Jump to content

Klimanın Sıcağıyla Motor Sıcaklığı Aynı mıdır?

Böcek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Günlerden 1 Nisan olsa şaka derim.. Ama görülüyor ki değil :)

Klimanın sıcaklığı motor sıcaklığına ulaşsa herhalde. Otomobilin içinde kızarmış tavuğa döneriz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi soruyu doğru soramadım ben özürdilerim ☺ şöyle sorim şimdi klima kapalı yola çıktık motor normal sıcaklığına ulaştı dışarda hava soğuk olduğundan ısınmak için kaloriferi açtım diyelim sıcak üflüyor peki bu durumda klimayıda açsam dahada sıcak üflermi yoksa aynı sıcaklık üflemeye devammı eder bunu sormak istedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima soğutmada da ısıtmada da kullanılır. Her iki amaçla da ters yönlü olarak çalışabilir. Fakat araçlarımızdaki klimalar galiba sadece soğutma amaçlı. Isıtmayı motor soğutma suyu ile yapmakta sanırım. Ek olarak içerideki havayı da kurutuyor. 

Yaz kış klimam hep açıktır. Ancak motor soğuk işareti söndükten sonra sıcak üflemeye başlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Böcek :

Abi soruyu doğru soramadım ben özürdilerim ☺ şöyle sorim şimdi klima kapalı yola çıktık motor normal sıcaklığına ulaştı dışarda hava soğuk olduğundan ısınmak için kaloriferi açtım diyelim sıcak üflüyor peki bu durumda klimayıda açsam dahada sıcak üflermi yoksa aynı sıcaklık üflemeye devammı eder bunu sormak istedim

Bildiğim kadarı ile bu durumda araç ısıtmayı motor suyundan yapsa da kışın AC açık iken havanın içindeki nemi alarak kabine veriyor. Bizim araçlardaki buğu çözücüyü açtığınızda AC yi açıp fanı son hıza dayandırmasının da sebebi bu. Bu şekilde çok hızlı buğuyu çözüyor.

Bir de AC yi kışın kullanmanın AC'nin içindeki parçaların çalışması, yağlanması açısından faydası var.. Arada bir açmak, AC yi kullanmak lazım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

93 model 626 aracımın kliması buz gibi soğutuyor onda hemfikiriz, sıcak üflerken klimayı açınca bir fark yok yine aynı sıcaklığı veriyor demekki sizinde dediğiniz gibi soğutmaya önem vermişler klimada araçlarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

39 dakika önce, Böcek :

93 model 626 aracımın kliması buz gibi soğutuyor onda hemfikiriz, sıcak üflerken klimayı açınca bir fark yok yine aynı sıcaklığı veriyor demekki sizinde dediğiniz gibi soğutmaya önem vermişler klimada araçlarda

Arabada zaten çok ciddi bir ısı kaynağı varken klimayı ısıtmak için kullanmak iyi bir mühendislik olmazdı zaten ;) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, h.kayhan :

Kötü bir günde tebessüm ettim teşekkürler

Senin foruma her geldiğin an bende tebessüm ediyorum abi. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:2funny: güzeldi. motorun içerisinde gezen sıcak su aynı zamanda kalorifer peteğinin içerisindede geziyor.içerdeki klapeleri açtığınız zaman sıcak hava aracın içerisine giriyor haliyle.klimanın (ac) fonksiyonu tamamen farklı,yazın kullanman gerekir .araç içini soğutmaya yarar.klima açıkken ,araç içi ısı kontrol düğmeleri sıcaktaysa, motora extra yük bindiği için , sadece fazla yakıt tüketimi olur. klimayı yazın kullanıp ,ısı kontrol düğmelerinide soğuk konumuna alınmalı ,AC nin sistemi .kalorifer sisteminden tamamen bağımsızdır.önceden R-22 Klima gazı kullanılıyordu, fakat ozon tabakasına zarar verdiği için artık onun yerine R-407C ve R-410 A  gazları kullanılıyor.klima sisteminin içerisinde belli orandada yağda var tabiki,,yağ gazla birleşince fosfor yeşili bir renge dönüşüyor .araçlarda ortalama 600-700 gr arası bu gazlardan mevcuttur.kışında olsa zaman zaman klimayı bir iki dakika çalıştırmak iyidir. mekanik aksam açısından 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin foruma her geldiğin an bende tebessüm ediyorum abi. [emoji4]

Aslındaİnsanları mutlu etmek zordur teşekkürler

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah kardeşim. Bu zor günlerde birbirimizin tebessümüne sebep olmak güzel bi duygu. Yeterki yanlış anlaşılmayalım 😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ek yapayım :) aracım ısınmadan ben ısınayım dersen isteğe bağlı ısıtma üniteleri var. Onlardan takmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...