firmalar ellerinden çok da bir şey gelmiyor doğrusu.

VW konusunda da haklısınız. Bütün VW servislerinde bir ihtimam bir ihtimam, dehşete düşürecek kadar. Sanki otomobil değil de, jetinizi bakıma getirmişsiniz gibi davranıyorlar. Camdan atölyeyi görmeler, bembeyaz dişleriyle size çay kahve ikramı yapan cicili bicili kızlar, kravatlı erkekler, makyajlı hanımlar. Sanki araba tamirhanesi değil, reklam ajansı mübarek. :) 

Tabi bu ekstrem hizmetlerinde bir bedeli var. Servisleri pahalıdır, parçaları hemen bulunur ama pahalıdır. İkinci el araçları pahalıdır, sıfırları pahalıdır. Ama tabi çoğunluğun talebi de bu yöndedir, belki de pek çok kişi premium havası için bir kaç kuruş fazla ödemeye razıdır.

Kendim Mazda'nın bu durumundan çok memnunum. Parçalar ucuz sayılır, bakımlar da öyle. Aracımın bakımlarını 250-300-400'lü rakamlara yaptırınca mest oluyorum. Jetta kullanan arkadaşımın bakımları 600-700 liraya kadar gidiyorken benim böyle bir derdim yok. Yeri geliyor sürekli servise geliyorum indirim yapın dahi diyebiliyorum. Gelmezsen gelme ayı, burası yetkili servis fiyatlar her yerde aynı, diyen de yok :)

Bu durumda VW' i gerçekten boşverin. Premium havası yaratmaya çalışan üç kağıtçı firmalar onlar. Bir Mercedes' e gidin mesela, aklınız çıkar. Bir Audi' de de göremezseniz de bir BMW' de hakikaten hizmetin dibine dibine vururlar. Çocuğum şu sırtımı eziversene deseniz ayıp olmazmış gibi davranırlar adama.

BMW , Mercedes ,Audi için haklsınız tabi ama onlar fiyat olarak başka boyuttalar Örnek vermek gerekirse bir tanıdık BMW 4.20 Dizel aracı kilometre değil sadece süresi geldiğinden dolayı garanti kapsamının devamı için yetkili servise götürmek zorunda kalıyor oraya buraya fiyat sorarken en makul teklifi Özgörkey vermiş 1.300 Euro' cuk :D, seve seve götürdü arabayı. O paralara bakım yaptıracak Mercedes'i BMW'yi ve geliri ileride allah nasip ederde kazanırsam bende dert etmem belki :D . Belki o arada 6'lı lotoyu tuttururum bellimi olur :D .

Bu arada Özgörkey Servisi baştan sona yeniledi bahçesi showroom'u vs. her yerşeyi yeniledi, valla çok acayip fena bir yer oldu, azına kadarda araba dolu, çatır çatır da satılıyor mübarek, millet yok yok diyor ama valla herkeste para var . 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mazdacı 1990 :

Sorma abi neler neler anlatsam roman olur ,

2009 Mazda 6 da da arka tekerlek bilyelerinin birisi 1,5 ayda diğeri 2,5 ayda gelmişti en sonunda ben gidip alıp gelecektim. 10 bin bakımı yapılırken bujisini bulamadılar sipariş edildi 1,5 ay sonra geldi bujiler öyle değiştirilebildi falan . 

Yeni kasa mazda 3'ü olupta hasardan dolayı 3 ay arabası yatan adam var, parça var ama bir türlü getirilemiyor, 2013 model mazda 6 kaporta bölümünde unutulmuş evet yanlış duymadınız unutulmuş :D ve sahibinede araban yapılıyor merak etme denilmiş :D halbuki yapılan tek bir iş bile yok. Bunun dışındada bir kaç örnek daha gördüm, kendi yaşadıklarımla birlikte üst üste gelince dedim ki bu iş olmuyor ayrılmak şart .

