Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Motor Gücü Hakkında

Adanus01
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese selamlar. Sorum şu mazda 3 ün beygir gücü ülkemizde 120 beygir olarak biliniyor ve değerleri de bu şekilde ancak yurt dışı sitererinde aracın değerleri 100 beygir olarak görünmekte ve günlük kullanımda da araç biraz zayıf kalıyor. Bu fark sorunu nerden kaynaklanmakta. Yine bize 3.dünya ülkesi muamelesi yapıp kandırıldık mı bilgisi olan var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ülkelere göre farklı motor güçlerinde gelebiliyor araçlar. Türkiye için 120 HP, Azerbaycan'da 110 hp idi herhalde. Emisyon kurallarının katı olduğu Avrupa için böyle bir uygulama gidilmiş 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hatta yanlış hatırlamyorsam BM kasalara 1.6 skyactiv olmayan motorda takıyorlardı 100 hp değeri o şekilde olabilir bence...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kandırılma yok arkadaşlar :) ülkelerin talebine göre motorda güç azaltma yoluna gidiliyor. Hepsi aynı motor 1.5 sky G . Aslında mx5'de gördüğünüz üzere 130hp üretebiliyor. 7bin devir çeviriyor bir de araç 1050 kilo olunca uçuyor :)

Tabi ne kadar ekmek o kadar köfte . Emisyon ve yakıt değerlerine her ülkeye farklı güçte verebiliyorlar. Azerbaycan 125hp, Almanya 100hp /120hp, İngiltere 120 vs . İlk çıktığında 90hp de vardı diye hatırlıyorum kaldırmışlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kandırılma yok arkadaşlar [emoji4] ülkelerin talebine göre motorda güç azaltma yoluna gidiliyor. Hepsi aynı motor 1.5 sky G . Aslında mx5'de gördüğünüz üzere 130hp üretebiliyor. 7bin devir çeviriyor bir de araç 1050 kilo olunca uçuyor [emoji4]

Tabi ne kadar ekmek o kadar köfte . Emisyon ve yakıt değerlerine her ülkeye farklı güçte verebiliyorlar. Azerbaycan 125hp, Almanya 100hp /120hp, İngiltere 120 vs . İlk çıktığında 90hp de vardı diye hatırlıyorum kaldırmışlar

O zaman çiplerle falan hp yükseltebilirmiyiz yani sorun olmazmı ? Motordan pek anlamama ama söylediklerinizden bunu çıkardım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman çiplerle falan hp yükseltebilirmiyiz yani sorun olmazmı ? Motordan pek anlamama ama söylediklerinizden bunu çıkardım...

Mazda biraz iPhone'a benziyor. VW gibi kurcalamaya izin vermez ama sistem (motor ve şanzıman) fazla gücü kaldıracaktır. Çipleyebilin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzinli motor devir ister. 4500 devir ve üzerinde araç lezzetli hâle gelir-de o anda yakıtı unutun ama.

Yazılım vs atmosfer basınçlı motorlara fayda sağlamaz. Mekanik müdahale istenir'ki yarı araç bedeli çıkar cepten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni nesil mazda 3 sahibiyim bu arabayı çok severek aldım zaten mazda hayranı bir insanım ama şu motor yokmu valla soğutuyor beni bu arabadan. Kim ne derse desin gitmiyor arkadaş illa ki 4000-5000 devirlere çıkaracan arabayı,çok yakacak kaygın da olmayacak ancak öyle birşey anlıyorsun. Geçen peugeot 308 1.2 130 hp EAT6 aldık arkadaşa böyle birşey yok. Araba hem çok az yakıyor hemde gaza dokunduğun gibi şahlanıyor zevk veriyor insana. Yeni tam otomatik şanzımanı EAT6 çok başarılı istekli zaten japon Aisin firması yapmış. Valla arkadaşa dedim bu motor benim Mazda da olsaydı ömür boyu kullanırdım bu arabayı!! Çok mu zor arkadaş şu güzelim arabaya adam gibi bi motor koymak. Yap işte düşük hacimli turbolu bi motor bizim de yüzümüz gülsün. Bizim arabada  görüntü süper,tarz var ,donanım var,konfor var,güvenlik var,herşey tam ama motor rezalet arkadaş kim ne derse desin. Biliyorum şimdi itraz edecekler çok ama bu bi gerçek arkadaş mazdanın hep yaptığı yanlış Türkiyede beklentilere karşılık vermiyor marka. Tamam skyactiv dediler sesimiz çıkarmadık ama yetti artık :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, kaan-kahraman :

