Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Sunroof

Serdar Ç.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba;

Bence bu zamanda ve bu fiyatlarda araba alıyorken, hele ki Mazda alıyorken en azından bir sunroof arıyor benim gözüm. Ha yeni Mazda 3 alacağımdan değil ama Türkiye piyasasındaki diğer markalara göre bence çok eksik bi durum bu. Kısacası uzun zamandır kafama takılan, yeni kasa Mazda 3 'lerde neden sunroof veya cam tavan yok sorusuna biraz önce yanıt buldum. Varmış ama ABD'de. Mazda'nın Amerika web sitesinde araçta sunroof olduğu bariz belli. Acaba Türkiye'ye gelen araçlarda neden sunroof olmuyor. Bu sorunun cevabını bilen var mı ?

(NOT: Konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Tartışma yapacak bir bölüm göremedim... Belki de benim gözümden kaçtı.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle katılıyorum bizim araçlarda çok büyük eksik bu sunroof. Hatta üst donanımların hepsini standart cam tavanlı çıkartması lazımdı mazdanın.3.nesil impressivelerde standart donanım olan sunroof bile yok açıklanması pek mümkün olmayan bir hata benim gözümde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Serdar,

Bu sunroof mevzusu o kadar çok konuşuldu ve tartışıldı ki..Bir türlü işin mantığını tam olarak çözemedik biz. Aynı keza deri koltuk, kol dayama, geri görüş kamera mevzularıda çok konuşuldu eleştirildi..Ama hiç birisi sunroof tadını vermedi. :D Bu mevzuların çoğu değişik konular içinde konuşulmuştur. Yeni başlık iyi olmuş..

Bir otomobil değiştirmeye kalksam birinci önceliğim otomatik vites, ikinci önceliğim sunrooftur benim için. Cam tavan konusunda çekimserim, hatta soğuk bakıyorum diyebilirim. Öncelikli olarak açılamayan panoramik cam tavanı ben neyleyim diyorum. :)

Yazın zaten çoğu zaman alttaki storu çekmek zorundasın güneşten dolayı. Yaz haricindeki ama mevsimlerde eminim çok keyiflidir..Özellikle yağmur yağdığında. Ama bu seferde işin güvenlik zaafiyeti var cam sunroofta. Mazda bu güne kadar panoramik cam tavanı kullanmadı..Bu günden sonra kullanır mı ? Güvenlik zaafiyetini yenerlerse evet kullanırlar.

Sunrooof konusuna gelirsek..Yeri geldi maliyet dendi..Yeri geldi güvenlik dendi..Ama hiç birisi tatmin edici yanıtlar olmadı. Opsiyonda olsa "Sunroof" olmalı Mazda 3 otomobillerde. Geçtim Mazda 3'ü ülkemizdeki Mazda 6'larda bile yok sunroof. Bir tek CX-5'lerde var.

İşin özü dönüp dolaşıp yine konu ülkemizdeki vergilendirme sistemine gelecek. Y.dışındaki 2 2.5 cc arası motora sahip Mazda 3'lerde her şey var..Ama bize gelenlerden her şey kırpılıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan abi bende açılmayan cam tavanlara karşıyım. Ama bugün bi KIA veya HYUNDAI bir çok modelinde panaromik cam tavanı(Perdesi ile birlikte otomatik açılan)sunarken Mazda'nın Türkiye'de bu konuda cimri davranması bence çok yanlış. @anilcanatan ın da dediği gibi geçmiş iki nesilde sunroof varken son nesilde olmaması da ayrıca bir garip. Geçmişteki cevaplara göre işin güvenlik boyutu olsa bir sürü marka bunu yapıyor. İşin maddi tarafına bakarsak da Türkiye her motor aralığında zaten sinir bozucu vergiler alıyor. E Madem bu kadar vergi oranı varsa ve benim cebimden bu kadar para çıkıyorsa bence Türkiye'deki Mazdalarda da sunroof olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca bence sunroof donanımı motor hacmi ile bağdaştırılmamalı. Mesela senin gibi öncelikli kriterleri arasında sunroof veya cam tavan olan kullanıcıların farklı marka modellere yönelmesi muhtemeldir. Benim için bir öncelik değil ama bu kadar para veriyorsam sunroof veya cam tavan olmasını isterim. Distribütörlerin bu konuda bir etkisi var mı bilmiyorum ama Mazda Türkiye'nin bu konuda ısrarcı olması ve bu konuda müşterilerini memnun etmesi gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Y.dışında satılan 1.5 hacimli Mazda 3'lerde acaba  sunroof var mı ?

