Jump to content

Mazda RX-8 Hakkında Genel Bilgi

caneke
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Spor araçtan tasarruf bekleyen kitle ve onları azarlayan bir diğer kesim yüzünden yakıtla ilgili soru sormaya korkuyorum.

Yeni kasa MX5 beklediğim fiyattan çıkmadı, BRZ/86 ulasabileceğim rakamlarda değil. Bu durumda alabileceğim ve benim kriterlerimi karşılayacak tek araç rx8 gibi.

Şuanda dizel aracım var, bu seneye dek çok yol yapıyordum fakat artık çok sık araç kullanmıyorum ve tasarrufa ihtiyacım yok, bu yüzden de aracımı epey bir süredir beni tatmin edecek bir araçla değiştirmeye çalışıyorum.

Tasarrufa ihtiyacım yok eyvallah ama beni mutlu eden araca sahip olduğum taktirde daha çok yol yapmam işten de olmayacak. Kafama estiğinde İstanbul-Edirne, İstanbul-İzmir, İstanbul-Ankara çıkıp gelmek isterim. Ama aracım bu yollarda 100 km'de 15-20 litre içecekse o vakit beni üzer.

Kullanan arkadaşlar/abiler sorum sizlere: bir kere dur-kalk'a girdiysek her araba çok yakıyor ve ben dur-kalk'ı merak etmiyorum. 

1) Şehirler arası yolculuk için depoyu fullediniz x km yol gittiniz, sonra depoyu y litre benzin ile yine fullediniz, x ve y ne oldu?:) (tüm yolu tam gaz gidemeyeceğimiz gibi tüm yolu tasarruflu da gidemeyiz)

2) Şehir içi bildiğiniz üzere d100'de 88'i geçemiyoruz. 90 km/h'la sabit gidip gözlemleyebilen oldu mu, sonuç nedir?

3) Aşırı agresif kullanıp rekor olarak adlandırabileceğimiz tüketimi hesaplayan oldu mu, sonuç nedir?

P.S. dizelden/hybridden/elektrikliden nefret ederim.

Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Renesis kod adlı motor, RX-8 'e özel geliştirilmiş yani 4 kişilik sedan bir araca uygun bir Wankel. RX-7 gibi turbo değil, atmosferik. O yüzden harcadığı benzine göre güç mütevazi değerlerde. Benzin olarak düz ve tenha şehir içinde abartısız tüketimim 11lt/100km civarında. Ş.arası yollarda hiç ölçmedim ancak bu değerden fazla değil, ş.arası yolda 150km/h'ye kadar tüketim cok fark etmiyor. En cok tükettiğim zamanlar iş çıkışı saatlerinde yarış yaptığım zamanlar. Ancak doğal olarak onlar yakıt tüketimi ne oldu en son düşündüğüm hiç düşünmediğim anlar.  Her durumda araç benzin haricinde yağ da harcıyor ve temiz kalması için 5000km'de bir 3,5 lt kadar yağ da istiyor, sürekli devirli kullanıyorsan 4lt+. Ayrıca bujiler özellikle bakır çekirdekli ise cok fazla dayanmayabiliyor.

Ancak ş.arası yol deyince tatil de akla geliyor; tatil için eşyalar valizler falan hesaba katılınca kısıtlı bagaj alanı ve dar arka koltuk alanı da gündeme geliyor: Uzun mesafe tatile 2 kişiden fazla gitmek zor olabilir. 4 kişi uzun tatile gitmek imkansız diyebilirim cunku bagaj 4 kişinin eşyasına kesinlikle yetmez. 3 kişi olabilr; arka koltuklardan biri tamamen eşyayla dolmak şartıyla. Bu hesapta istepne yok. Aracın tavanına bagaj veya benzeri şeyler takmak ta iyi değil.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sakin kullanımda da olsa 100 km'de 11 lt. spor ve "çok yakıyor" diye nitelendirilen bir araba için çok makul bir değer.

Şehirler arası yolda da şöyle bir durum var, arkaya 165 boylarında iki kişi sığmıyorsa 4 kişilik yolculukları evin bir diğer aracıyla gerçekleştiririz ama sığıyorsa günübirlik İstanbul-Edirne olsun İstanbul-Bursa olsun keyfi gezmelerimiz olabilir. Onun haricinde dediğim gibi bu yolculuklar bana 100 km'de minimum 15lt+'ya patlayacaksa zaten bu araç bana göre değil.

