Jump to content

Mazda 3 impressive Ön Sağ Teker Bölümündeki Ses.

saruhanbey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar iyi akşamlar. Aracım 2011 model mazda 3 impresive.Aracın sağ ön teker kısmından kasis,çukur vb. geçince hafif takırtı geliyor.Bunun sebebi olarak amatisör ve akis olabileceğini düşünüyorum. Bir de vites otomatikde ve D konumundayken(sadece D konumunda yapıyor) ilk 10 km hızda gaza basmadığım zaman ve durduğu yerde sürekli bir gıcırtı geliyor. Sadece D konumunda ve durduğu yerde yapıyor diğer P,R,N konumlarında yapmıyor.Onunda kayıştan geldiğini düşünüyorum.Sizlere danışmak istedim sizce neden olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Z rot rotil asfalt yamalarında dahi gelir. Eğer derin çukurlarda geliyorsa amortisör takozudur, rulmanı dağılmıştır. Rulmanı ile birlikte alın. 

Araç kaç km.de. Kayıştandır o ses, emim olmak için azıcık gaza dokunun seste bir değişme olur. Tizleşme gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet asfalt yamalarında dahi takırtı geliyor fazla değil ama duyuluyor. araç 75 binde. kayış içinde sadece D konumunda durduğu yerde çıkıyor 10km hızdan sonra ses gelmiyor diğer konumlardada bu ses yok sadece D konumunda ve dururken.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

asfalt yamalrında dahi geliyorsa z rottur. Araç lifte kaldırıldığında z rotlardan tutup çekildiğinde boşluk yaptığı duyulur. delphi marka almıştım ben, kaliteli yan sanayi işinizi uzun süre görür.

75bin km. toz toprak vs normal v kayış için her ne kadar 100bin km denilse de erken de ömürlerini tamamlayabiliyor. z rotları değiştirirken kayışa da bir baktırın. toz falan yapabilir, su döküp kendisini temizlemesini bekleyebilirsiniz, ama daha çok da ses yapabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...