Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Yoğun Benzin Kokusu


Bilgehan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese merhaba aracım Mazda 3 2007 Dinamic. LPG var. Yaşadığım problemi forumda araştırdım ilgili konu bulamadım. Samsun'dan Tokat'a gelirken arabada çok yoğun bir yakıt kokusu aldım. Varış yerinin merkezine 10 km falan vardı. Akşam vakti arabada çocuklarım ve eşim var yol tenha, bir de kokunun önümde olan tankerden olabileceğini düşündüm ve ilçe girişindeki benzinliğe bu şekilde devam ettim. Arabayı durdurdum motorun altı tamamen benzin oldu. Önce tanıdığım bir ustayı aradım sonra Samsun servis aklıma geldi onları aradım servis bana; Mazda'dan anlayan usta yoksa aracı gönder başkasına baktırma dedi. Ben de çekiciyi aradım araç şuan arkadaşın benzinliğinde sabaha Samsun'a çıkacak nasipse. Belki basit bir olay yakıt hortumu çıkmıştır, delinmiştir ama servis daha mantıklı geldi. Çekici olayını kasko hallediyor. Benim başıma gelen problemi başka arkadaşım yaşadıysa ve bilgilendirirse sevinirim. Süreci aktarmaya devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bende yaşadım 91 mazda 626 da feci bir koku vardı sonra motor bölümünden bir şeyin damladığını farkettim benzin kokuyor ama yağ gibi geldi bana görüştüğüm kişiler aşırı ısıdan dolayı karterin zarar görmüş olabileceğini söyledi bugün aracı mazda yetkili servisine götüreceğim bakalım ne olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Böyle durumlar olabiliyor normaldir, herşeyin bir ömrü var zamanla hortumlar eskiyor , çatlıyor , özelliğini yitiriyor. Aynı durum benimde başıma geldi benzin hortumlarının birinin kelepçesi gevşemiş ve emme manifoldunun üstüne benzin sızdırmiş hal böle olunca koku yapmıştı bende hemen gerekeni yaptım. 

      Doğru olan hemen farketmeniz ve önleminizi alanızdır. Önemli ve tehlikeli bir durum, Çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Teşekkürler. Bugün aracı aldılar. Servisle telefonla görüştük Benzin hortumu çatlamış değiştirmişler 200 tl tuttu masraf sağolsunlar gerçekten çok ilgilendiler. Aracı almaya gidince problemin neden kaynaklanmış olabileceğini soracam. Kimle gorustuysem buyuk geçmiş olsun diyor olayın ciddiyetini yeni yeni anlıyorum. Benzin tutusabilirmis diyorlar. Allah korudu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...