Yağ, buji vb. bakımlar tatlı harcamalar bunları seve seve yaparım, 5 bin bakımları astronomik fiyatlar değilse beni üzmeyecektir.

İlginize teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100km de 15 lt, Mazda'nın ş.içi tüketim için yani hızın sürekli değiştiği, dur kalk olduğu zamanki değer. ş.arası düz yolda özellikle düşük devirde kullanılırsa 10lt'nin de aşağısında bir değer mümkün, ancak bu tabi ki kompresyonu ve ateşleme sistemi iyi motorlar için geçerli. Piyasada özellikle satış listesindeki rx'lerin kompresyon durumu belli değil ve ateşleme bobinleri Çin malı takanlar var, ucuz diye. Ayrıca katalitik konvertör, dinamik çekiş kontrolü, debriyaj, şanzuman, diferansiyel, lastikler, jantlar, hava filtresinin durumu da güç ve yakıtı etkiliyordur.

Benim 5bin yağ bakımım bedava cunku kendim yapıyorum .) Bir tek yağ ve filtre almaya gidiyorum o kadar. Y.serviste rx-8 bakımı 10bin km'de bir görünüyor. Benim rx'in 2006 basımı kullanım kitapçığında da 12bin km'de bir yazıyor ancak 6 ay bakım aralığı da yazıyor yani az km yapsan bile 6 ayda bir değişim öngörüyor ki ben esasen ona göre değiştiyorum, cunku senede 5bin km dahi yapmıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O halde, yakıt ve rx8 üzerine söylenen bir çok şey şehir efsanesi diyebilirim.

Yarın bir araca bakmaya gideceğim doğru ise km'si düşük ki yetkili servis bakımlı olduğunu da söylüyor, oradan teyit edebilirim diye inanıyorum. Bakacağım araç düşündüğüm gibi değilse sizin de belirttiğiniz gibi ortalık hor kullanılan arabadan geçilmiyor(her marka ve model için geçerli) ve başka uygun bir araba bulmam da güç olacak.

Baktığım araç ağır hasar kayıtlı ancak beni boyanan ve değişenden ziyade direk şase düzgünlüğü, motorun durumu ve genel manada temizliği ilgilendiriyor. Ki görmeden önce söylenenler bu yönde.

Kompresyon değerlerinin 9 ve üzeri olduğuna dair bir fotografı var ancak ben de ölçtürmek isterim, Anadolu yakasında Kadıköy ve civarına yakın önerebileceğiniz Mazda servisi varsa işim kolaylaşır.

Son olarak bana şu önemli diyebileceğiniz bir şeyler varsa seve seve dinlerim,

Teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı araçları ve bazı kullanıcıları kapsayan bir sorun olabilir yani 15+ yüksek tüketim. Ancak kullanılan benzin dahi etkili olabilir. Örneğin ben Bursa merkezde 10-20 yıldır yeri bilinen ve sahibi değişmemiş bir TOTAL bayinden alıyorum veya yine sahiplerini bildiğim 2-3 PO bayinden (bu sahip konusu niye bu kadar önemli; onunla ilgili ayrıca konuşulabilir) Ş.dışındaysam yine bu markaları tercih ediyorum. Bu tüketime ne kadar etki eder, kesin birşey iddia edemem tabi ki ancak diğer markalarda önceki araç ve motosiklerde vuruntu gibi olumsuz deneyimler yaşadım yani diğer markaların pek kaliteli benzin satmadığını düşünüyorum.

RX-8 orjinal kasanın jant 18" dir makyajlı kasa ise 19" fakat diferansiyel ve şanzuman oranları da farklıdır, ancak bazı rx sahipleri 18" i çıkarıp 19" takıyor. Bu tüketimi değiştirir mi yine kesin şey söylenemez ancak cok iyi sey olmadığı da söylenebilir.

