Jump to content

2012 2.Nesil Dizel Mazda 3'ümü Satıp, 2015 Mazda 3 Almayı Düşünüyorum.

Mazda41

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar 2012 dizel Mazda 3 satip elde kalan 2015 Mazda 3 almak istiyorum 2016 modeller nisanda geliyormus 2015 ne kadar indirim uygularlar veya araclar elde kalir mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2015 modellerden elde kalan var ise, bir şekilde indirim muhakkak olur. Şahsi görüşüm 2016 yılında Dizel Mazda 3'ler gelmeden evvelde bir indirim olabilir. Elde ki benzinli Mazda 3'leri bitirebilmek için. Dizel geldikten sonra Dizel modelle arz talep artacaktır diye düşünüyorum.

Ama söz konusu ülke Türkiye oluncada, bu dediklerime çok emin olamıyorum.

Şahsen bir dizel 3 kullanıcısı olarak. Dizel guzumu satıp, sıfır benzinli Mazda 3 almam. Bütçem müsait olduğu halde böyle bir işe kalkışmam. Ama ikinci elde derseniz evet o zaman sıcak bakarım. Ama şu anki sahip olduğum otomobili satıp, sıfır Mazda 3 alacak kadar cazip bir otomobilde değil. Aynı şekilde satış fiyatı olarakta cazip değil.

Ne bileyim takas indirimi olur, 20-30 bin lirayara 24 ay sıfır faizli kredi imkanı vs olur. O zaman derim ki araç yenileme için güzel bir teklif. Ama şu koşullarla israftan öte bir şey değil.

Not: Tamamen şahsi düşüncelerimdir. Para sizin para..Karar sizin karar. Herkesin fikrine saygı gösteririm.

Bu arada konunuzu "Alınık" bölümüne taşıdım.

Makyajlı Mazda 3'teki mesajınız silinmiştir. Tek konudan devam edelim lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 dakika önce, Mazda41 :

Hocam tesekkur ederim yeni avensis hakkinda dusunceleriniz nedir

O zaman sizi bu konuya alalım. Böylelikle bu konuda bilgi kirliliği olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel mazda 3 sonrası yeni mazda 3 bir şey değişmez bence. Sadece şekil için verilen bir karar olarak algılarım. Bunun yerine d sınıfı bir araca terfi etmeniz daha iyi olacaktır. Avensis 2009 sonrası multidrive s ile güzel bir konfor sunar. Yakıt tüketimi de 1.8 lt için 8.5 civarı ş.içi, ve ş.dışı 5.4 lt civarı idi yanlış hatırlamıyorsam. Öte yandan mazda 6 da güzeldir.

Tabi d sınıfa geçmek yakıt tüketimi açısından dizel mazda 3 sonrası üzer. Fakat lpg ile başa baş bir tüketimi yakalarsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam tesekkur ederim Mazda 6 ya gecemem o kadar imkanim yok avensis 2.nesil Mazda 3 ten yol tutusu ve konfor konusundan ustun mudur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yeni mazda 3 alırdım. Eskisi ile arada görünüş ve iç mekan adına dağlar kadar fark var.

Hocam bende sizin gibi dusunuyorum ama avensis de buyuk indirime girmis aklimi celiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Mazda41 :

Hocam bende sizin gibi dusunuyorum ama avensis de buyuk indirime girmis aklimi celiyor

Toyota'nın her zaman indireme giren bir modelidir "Avensis" Bir çok modelini sıfır olsun, ikinci olsun peynir ekmek gibi satarken. "Avensis" modelinde bir türlü, diğer modellerindeki ivmeyi yakalayamadı.

Düne kadar alternatif cazip motor seçeneklerinin olmayışı buna çok etkendi. Fakat 1.6 dizel motor getirdi, niye halen cazip değil diye bir düşünce olabilir.

Otomobil 1.6 Dizel 112 Hp ve tam tamına boş ağırlığı 1.535 Kg. Rakipleri 130-160 Hp güç, üzerine otomatik vites seçeneği sunarken. Birde rakipleri 100-150 ve hatta belki 200 Kg'ya kadar hafifken. Avensis'e bu konuda çok fazla şans tanımıyorum.