Sıfır arabanın faturasını bile 1 ayda zorla aldım ( sonra veririz, ne acelesi var, bu gün git, yarın gel, akşam gel, sabah erken gel, şimdi olmaz, of çok yoğunuz, elbet veririz bir gün vs. vs. ) iş artık şikayet aşamasına gelince zorla söylene söylene verdiler faturayı, o da yanlış çıktı, eksik yazılmış vs. 72.000 TL peşin ödenmiş arabaya 66.300 Liralık fatura verdiler, sonra itiraz ettim (- bunun süresi 1 ay bir ay içinde itiraz edecektin şimdi düzeltemeyiz bunu) dediler bana zaten 1 ay sonra verdiniz hangi ara itiraz edeydim dedim , iş yine şikayet aşamasına gelince hatalarını kabul ettiler serviste işlem yapılmış gibi fatura kesmeyi teklif ettiler, itiraz ettim zoraki şekilde vergi dairesine gidip düzelttiler, ötv sini bile eksik yatırmışlar 2000 lira civarında ilave ötv ödediler vs. 

Kasko ve trafik sigortamıda orda yaptırıyordum mazda 6 satıldığını gün ile kaskosunun bitiş süresi arasında 15 gün var , o 15 günlük sürenin ücretini iade almam lazım 2015 ağustostan beri kaç kere evraklarımla gittim her seferinde saçma sapan gerekçelerle geri döndürüldüm, en sonunda yine iş şikayet aşamasına gelince 2016 ocak ayında alabildim iadeyi.

Şimdiki mazda 3 satıldığı gün kasko ve trafik sigortasından iade almak için evraklarımı ibraz ettim, resimlerini çektiler, tamam şimdi yolladık merkeze merkezden onay gelsin iadenizi yapalım dediler 1 saatten fazla oturduk ne gelen var ne giden ( ee biz gün içinde sizin hesabınıza ödeyelim dediler) çıktık gittik, ertesi gün öğlen oldu gelen giden yok mazda 6 daki gibi iş sakıza dönmesin diye hemen sigorta şirketlerinin İzmir merkezine gittim bir araştırdım ki ne merkeze bilgi iletilmiş ne evrak yollanmış hiç bir işlem yapılmamış, ben kendim hesabımı kendim kestirdim. Evraklarımla bir gittim iade paramı istedim, pek istemeyerekte olsa ödediler. 

Amortisörler garanti kapsamında değişeceği zaman, arabayı kaç sefer bu ön amortisörlerden ses geliyor diye götürdüm ses yok , sana öyle geliyordur, arada bir olur öyle vs. diye kaç kere geri döndürler, Mazda Türkiye nin konuyla alakalı bülteni olduğu halde işi yokuşa sürdüler, iş yine şikayet aşamasına gelince (ee biz ses var dedik testler esnasında bariz şekilde duyduk, müşteriye parça sipariş ettik dedik ama o beklemek istemediği için sorun çıkarıyor dediler) 2 ay sonra parça geldi gel takalım diye aradılar , gittim ( aaa yanlış parça sipariş etmişiz sen şimdi git biz yeni sipariş geçelim 2 hafta sonra seni ararız dediler) neyse allahtan 2 hafta sonra o parçalar bu sefer doğru geldide takılabildi.

Önemli olan niyet, karşısındaki insanı sallamak başında savmaksa niyet zamanla bunu hisseden herkes soğur, kaç sefer rica ederek , iyi niyetle söyledim, talep ettim , lütfen dedim ama yüzüme söylenenle yapılan işlem arasında tam zıtlık var herseferinde . Yüzüme gülünüyor iyi tamam ama yapılan işe bakıyorum tam anlamıyla sallanmışım, kaale alınmamışım, baştan savılmışım. Ayrıca kimsenin bir görevi yok herkes herşeyci, muhattap bulmak şans işi. Serviste oturmak büyük nimet çay içmek çok büyük olay, birileri çok kızıyor bu yönetim tarzıyla daha çok İzmir'li mazdacı başka markaya gider.

kardeşim bu marka babamın olsa bu kadar ısrar etmezdim,,sana altından mazda amblemi hediye etmeleri gerekir valla,,okudukca hayret ettim şaşırdım yasadıklarına üzüldüm kurtuldugun için sevindim,ne diyim suanki markanı sevmesemde küçük altın gibi,buda bi gerçek,tekrar hayırlı olsun,izmirde oldukcada bulasma mazdaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni aracınız hayırlı olsun.tek olunca rekabet olmayınca olacağı bu  izmir servisini sizin adınıza kınıyorum. Bursa da da tek Allah ďüşürmesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...