Kaza da bambaşka ayrı konudur. Ben bir ara ilandaki araçların sadece resimlerine bakarak ne denli kaza yapmış olduğunu kestirebiliyordum, cunku bu araçlar özellikle ön camurluklardan cok korumasız, köşeden sağlam bir girdi mi ön tampon genişliği ve dışarı doğru çıkıntı şekli değişiyor, bir şekilde tam orjinali gibi olmuyor. Geçen sene bir arkadaş ilgilendiği rx-8 resimlerini göndermişti daha ilk bakışta önden sağlam girdiğini anladım ve arkadaşa ilettim ancak fiyat uygun diye ilgilenmeye devam etti. Sonra sahibi kaza resimlerini de göndermiş, resimlere bakınca ciddi gibi görünmeyen fakat aslında ciddi olan bir çarpma görülüyordu cunku tam köşeden bir güzel girmişti. Kaza da Ankara Bahçelievler gibi (aklıma örnek olarak geldi) 4 köşesi sokak olan bir yerde hızla giderken olmuştu; böyle araçla öyle 4 köşesi sokak olan mahallede hızlı gidilmez. Nitekim belki böyle kullanılan araçlar öncesinde de başka kazalarla muhatap oluyor nitekim aracın ceşitli başka yerlerinde şeyler vardı, hatırladığım kadarıyla yolcu kapısı yerine tam oturmamıştı, belli ki değişmiş ancak menteşeden tutunduğu yer de oynadığı için tam oturmamıştı. Nitekim arkadaş aracı görmeye gitti Antalya'dan İzmir'e mi ya da öyle bir mesafe kat ederek, ancak sonra almadı .)

Bu sadece bir örnekti. Peki rx-8 almayı veya  satmayı düşünmediğim halde ben neden bu kadar ilgileniyorum diye merak eden olabilir. RX-8 cok özel bir model ve ancak bu özelliğine yakışmayacak, aracın imajını bozacak şeyler yapıldığı için ilgileniyorum. Ve zamanla en ufak ayrıntılara bile takılmaya başladım. Örneğin, bir arkadaş 2004 model ancak gerçekten tertemiz RX-8 gösterdi. Araca sağdan soldan içten dıştan her açıdan bakıyorum bence de gerçekten temiz ve kazasız fakat ilanda şasi km'si değil de motor km'si yazılıydı. Arkadaş aracı görmeye gitmiş ve şasi km'si 87bin imiş. Şasi km'si 87bin gayet uygun insan onu neden yazmaz ki? Araç temiz ve fiyatına göre alcak olsam ben de alırım ancak sırf bu durumdan dolayı belki almam .)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt seçiminde size katılıyorum, temiz gözüken ama yakıtı temiz olmayan bir kaç istasyon deneyimim oldu.

Jant seçiminde de katılıyorum, fabrikanın belirlediği boyutların dışına çıkılmasını çok doğru bulmuyorum, kaldı ki 18 ufak bir jant da değil. Benim baktığım araç ise makyajlı olan, 19 inchlik janta sahip model.

Motor ve şasi KM farkı konusundaki hassasiyetinize de aynen katılıyorum. Şasi KM'si velevki 1 milyon KM olsun yine aldatmaya gerek yok fakat 85 bin KM gibi küçük bir rakamı yazmaması ayrı bir uyanıklık çeşidi olmalı...

Kazaya gelecek olursak sanıyorum ön çamurluklar ile tamponun birleşim noktalarında dediğinize benzer bir şişkinlik var gibi, bilemedim şimdi:) ama aracın gidişini etkilemiyorsa, dusuk KMye ve sağlam motora sahipse, minik bir görsellik dışında ne gibi bir zararı olabilir acaba:)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğim ön camurluk etrafındaki orjinal dışı eğime, genelde satıcının herhangi bir carpma ve kazadan bahsetmediği ilanlarda oluyor. İlk kez RX alacak bir kişi anlamayacağı için de bahsetmiyorlar tabi, ancak ondan bahsetmeyince, bahsedilmeyen başka şeyler de çıkabiliyor. Nitekim o şekilde tespit ettiğim araç için arkadaş başka sehre gitti yerinde gördü ve almadan döndü .) Sonradan soramadım, "başka nesi çıktı da almaktan vazgeçtin" diye cunku bir daha mesaj gönderemedik.

