Jump to content

2012 Mazda 3 Mirai mi 2009 Mazda 6 Exclusive mi ?

Oytun

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, renegade :

İki araç arasında segment farkı vardır, karşılaştırma yapmak yanlış olur. Bütçenizi, parça pahalılığını, mtv ödemelerini göz önüne alın. Mazda 6 kesinlikle çok kaliteli bir araç, ama büyük, şehir içi pratik kullanım sıkıntı yaratabilir, uzun yol için mükemmel. 3 ise daha pratik ve ekonomik, tek dezavantajı kötü asfalt kaplama yollardaki yol sesi. Tercih sizin.

Cevabınız için teşekkür ederim. alım aşamasında bütçemi rahatlatacak Mazda6, bu rahatlama ile de mtv birbirini dengeleyecek. Parça pahalılığı sadece olursa dediğiniz gibi fark yaratacak o konuda da Mazda'nın sorunsuzluğu ve şansıma güvenmekten başka yapacak birşey yok.

Çocukluğumdan beri büyük arabalara binip kullandığım için sorun yaşayacağımı düşünmüyorum, genelde şehir içi trafikte de ben kullandığım için sakin trafikte eşim de çok sorun yaşamaz diye umut ediyorum. 

Kararım 6'dan yana epey bir şekillenmeye başladı, bakalım bu ara jetta'nın düşük devir yüksek vites silkeleme sorunu epey ayyuka çıktı yarın özel servise götüreceğim bobin ve bujilerden olduğunu ümit ediyorum. Zaten şu silkeleme sorunu çözülsün derhal satılığa çıkartıp ivedi bir şekilde boyu boyuma, huyu huyuma bir guzu bakmaya başlayacağım. Her an neresinden ne sorun çıkacak tedirginliği ile araç kullanmaktan bıktım!!! >:(

Bu arada cevap veren herkese ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 44
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
18.05.2016 at 00:32, Oytun :

Ve sonunda yol ayrımı...

İlk önce kafamdaki aracı, ihtiyaç ve bütçesel durumumu belirteyim.

Yıllarca en boş donanım düz vites şirket araçlarında hem uzun yolda hem Ankara'nın iş çıkışı + Kızılay trafiğinde sefil olduğum için artık kendi aracıma sahip olurken olabilecek en dolu aracı sürmek ve keyif almak istiyorum.

İhtiyaç anlamında C sınıfı bir sedan işimi rahatlıkla görecektir. D sınıfı ise büyük araç sevdiğim için zararı olmayacak bir durum.

Bütçe konusunda ise maksimum 55000TL harcayacağım.

Neden Mazda bir başka araç değil sorusunun cevabı ise sorunsuz önümüzdeki 5-7 yıl arasında artık evimizi de alana kadar bir daha araç değiştirmek istemediğim için. Dolayısıyla 2.ci eli yok değer kaybı hiç önemli değil. Arabaya ihtiyacımız var ama ev alana kadar bu konunun kapanması lazım.

İlk Mazda'ya niyetlendiğimde 6'ya vuruldum fakat henüz 7 yaşını doldurmamış olanların yıllık vergisini görünce çok kalbim kırıldı ve Mirai donanım 3 lere bakmaya başladım. 

Mazda 3 - 6 maksimum 55000TL'ye malum sitede bulunuyor. Mazda 3'ler 2012 yılına kadar çıkıp 35-40bin kmlere kadar inerken, Mazda 6'lar 110-120bin km den başlayıp 2009'a düşüyor fakat fiyat da 50000 bandına düşüyor.

İki araç da full donanım 6 hafızalı elektrikli deri koltuk + Bose müzik sistemi ve D sınıfı konforu verirken, Mazda 3 RVM Kör Nokta Uyarısı sunuyor. Donanım farklılığı olarak dikkatimi çekenler bunlar oldu.

Hangisi olursa olsun LPG'li alacağım ya da taktıracağım zira şu anki aracımın km 10-11lt benzin sarfiyatı epey can yakıyor. 

Mazda 6'yı bahsettiğim rakama alabilirsem yıllık vergi anlamında baştan kar edeceğim için 7 yaşında 2.0lt 1255TL ve 4 yaşında 1.6lt 748TL fark çok gözümde değil.

Bilmediğim ve öğrenmek istediğim bir konu da Mazda 3 ve 6 arasındaki parça fiyat farkı haa diyeceksiniz ki arkadaş parçaya ihtiyaç olmuyor ki farkını merak edesin :tey: yerden göğe haklısınız fakat bilmekte yarar var neticede biri C biri D sınıf araç.

Bu minvalde bir de 3 ve 6 nın periyodik bakım maliyetlerini karşılaştırma fırsatı olursa bu başlık rehber niteliğine kavuşabilir gibi geliyor.

Bu kriterler dahilinde burada yazmak aklıma gelmeyen durumları da göz önünde bulundurup uzun yıllar binilecek şekildeher türlü detayı göz önünde bulundurup sizlerin tercihi ne olurdu bir kamu oyu yoklaması yapmak istedim.