Ama ben binmek için alıyorum, minimum 5 yıl kullanırım diyorsanız cazip olabilir. Ama alayım 1-2 yıl kullanır sonra satarım diyorsanız hiç bulaşmayın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilhan bey yorumunuz icin tesekkur ederim Mazdayada 5 yil binmek icin almistim dayanamadim ayni arabaya bu benim 6. Sifir arabam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

53 dakika önce, Mazda41 :

Hocam tesekkur ederim Mazda 6 ya gecemem o kadar imkanim yok avensis 2.nesil Mazda 3 ten yol tutusu ve konfor konusundan ustun mudur

Biri C, diğeri D sınıfı, illaki konfor ve yol tutuş anlamında daha iyi olacaktır avensis. Mazda 6 derken de, 2. el demiştim, sıfırlarının fiyatı malum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 dakika önce, Mazda41 :

Ilhan bey yorumunuz icin tesekkur ederim Mazdayada 5 yil binmek icin almistim dayanamadim ayni arabaya bu benim 6. Sifir arabam

Bu durumda kısa süreli otomobil değiştiren birisisiniz, hiç tavsiye etmem. Tabi bütçe durumları, uygun sıkıntı yoksa. O zaman durum değişir. İnsanoğlu bu dünyaya bir daha mı gelecek mantığı ile alın derim. Geçtiğimiz hafta şirketime, saha ekibi için 8 adet Opel İnsignia 1.6 Dizel+Otomatik+Kış Paketli araç aldık. 92.300 dip fiyattan satın aldık araçları. Bir ara içimden geçirmedim değil, 1 tanede ben mi sipariş verseydim diye. :D

Avensis dizel başlangıç indirimli fiyatı 89.450.TL Opel İnsignia ile mukayese bile edilemez. Tabi dönüp dolaşıp zevkler ve renklere geliyoruz. Herkesin bütçesi, ve otomobilden beklentisi farklı olduğu için görüşlerde haliyle farklı oluyor. Ben tamamen mandığıma göre yorumluyorum size.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Mazda41 :

Hocam ben benzinli alicam saat 2 gibi guzuyla gitcez bi size bir sey daha sormak isterim hyundai tusconlar nasil

Vallahi Skyactiv Mazda 3'ten başladık, Avensis'e döndük. Akabinde Hyundai Tuscon'dan çıktık. Sormuş olduğunuz sorularla ilgili, forumda modellerle ilgili konularımız var. Aynı şekilde Tuscon konumuzda var. İlgili bölümlerin altında, ilgili modelleri incelemenizi öneririm.

Hayırlısı olsun sizin için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Mazda41 :

Hocam 85 bin tl param var aklimdan gecenler bunlar

Parama uygun aklima yatan araclar bunlar

Şahsen sizi kararsız gördüm.

Benim bütçem belli olsa. Öncelikli olarak ihtiyacım olan araç segmentini belirlerim. C - D - Crossover'mı ?

Ardından senelik yaptığım km'ye göre dizel mi ?, benzinli mi ?

Akabinde şehir içi-şehirler arası ve trafik yoğunluğunda ki kullanımıma bağlı otomatik vites mi ? manuel vitesmi ?

Buna göre markalar arasında modelleri eleyerek karar veririm. Örneğin benim ihtiyacım olan araç D segmenti yada Crossover. Km çok yaptığımdan Dizel olma olasılığı çok yüksek. Düşük hacimli ekonomik benzinli motor olursa düşünebilirim. Üzerine İstanbul gibi yoğun bir trafiğin olduğu yerde yaşıyor olmamdan ötürüde otomatik vitesin üzerinde daha çok duruyorum.

Öbür türlü işin içinde çıkamazsınız. Yok şu sağlam indirim yapmış, yok bu yeni model çıkarmış, vay bu modelde çok güzelmiş. Bir arkadaşınız gelir şu modeli inceledinmi der....Sonu yok tamamen kafanız daha çok bulanır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...