Bu şekilde sorunu olmayan, temiz RX-8 yok mu, var. Bir tane örnek; ön camurluğu arka perspektiften alan resmi özellikle seçtim: https://image5.sahibinden.com/photos/71/77/01/x16_266717701md1.jpg Bu camurlukta ciddi bir darbe yok ve tampon orjinal. Ciddi darbe alan RX'lerde camurluğa bu açıdan bakınca, kaportacının o an verdiği şekil her ne ise tamponu da o şekle göre tamir ediyorlar ve sonuçta ya dışarı doğru balon gibi şişmiş ya da içeri doğru ufalmış oluyor. Ve yine başa dönüyorum, tüm bunlardan ilanda bahsedilse sorun yok. En fazla şöyle diyorlar "birkaç parçasında lokal boya var" .) İnsan araçtan önce satıcıdan soğuyor zaten.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Size katılmamak mümkün değil zira araba arayışına girdiğim bu surec içerisinde böyle kelime oyunlarını tespit edip daha aramadan/görmeden elediğim onlarca araç oldu, hakeza içime sinenlerin bir çoğu da benim tembelliğimi beklemeden alıcısını buldu.

Verdiginiz bilgi cok önemli bir detay muhtemelen bundan sonra yolda gördüğüm rx8'lerde bile bakacağım bir detay olacak:)

0 hata rx8'e de sizin kadar aşina değilim ama benim baktığım aracta da tamponla çamurlukların birleşim noktası dışarı doğru taşıyor gibi. Baktığım aracın linkini sizle paylaştım.

Tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çamurluk kenarı dışarı doğru genişlemiş bir örnek: http://i.hizliresim.com/D2ZG2Z.jpg Üstteki ilanlarda rastladığım, alttaki benim araç, aynı açıdan cekim deil fakat fikir veriyor. Yukardaki aracın sorunu ilanda çarpma, kaza, hiçbirşey bahsedilmemiş olması; ilan hala yayında. Ayrıca bir farklılık daha dikkat cekiyor, ön süspansiyon alçak arka süsp yüksek duruyor oysa ki RX-8 fabrika çıkışı arka alçak ön biraz yüksek durur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet anlatmak istediğinizi şuan daha iyi anlıyorum. Satıcı kişi, aracı görmeden anladığım kadarı ile dürüstce yazmış ve telefonda da o şekilde paylaşımda bulundu.

Ayrıca sizin aracınızın da kondisyonu çok yerinde kazasız belasız kullanın, Allah sattırmak zorunda bırakmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür. Bursa'da bekar bir arkadaş satılık ev bakarken iyi bir mahallede 1+1 daire 75.000TL 'ye görüyor, resimleri begeniyor ve görmeye gidiyor. Aynen şu:
1- Resimde yerler ve duvarlar cok güzelken gerçekte yerler beton ve duvarlardan borular (bildiğin kalorifer boruları) geçen odalar var!
2- İlanda kombili yazarken gerçekte merkezi ısıtma
3- İlanda konut olarak yazarken gerçekte (tapuda) "depo" olarak geçiyor!

Arkadaş yakındaki markete sorduğunda market sahibi "oraya 40bin TL veririz dedik satmadılar" demiş. Yani gerçek değeri 50bin TL'yi geçmeyecek yeri yalan yanlış bilgilerle doldurup yüksekten satmaya calışıyorlar. Arkadaş giderken kafasında 75bin TL'yi nasıl denkleştireceğini düşünüyor, dönerken nasıl kafalandığını, bu olay daha geçen hafta olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@brz yakıt tüketimi @revivo73 gibi az çıkan pek tanıdığım yok :) Benimki yukarıda yazdığım gibi tüketiyor. Köprü trafiği falan derken 20 yi görüyorum. Eğer gazlarsam (TEM veya şehiriçi) daha az tüketiyor. Geçen gün 200 km civarı tem de yol yaptım. İbreden gördüğüm yarım depoya 2-3 çizgi var. Yani yaklaşık 25 lt.

Önde 1.75 lik biri otururken arkaya 1.75 lik biri daha sığabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kendi tüketimim şu şekilde: 110 km sabit hızla 11L (Klima açık olabilir hatırlamıyorum.)

120-140 arası 130 km ortalama hızla klima açık 13.5 L civarı. 

200km sabit hızla 75 km de çeyrek depo bitti 15 L eder 18.75 L eder. 

