Jump to content

3.Nesil Mazda 3'te 1 Mart 2016 Sabahında Karşılaştığım Reset Olayı?

robosapiens17
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Oğlumun 1 Mart 2016 sabahında: "- Baba, arabanın dili İngilizce olmuş. Sen mi yaptın?" sorusuyla farkına vardığım ve sadece ekran dilinin değil, saatin de İngiltere saat dilimine geçmiş olduğunu gördüm.

Ayrıca o günden beridir aracımın yakıt tüketim değerlerinde göze çarpan bir azalma oldu (1. Aracım 15 bin kilometreyi henüz geçti. 2. Hava sıcaklıkları biraz yukarılara çekildi. Bunlar da etken olabilir. Ortalama değer 9.5 litre iken 8.5 litre ölçümlenmeye başladı.)

Acaba, araç neden reset attı? Uydudan müdahale mi edildi. Olabilir mi böyle bir şey? Yoksa 29 şubatla bir ilgisi olabilir mi?

Bunun gibi bir olaya yaşayan arkadaşlarımın görüşlerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

büyük ihtimal yazılımsal bir hata sonucu veya elektriksel bir sıkıntıdan dolayı olmuştur. 29 şubatla ilgili olsa burada çoğu arkadaşımızın da başına gelmesi gerekirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, Mehmet Özdemir :

büyük ihtimal yazılımsal bir hata sonucu veya elektriksel bir sıkıntıdan dolayı olmuştur. 29 şubatla ilgili olsa burada çoğu arkadaşımızın da başına gelmesi gerekirdi.

Çok yakın zamanda akümü değiştirdiğimde, tüm elektrik kesildi aracımdan. Tekrar çalıştırdığımda saat ve yol bilgisayarındaki bakım gün, km, yakıt, hız vs verilerimin hepsi sıfırlanmıştı.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cmu update ile düzelecek bir problemdir muhtemelen. Yeni sürümde gidermiş olurlar. Bunun yerine başka sorunlar olur, onu da sonraki güncellemede hallederler... Böyle gidiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sonraki birkaç gün içerisinde de saatle ilgili bir düzeltme yaptım. Daha sonraki günlerde bir şey olmadı. Fakat telefonumu şarj için taktığımda ve belli bir süre sonrasında ekran yine reset atıyor. Nedenini bilmiyorum. Uzun yolda giderken ve mp3 dinlerken de sistem önce donuyor ve ve arkasından yine ekranda Mazda amblemini görüyorum:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...