Şimdiden okuyan - cevap veren herkese teşekkür ederim. 

Kesinlikle Mazda 6 derim hatta benim Mazda 6 :) zavolli lpg li 97 binde 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Melih06 :

tabiki mazda 6 ama yaş 34 ise mazda 6 pek gitmez gibi farklı bi bakış olarak görün:D

Yaş 34 derken? Şimdi ayıp olmuyor mu? :2funny:

19 saat önce, mdrk :

Kesinlikle Mazda 6 derim hatta benim Mazda 6 :) zavolli lpg li 97 binde 

Sizin 6 kaç model acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Melih06 :

tabiki mazda 6 ama yaş 34 ise mazda 6 pek gitmez gibi farklı bi bakış olarak görün:D

6 dakika önce, Oytun :

Sizin 6 kaç model acaba?

Aksine bende 30 yaş altı Mazda 3. 30 Yaş üstüne ise Mazda 6 derim.

Oytun Dizel Mazda 3 kullanıcısı + 2 çocuklu bir aile babası olarak. Tereddütsüz Mazda 6 derim. Benimde Mazda 6 düşüncem mevcut, fakat bütçe/ekonomi durumları belirsiz olduğu için, bir türlü bu planımı gerçekleştiremedim.

Fakat Mazda 6'nın şöyle bir kötü durumu var, fena alışkanlık yapıyor. Bunun en güzel örneğini forumda @GökayT kardeşim yaşamıştır. Mazda 6'sını satıp, yeni nesil Mazda 3 almıştı...Kısa süre sonra Mazda 3'ünüde sattı sonra..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, 67bulent1976 :

Bu sorunun cevabı başından belli Sayın Arkadaşlarım :) Tabi ki Mazda 6

Doğru Gökay arkadaşımızla aynı tecrübeyi sizde yaşamıştınız.

Bu arada araç arama durumunuz ne oldu ? Var mı bir gelişme ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

Doğru Gökay arkadaşımızla aynı tecrübeyi sizde yaşamıştınız.

Bu arada araç arama durumunuz ne oldu ? Var mı bir gelişme ?

Şimdilik geçici olarak 2004 Renault Megane Sedan otomatik Aldım :) Maddayı her kullandığımda özlüyorum arıyorum.Aman arkadaşlarım Mazda dan şaşmayınız.Paranızın alabildiği ölçüde Mazdaya yönelininiz hatta Mazda 6 ya :) Renault çok değişik geliyor bana 1 aydır kullanıyorum alışamadım bu gidişle satıncaya kadar da alışamıyacam.Araç güzel temiz konforlu süspansiyonu gereğinden fazla,tiptronik vitesi yumuşak ve yavaş çalışıyor.Herşeye rağmen Mazdayı arıyorum.Özellikle Mazda 6 yı arıyorum ahhh 2009-2011 Mazda 6 ahhh.Allah nasip ederse sonraki arabam 2009-2011 arası Mazda 6 olucak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, 67bulent1976 :

Şimdilik geçici olarak 2004 Renault Megane Sedan otomatik Aldım :) Maddayı her kullandığımda özlüyorum arıyorum.Aman arkadaşlarım Mazda dan şaşmayınız.Paranızın alabildiği ölçüde Mazdaya yönelininiz hatta Mazda 6 ya :) Renault çok değişik geliyor bana 1 aydır kullanıyorum alışamadım bu gidişle satıncaya kadar da alışamıyacam.Araç güzel temiz konforlu süspansiyonu gereğinden fazla,tiptronik vitesi yumuşak ve yavaş çalışıyor.Herşeye rağmen Mazdayı arıyorum.Özellikle Mazda 6 yı arıyorum ahhh 2009-2011 Mazda 6 ahhh.Allah nasip ederse sonraki arabam 2009-2011 arası Mazda 6 olucak.

Abi o kadar içten dilemişsin ki yemin ederim sosyal sorumluluk projesi falan başlatıp sana acilen bi & almak lazım. Allah en kısa zamanda kavuşmak nasip etsin ikimize de...

Sahibindende 49bin küsurdan başlıyor exclusive ilanları da işte... Şimdikini satınca arada kalacak açığı kapatmak için bir iş haberi bekliyorum. Hayırlısıyla çok geç olmadan haber gelirse kredi hazır alması kalıyor sadece :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Oytun :

Sizin 6 kaç model acaba?

2009 model en full olan bej rengi deri döşeme 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi yaş 34 daha gençsin demek istemiştim:D mazda 6 tabiki daha iyi ancak tasarım olarak daha üst yaşlara hitap ettiğini düşünüyorum sağı solu biraz oynayıp yeni jantlarla falan daha spor bir hal alabilir tabikide... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Melih06 :

abi yaş 34 daha gençsin demek istemiştim:D mazda 6 tabiki daha iyi ancak tasarım olarak daha üst yaşlara hitap ettiğini düşünüyorum sağı solu biraz oynayıp yeni jantlarla falan daha spor bir hal alabilir tabikide... 