Şehir içi çok değişken hiç ölçmedim. Ama sakin kullanımda şehir içinde daha az bile çıkabilir çünkü 110 la 6. viteste giderken bile devir 4000 e yakın oluyor. Şehir içinde vitesi düzgün kullanırsanız araç 4000 devri hiç görmeye bilebilir. Bu wankel için sağlıksız bir çalışma ortamı ama amaç yakıt ekonomisi ise durum bu. 

Arka koltuklar diğer spor araçlar gibi göstermelik değil gerçekten normal insan koltuğu. Araç da dışarıdan göründüğüne göre geniş bir araç. Bağajı da azımsanmayacak kadar geniş. Yani aile için günlük de kullanılabilir ama yakıtı gözden çıkarmalısınız maalesef. Bu kadar yakıtla bir chevy v8 jipe LPG takıp binebilirsiniz mesela. Veya 2 senelik yakıt gideriyle yeni bir araç alabilirsiniz. Tercihler sıralanabilir. Bence hiçbirisi rx in tadını vermez. Ama bana bakmayın. Kendiniz görün test edin karar verin. Ben aldım alalı üzerinden inemiyorum. Güya 2. araç :D Diğer aracım 15 gündür çalışmıyor :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

01.05.2016 at 13:52, revivo73 :

Benzin olarak düz ve tenha şehir içinde abartısız tüketimim 11lt/100km civarında.

11lt civarı, Bursa'da Kükürtlü Caddesi - Sırameşeler yan / tali yolu - Paşa Çiftliği köprüsü - Bursa yakın cevre yolunda çok gezdiğim bir dönemde kaydettiğim rakam. Bu güzergah Uludağ'a paralel ve yogun arterlere alternatif olduğu için ve trafiği az yollar, üstüne üstlük oldukça geniş, bazı yerlerde tek gidiş 4 seride çıkıyor. Ancak bu güzegahı tercih etme sebebim düz ve tenha olduğu kadar hafif kavisleriyle spor kullanıma da uygun olması. Google'den bir örnek; Paşa Çiftliği köprüsü. Bursalı arkadaşlar bilir, köprünün üstünden giden yol açık, alttan geçen yol  tam tersi yoğun ve günün bircok saatinde sıkışıktır. Köprünün üstünden sağa doğru yine dümdüz cevre yoluna devam ediyor. Bu yolda araç herşeyden önce rahat nefes alıyor ve coşuyor.

6PO4kE.jpg

İstanbul Köprü Trafiği bambaşka bir durum. Ancak yine Sweeper'ın verdiği 20'li rakamlar İstanbul trafiğinin de ötesinde sürpriz; kendi aracımla ben aynı şartlarda kullansam 20'li rakamları görür müyüm, hiç zannetmiyorum ve çok sert kullandığım zamanlarda bile 20lt gördüğümü zannetmiyorum, tam kesin birşey de diyemiyorum çünkü ölçmedim ancak genelde benzini 75TL lik alıyorum yani ortalama 17 lt ve sürekli sert kullandığım zamanlarda bile o benzinle 100km den az gittiğimi pek hatırlamıyorum. Yani en zorladığım zamanlarda bile en fazla 17lt yakmış olmalıyım.

Hiç takmadığım ölçmediğim benzin konusunda gerçekten fazla konuştum. Ancak neden takmıyorum, bazen değişim zamanı olmadığı halde hava filtresini çıkarıp elektrikli süpürge ile temizliyorum havayı daha rahat ceksin diye. Yapcak birşey olmayınca 4 tekerleğin basıncını kontrol ediyorum. Katalitik konvertör kullanmıorum. Şanzuman yağı ve diferansiyel yağı bakımını dahi kendim yapıyorum. Düz yolda motor kapalıyken aracı direksiyondan itleyince kolaylıkla gidebiliyor, öyle kolay gitmese bir yerde birşeyler zorluyor demektir o da kullanımda aracı zorluyor ve daha cok yakıt tükettiriyor demektir, bu tarz ayrıntılara dahi dikkat eden biriyim. Yaz kış lastiği bile değiştirmiyorum, gereksiz yere jantları sök çıkar olmasın diye, kimi kullanıcılar var her kışa girerken lastik değiştirir. Gereksiz fuzuli işlemler yapmıyorum. Zaten cok sıcak veya cok sogukta kullanmıyorum. Son 2 yıldır yağmurda bile kullanmıyorum, yani motosiklet misali .)

