Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Akü Takviye

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Power  mazda 3 esim fari acik unutmus aku pert . Takviye yapmamda bir sakinca varmi ? Kirk yilda bir mazda yol yardim i aradim 120 tl istediler sebebi fari acik unutmuz ;-) yol yardim hikayeden yol yardim yani bilgiliniz olsun simdi mazdaya iletsem bu durumu donus bile yapmayacaklar o yuzden size soruyorum dostlar basina gelen var mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Power  mazda 3 esim fari acik unutmus aku pert . Takviye yapmamda bir sakinca varmi ? Kirk yilda bir mazda yol yardim i aradim 120 tl istediler sebebi fari acik unutmuz ;-) yol yardim hikayeden yol yardim yani bilgiliniz olsun simdi mazdaya iletsem bu durumu donus bile yapmayacaklar o yuzden size soruyorum dostlar basina gelen var mi

Amca oğlunu arasanız belki ücret istemez de bana normal geldi ücret istemeleri. Kitapçıkta yazdığı şekilde takviye yapın. Yanımda yok bakamıyorum şase noktasına . İki araç da kapalıyken + kutupları bağlayın . Takviye yapacak aracın eksi kutubu da bağlayın .sizin araçta akü yakınında şase noktası vardır , yada radyatör civarında . İki kutubu aküye bağlamayacaksınız yani - (eksi) kutup şaseye bağlanacak. Yoksa aküyü bozar. Takviye yapacak aracı çalıştırın , sonra sizin aracı çalıştırın . Kabloları dikkatlice çıkarın . Isınmış olabilirler !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hata yapma riskiniz olabilir, siz en iyisi bir akücü veya elektirikci çağırın, takviye yapın, yalnız takviye yapılacak akü amperi sizinki ile eş değer olmasına dikkat edin, ilk çalıştırmadan sonra bir süre yol yapın akünüz dolsun sorun olmaz,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eksiden eksiye artıdan artıya bağlancak önce eksi sonra artı. Birbirine ve kaportaya değdirmedikçe sorun olmaz.

Çalısmaya çalışıyor da Kitapçıkta eksi karşılığı şase yazıyor. Ben eksiye eksi verdim hem kablo çok ısındı hem akü bir sure sonra bozuldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

artıyı artıya eksiyi şaseye  bağladım kitapçıkta dediği gibi sorunsuz hallettim. teşekkür ler bilgi paylaşımı işe yaradı .  amca oğlu meselesine gelince sıfır araç satın almışsın sokaktaki celloya söylesen ha hayrına ya 20 tl ye çözer  işi 7/ 24 3 YIL ÜCRETSİZ MAZDA YOL YARDIMI  120 tl istiyor 15 saniyelik işlem için . bana normal gelmiyor gelene hayırlı olsun .

bu konuda ufak bir sorum daha olacak . akü bittiği için vitesi  n konumuna getirmek için sol daki minik kutucuğu açarak tornavida ile bastırıp boşa aldım ? bu doğru mu ? ikincisi de aracı çalıştırdıktan sonra o kapakçığı kapamaktan başka bir işlem yapmadım bir şey gerekli miydi  ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pardon ben yanlış anlamışım. Ücretli olmasını değil de çok olmasını eleştirmişsiniz. Şikayetinizi ileteyim . Haklısınız şehir içi yüksek .

Diğer sorunuza gelirsek, doğru yapmışsınız. Başka işleme gerek yok

Şase, (-) birbirlerine bağlı zaten foti. Artı kutuba bağlı kabloyu herhangi bir yere değdirmezseniz sıkıntısız halledersiniz işinizi 

Direk aküye bağlamak ile herhangi bir yerden şase almak fark etmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, fotifoti :

Pardon ben yanlış anlamışım. Ücretli olmasını değil de çok olmasını eleştirmişsiniz. Şikayetinizi ileteyim . Haklısınız şehir içi yüksek .

Fotim senden bir ricam olacak bu konuda. Bu şikayeti dile getirmişken. Birde diğer önemli markaların yol yardımı ne kadar acaba diye bir öğrenir misin ? İki üç tanesini öğrensek, mukayese için elimizde bilgi olmuş olur. :fiuw:

19 saat önce, xanatoliax :

19 saat önce, fotifoti :

Amca oğlunu arasanız belki ücret istemez de bana normal geldi ücret istemeleri. Kitapçıkta yazdığı şekilde takviye yapın. Yanımda yok bakamıyorum şase noktasına . İki araç da kapalıyken + kutupları bağlayın . Takviye yapacak aracın eksi kutubu da bağlayın .sizin araçta akü yakınında şase noktası vardır , yada radyatör civarında . İki kutubu aküye bağlamayacaksınız yani - (eksi) kutup şaseye bağlanacak. Yoksa aküyü bozar. Takviye yapacak aracı çalıştırın , sonra sizin aracı çalıştırın . Kabloları dikkatlice çıkarın . Isınmış olabilirler !

3 saat önce, xanatoliax :

artıyı artıya eksiyi şaseye  bağladım kitapçıkta dediği gibi sorunsuz hallettim. teşekkür ler bilgi paylaşımı işe yaradı .  amca oğlu meselesine gelince sıfır araç satın almışsın sokaktaki celloya söylesen ha hayrına ya 20 tl ye çözer  işi 7/ 24 3 YIL ÜCRETSİZ MAZDA YOL YARDIMI  120 tl istiyor 15 saniyelik işlem için . bana normal gelmiyor gelene hayırlı olsun .

bu konuda ufak bir sorum daha olacak . akü bittiği için vitesi  n konumuna getirmek için sol daki minik kutucuğu açarak tornavida ile bastırıp boşa aldım ? bu doğru mu ? ikincisi de aracı çalıştırdıktan sonra o kapakçığı kapamaktan başka bir işlem yapmadım bir şey gerekli miydi  ?

2 saat önce, fotifoti :

İlk mesajınızdan neden ücret talep ediyorlar şeklinde bir algı oluşturmuşsunuz. Bende ilk okuduğumda bu şekilde anladım. 

Sonra,

İkinci mesajınızda talep edilen ücretin yüksekliğini dile getirmişsiniz.

Pahalı, ucuz yada normal diyemiyorum. Yukarıda Fatih'ede dediğim gibi, bu yol yardım ücreti diğer markalarda ne kadardır acaba. Yada ne şekilde bir ücretlindirme politikaları vardır. Şehir içinde km hesabı mı ?, yoksa standart belirlenen bir ücret midir ?

Bu konuda emin olmadan çok pahalı yakıştırmasını yapmak. Muhatap olduğumuz kurum için haksızlık olur bence..

Ben bu konuda elimi taşın altına sokup bir araştırma yapacağım Şirketimizde kullanılan otomobil markalarını arayıp öğreneceğim. Burada paylaşırım... :D Yeni güzel bir konu çıkar bu işten. 

Toyota ve Bmw banko bende, Opel, Citreon, Fiat, Ford içinde fırsat buldukça iletişime geçerim. @fotifoti sende hangi markalar var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, fotifoti :

Çalısmaya çalışıyor da Kitapçıkta eksi karşılığı şase yazıyor. Ben eksiye eksi verdim hem kablo çok ısındı hem akü bir sure sonra bozuldu

Akü gitmek üzereymiş zaten. Ha kaporta ha eksi aynı. Kablonun ısınması kalitesizliğinden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...