Jump to content

2001 Model Mazda Premacy 1.8 Gazda Tekleme Sorunu

Aydın
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aranıza yeni katılmakla birlikte herkese merhaba.

geçen sene nisan ayında mazda premacy 1.8 aracı aldım konu gazda gider iken 2,25 ile 2,75 ve diğer 3,25-3,75 gibi devirlerde fazlası ile fark edilen bir vuruntu mevcut. aracı almadan önce ustaya götürdüğümde gaz ayarı ile çözülür sözüne güvenerekten aldık fakat bu güne kadar yaptığım masrafları hatırlamıyorum desem yeridir.öncelikle şu nu belirtmek istiyorum araca ilk başta atiker gaz sistemi takılmış fakat sonrasında atikere götürdüğümde bunun üzerinde oynama yapıldıgını ve AKL takıldıgını söylediler bursa otosansitte akl servisine götürdüm pc ye bağladılar onu yaptılar düzelmedi başka bir yere götürdüm daha öncesinde sitenizde yayınlamış olduğunuz bir veri tablosu var idi 323 lerin gaz problemi ile ilgili idi sanırım onun çıktısını alıp mazda fakirleştirme konusunu defalarca okudum ustaya verdim anlattım da fakat yine olmadı ateşlemeyi değiştirdim ateşleme kablolarına kadar servisinden temin ettim bujilerini nkg lazer taktım geçen hafta aracı almaya gittiğimde usta olomadıgını bunda bir elektrik arızası olabilir verdiğin ayarları da yaptım gazlık bir durum olmadıgından bahsetti aracı aldım. dönüşte yağmur yağıyordu silgeçleri çalıştırdığımda silgeç motorunun her hareket verdiğinde gazda giderken arabayı kasıp bıraktığını fark ettim her silgeç kaltıgında bu tekrarlıyor özelliklede düşük devirlerde sonra benzinde de yapacakmı diye denemek istedim ne yazıkki benzinde de yapıyor fakat gazdaki vuruntu kadar hissetirmiyor silgeçler çalışmadığı zaman benzinde vuruntu 2,25-2,75 devirleri arasında hissedilmeyecek kadar az fakat gazda araba şanzımanı bırakacak gibi vuruntu yapıyor ayağımı gazdan çektiğimde düşük viteslerde tekleye tekleye yavaşlıyor boğaz kelebeğinimi temizletirmelimiyim ne yapmalıyım bilemedim  aracımı kredi ile aldım daha borçları bitmeden satacak kadar bu durumdan bezginlik geldi ve tamircilere gidenin haddi hesabı yok oldu ddiye veriyorlar yola çıkıyorum yine aynısı. bu konu hakkında siz ustalardan acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

•  
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aydn bey. Tur oto otosansitte. turgay  0224. 3412343  terzi  osman verdi dersin. bi ara konuş derdini anlat  gazdansa problem Turgay bu işi çözecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...

Merhabalar, 

Bu LPG; Atiker-/Akl konusu beni de ilgilendiriyor, çünkü benim MPV'nin üzerinde de bundan var.. 

Sizin konu nasıl gelişti acaba, sorun çözülebildi mi? Tşk.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...