Yeni nesil mazda 3 sahibiyim bu arabayı çok severek aldım zaten mazda hayranı bir insanım ama şu motor yokmu valla soğutuyor beni bu arabadan. Kim ne derse desin gitmiyor arkadaş illa ki 4000-5000 devirlere çıkaracan arabayı,çok yakacak kaygın da olmayacak ancak öyle birşey anlıyorsun. Geçen peugeot 308 1.2 130 hp EAT6 aldık arkadaşa böyle birşey yok. Araba hem çok az yakıyor hemde gaza dokunduğun gibi şahlanıyor zevk veriyor insana. Yeni tam otomatik şanzımanı EAT6 çok başarılı istekli zaten japon Aisin firması yapmış. Valla arkadaşa dedim bu motor benim Mazda da olsaydı ömür boyu kullanırdım bu arabayı!! Çok mu zor arkadaş şu güzelim arabaya adam gibi bi motor koymak. Yap işte düşük hacimli turbolu bi motor bizim de yüzümüz gülsün. Bizim arabada  görüntü süper,tarz var ,donanım var,konfor var,güvenlik var,herşey tam ama motor rezalet arkadaş kim ne derse desin. Biliyorum şimdi itraz edecekler çok ama bu bi gerçek arkadaş mazdanın hep yaptığı yanlış Türkiyede beklentilere karşılık vermiyor marka. Tamam skyactiv dediler sesimiz çıkarmadık ama yetti artık :)

Sonuna kadar katılıyorum. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim aracın Hakkı inanın ki budur izlerken bile zevk aldım :) mps olması lazım bu aracın değil mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok da sallamıyorlar bizleri işte artık bununla yüzleşmek lazım. çok isteyen gitsin 2.0'ını alsın bak nasıl gidiyor diye. e sen de kardeş alak da 2.0 alınca devlet bi tane de bana al diyor diyorsun adam da eaaahh bana ne diyip dayıyor 1.5'i. git onu devletinle hallet kardeşim diyor..

adam amerika'da avrupa'da çatır çatır biniyor  o arabalara 1.5 alan da fazla sikayet etmiyor.

peki size katılıyor muyum sikayet konusunda? sonuna kadar haklısınız. ben de isterim 1.3 turbolu olsun boy boy turbo dizelleri olsun şu güzelim araba bi de güzel kaçsın ama işte "kısfmet"

ayrıca bu videoda tamam motor farkı var ama o da zaten açık ara tokatlıyor bmw ile audi'yi

https://youtu.be/76xUE9T3fOM

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu videoyu izlemiştim bu Mazda 2.2 dizel tabi ki tokatlar bence Mazda'nın hakettiği motor ve performans bu olmalı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı aldık ama ama ama... Devlet.mazda herşey bize karşı.

Hayırlı olsun :)

O 308'in ters devir saatine Nasıl katlanıyor insanlar ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol mu var beyler!! Bu sabah biri intihar girişiminde bulunmuş, heryer kilitlenmiş yine... Pazar günü Şile dönüşü 90-100 km/h ile tatlı tatlı virajlara girerek geldim. İnanın düz yol da pedalı sonuna kadar basmaktan daha zevkliydi kullanması. Ben Skyactivden memnunum ne yalan söyliyeyim BL kasadan sonra Mercedes kıvamında araç yaptılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...