02.05.2016 at 00:22, zoptrik :

Şehir içi çok değişken hiç ölçmedim. Ama sakin kullanımda şehir içinde daha az bile çıkabilir çünkü 110 la 6. viteste giderken bile devir 4000 e yakın oluyor. Şehir içinde vitesi düzgün kullanırsanız araç 4000 devri hiç görmeye bilebilir. Bu wankel için sağlıksız bir çalışma ortamı ama amaç yakıt ekonomisi ise durum bu.

Esasen ben de cogunlukla düşük devirde kullanıyorum, özellikle araçta yolcu var ise. Düşük devir fazla karbon birikir konusuna da tam katılmıyorum cunku yağı 6 ayda bir değiştirdin mi o motorda kolay kolay birşey birikmez. Bir de benim motorda tüm ateşleme sistemini kendim taktığım için bazen bujileri yerinden söküp bakma imkanım da fazla oluyor ve bujilerde karbon birikmesi yok gibi birşey .) Ancak bunda kullandığım parçaların en uygun olmasının da rolü olduğunu düşünüyorum. Örneğin bendeki bujiler iridyum değil, bakır cekirdekli. Otomotivle ilgili otorite konumunda kaynaklar iridyum buji hiçbir zaman bakır buji kadar kusursuz iletemez diyor .)
Bazen ne yapıyorum, sürekli düşük devir kullandıysam eve dönüşte düz bir yol var orada 1-2 vites tam devir yaparak eve dönüyorum, adettendir .)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Grupta çok muhterem bi arkadaşımızın aracına daha da çok muhterem bi arkadaşımızın sürmesi sebebiyle binmiş olduğum şahı şah esere tutuldum kaldım açıkçası...

Bilenler yardım etsin,ne yakar ne içer,motorları nasıldır bi fikir verin bana...

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-2010-mazda-rx8-r3-renesis-326341842/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda İngiltere'nin websitesinden RX-8 tüketim değerleri:

zn1zn7.png

Urban: Ş.içi,
Extra Urban: Ş.dışı,
Combined: Ortalama.
Soldaki rakamlar RX-8'in 192HP, sağdaki 231HP'lik versiyonu için.

Parantez içindeki rakamlar litre / 100km

Türkiye'de coğunlukla 231HP version old için ortalama rakam 11.2lt / 100km. Benim 2006 RX-8 için de ortalama rakam 11lt civarı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıtından çok beni ilgilendirecek önemli konu şu ki; motor komple yeni takılıyor rektefe olmuyor diye duydum,bunun maliyeti ne olur,bir de r3 diye motor var..Ne anlam teşil ediyor acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010-2011 arasındaki Seri 2 için R3 te deniliyor. Kimisi hiç RX-8 bile demeden sadece R3 diyor. 2004-2009 arası ise Seri 1, kısaca S1.

S1 ve R3 arasında farkın coğu süspansion, jant, koltuk, tampon gibi makyajlık parçalarda motorlar 99% aynı.

S1 motoruna göre R3 'ün farkı R3'te yağlama bir tık fazla motor daha dayanıklı olsun diye ve o sayede S1 motoru 231HP iken R3 232HP. Tahminen motor daha dayanıklı diye Mazda HP'yi 1 tık fazla ayarlamış olabilir. Yakıt tüketimi R3 ve Seri 1 de kafa kafaya.

Belli bir km'ye kadar örneğin 100bin km düzgün kullanırsan rektifiye olabiliyor. Düzgün kullanmayıp motor blogunu bozarsan motor değişiyor. S1 için motor 8,5bin TL iken R3 motoru 17bin TL NOT: Rakamlar tam hatırlamıorum sadece R3 motorunun S1 e göre cok daha pahalı olduğunu biliyorum. Rektifiye için ise Bursa'daki RX-8 ustası 7000TL diyordu en son .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@revivo73 çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için..2010 modellere daha aşırı bakıyordum,uyarından sonra 2008 den yukarısına bakmayacağım..Bir de 40 bine falan rx var onlar hakkında düşüncen nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...