Jump to content

Roadstar RD9110N Hafıza Problemi

redox16
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce aldığım konudaki teybin bağlantısını kendim yaptım herşey tamam güzel fakat hafıza sürekli sıfırlıyor üzerindeki saat kendi kendine değişiyor ve kaydettiğim radyo kanalları siliniyor... Ama ne tuhaflıksa usb'den son dinlediğim şarkı vs. kaldığı yerden devam ediyor usb'ye giriş yaptığımda.... Bunun nedeni ne olabilir ben mi yanlış bağladım acaba? Bağlantı şemasını ve teybin resmini atıyorum... Hangi kabloyu aküden direk beslemem gerek?

IMAG0263.jpg

IMAG0265.jpg

Mazda 323.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde bu tip hafıza sıfırlamaları, akü bittiğinde / akü bağlantısı kesildiğin vs durumlarında olur. 

- Bağlantı kablosunda bir temassızlık olsa, sürüş esnasında bu durumu fark ederdiniz. Kabloda temassızlık vardır, bozuk yolda ki titremeyle anlık enerji kesilmesi olur. Ama böyle bir durumu da siz fark ederdiniz.

- Bağlantı yöntemi ne şekilde acaba ? Kontağı kapatıp anahtarı çıkarttığınız anda her şey sıfırlanıyor mu ? Eğer öyleyse elektrik bağlantınız da sıkıntı var demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sarı kabloya kontağı kapattığınızda da 12 volt geliyor mu? onu bir test edin ilk önce. kontağı kapattığınızda dahi verileri hafızada tutması için sürekli enerji olması gerekiyor orada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Mehmet Özdemir :

sarı kabloya kontağı kapattığınızda da 12 volt geliyor mu? onu bir test edin ilk önce. kontağı kapattığınızda dahi verileri hafızada tutması için sürekli enerji olması gerekiyor orada.

Teknik adam olunca işte..Kablonun rengini de söyler, elektriğin voltajını da söyler..

Heh işte bende bunu demek bunu anlatmak istemiştim. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Genelde bu tip hafıza sıfırlamaları, akü bittiğinde / akü bağlantısı kesildiğin vs durumlarında olur. 

- Bağlantı kablosunda bir temassızlık olsa, sürüş esnasında bu durumu fark ederdiniz. Kabloda temassızlık vardır, bozuk yolda ki titremeyle anlık enerji kesilmesi olur. Ama böyle bir durumu da siz fark ederdiniz.

- Bağlantı yöntemi ne şekilde acaba ? Kontağı kapatıp anahtarı çıkarttığınız anda her şey sıfırlanıyor mu ? Eğer öyleyse elektrik bağlantınız da sıkıntı var demektir.

Evet aracın kontağı kapadığımda hafıza sıfırlıyor... Açtığımda hiçbir sıkıntı yok çalışıyor normal şekilde..

49 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Teşekkürler deneyeceğim birazdan sarı yerine kırmızıya aküden gelen voltajı vermiş olabilirim sanırım... Söylediğinize göre sarı hafıza ucu sanırım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler arkadaşlar dediğiniz gibi yapınca problem halloldu... Ben sarı ile kırmızı kabloyu birbirinin yerlerine bağlamışım... 8:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...