Sen benim ocağıma incir ağacı mı dikecen arkadaş orasına burasına oyna bi jant yap, iki marşpiyel tak, bir spoiler tak...

Üzerinde olmazsa yapacağım tek oynama lpg dönüşüm kiti olur arkadaş biz ekönömü yapalımın:2funny: derdindeyiz burada 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sorumun yeri burası degil belki ama 2009 mazda6 ile bende ilğileniyorum.Toyota avensis kullanıcısı olarak bir tane temiz mazda6 buldum fakat bu araçların en üst seviyesi ve en alt seviyesinin bilğileri lazım.mesela en üst seviye exlusewe mi yoksa sport.mu.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, cavit63 :

Arkadaşlar sorumun yeri burası degil belki ama 2009 mazda6 ile bende ilğileniyorum.Toyota avensis kullanıcısı olarak bir tane temiz mazda6 buldum fakat bu araçların en üst seviyesi ve en alt seviyesinin bilğileri lazım.mesela en üst seviye exlusewe mi yoksa sport.mu.

Avensis otomatik mi var elinizde? Geçiş isteme sebebiniz nedir? Aracınız da güzel sonuçta. Avensis daha konforlu.

2008-2010 arasında en ful donanım Exlusive>Dynamic+>Dynamic>Comfort 

Exlusive ful, AFS ve Xenon farlar; Dynamic+ da sunroof var; Dynamicde sunroof yok; Comfortta sis farı bile yoktu galiba. 

2011 de de Sport var, fakat lpg sistemi uyumlu değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu avensis 1.6 elegant extra manuel aracım.Bu kasaya 1.6 motor zayıf kalıyor ve otomatik araç istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

38 dakika önce, cavit63 :

Mutlu avensis 1.6 elegant extra manuel aracım.Bu kasaya 1.6 motor zayıf kalıyor ve otomatik araç istiyorum.

Aa Cavit abi hoşgeldin farketmedim sen olduğunu :)

Avensis 1.8 aynı kasa hem götürüyor hem de MTV avantajı var. Mazdanın süspansiyon ona göre daha serttir. Sportif sürüşüyle öne çıkan bir araç sonuçta. Hakkında hayırlısı olsun. 2011 deki araç lpg uyumsuz. 2008-2010 arası 5 ileri otomatik. Düşük km bulabilirsen uzun yıllar sorunsuz kullanırsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir tane 2009 ellialtıbin km.de buldum exlusive 59.500 istiyor üzerinde brc tüp var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, cavit63 :

Bir tane 2009 ellialtıbin km.de buldum exlusive 59.500 istiyor üzerinde brc tüp var

Cavit bey merhaba, bu aralar ben de ayni ilanlara bakiyorum. Malum sitedeki RFN plakali aracsa bahsettiginuz, Exclusive yazmis ama degil gibi geldi bana zira AFS sistemli bi-xenon far yok aracta. Bunu pazarlikta kullanabilirsiniz diye dusundum. Bi-xenon olsa DSC OFF dugmesinin altinda AFS dugmesi de oluyor. Bu rakami genelde gercekten Exclusive olanlara yaziyorlar. Bu arac kmden epey kazaniyor.

Mayis sonuna kadar fiyati 49850'ye dusmus bir tane var bayiden ama 109.000kmde. 

Ben butce olarak bu kadar cikamayacagim icin 100.000 uzeri bakacagim. Benim de hastaligim bi-xenon olmasa sizin Avensisler de cok guzel. Hatta Mazda6'nin dynamic+ donanimlar var daha uygun fiyata. (Bu sefer kendimi biliyorum 1000-1500tl masraf edip aracin farlarini actirip bi- xenon yaptiracagim araca toplam verdigim rakam degismemis olacak ustune ustluk AFS olmayacak bir de far yikama ve otomatik yukseklik ayari olmadigindan muayenede hadi ampul degistir ;D uzun bir parantez oldu ama kapatiyorm tamam.) Hem dusuk km, hem daha genc araclar var fakat saniyorum Avensis'in en dolusunda da hadi bi-xenon ve AFS'den gectim kisalarda da xenon yok. Olsa Mazda6'ya gore buyuk ve hanta gorunuyor demeden bakilacak araclar. Simdi malum sitede tekrar baktim 2.0 premium donanimlarda bi-xenon var ama 2011 aracin da 2.0lt MTV'si evlere senlik :tey:

Hep soylemisimdir yine soyluyorum "İkinci el arac almak, kiz almaktan zor!"

Benim bir baska sorum olacak actigim konu ile alakali degil ancak merakima engel olamadim. Agir hasarli olan araclara kasko yapilamiyor diye okudum. Evet - hayir ya da dogru - yanlis seklinde kisacik bir cevap yeterlidir. Konutu dagitmak istemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2009 Mazda 6 Exclusive satılık sayın arkadaşlar

Mazda bilmeyenlere anlatamadığım için ilandan kaldırdım burda da bu kadar çok arayan olduğunu bilmiyordum B-) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...