Benim aklımda yok diye kalmış. 2.0 / 2.2 hacimli Mazda 3'lerde var diye biliyorum sadece.

Türkiye bu konuda ısrarcı olamaz. Dünya genelinde ülkemizde Mazda satışı ne kadar ki, bu konuda bir yaptırımı olabilsin. 

Benim aracım 2.nesil Mazda 3. Ama dizel olmasından ötürü hiç bir donanımında sunroof yok maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merakımdan soruyorum, sunroof'u neden seviyorsunuz?

Aktif olarak kullandığım hiç bir araçta sunroof yoktu (impressive benzinde var, dizelde yok). Arada arkadaşların araçlarda falan denkgeliyorum ama hiç açayım da deneyeyim diye bir kafaya girmedim. Bir kere 2015 model Passat'la uzun yolda kullandım, arkasını kaldırınca sigara dumanını çeker atar, normal cam açma gibi de ses yapmaz diye umuyordum ama beklentimi karşılamadı. Açılmayan cam tavanlı 3008'i de sık sık kullanıyorum, ferahlığı güzel eyvallah da ön koltuktakilere çok da bir faydası yok.

Dışarıdan güzel duruyor, o konuda hem fikiriz ancak işlevsel olarak pek bir olayı yok gibi geliyor bana sunroof un. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Islevselligi dediginiz gibi aracin icini ferahlatma aydinlatma. Uzun yolda degil ama sehiricinde sunroof acarak yol almak cok keyifli ve havadar oluyor. Tabi ki herkes sevecek begenecek diye birsey yok. Herkesin zevkleri farklidir. Buradaki asil konu fiyat/donanim iliskisi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 motorlar avrupa için üretiliyor diye biliyorum. Belçika, Almanya gibi ülkelerde sunroof yok, muhtemel 1.5 motorlu modellerde yok. Avrupa kullanıcıları talep etseydi koyarlardı diye düşünüyorum, adamlar güneş görmüyor ki sunroofu ne yapsın >:D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 7/28/2016 at 8:44 AM, AreY said:

1.5 motorlar avrupa için üretiliyor diye biliyorum. Belçika, Almanya gibi ülkelerde sunroof yok, muhtemel 1.5 motorlu modellerde yok. Avrupa kullanıcıları talep etseydi koyarlardı diye düşünüyorum, adamlar güneş görmüyor ki sunroofu ne yapsın >:D

İngiltere'nin o kasvetli ve yılın neredeyse tümünde yağmur yağan havasına rağmen her sokakta cabrio araç görebilirsiniz. Ben de bunu anlayamadım gitti. Güneşi azıcık ucundan gördüklerinde, mayolarla parklara koşan bir milletten bu beklenir tabi :D Biz de iki araç var. Biri Punto Evo diğeri Mazda 3. Punto'da açılabilen panaronik cam tavan var. Yazın tam işkence oluyor çünkü camın altındaki sürgü, delikli bez. Tamamen saydam kapatamıyorsunuz. Yaz sıcağında sürekli klima çalıştırdığımızdan hiç açmıyoruz. Kışın zaten açmanın bir esprisi yok. İçerisi güzel aydınlık oluyor yalnız. Yağmur yağarken de bir hoş oluyor. Bir başka avantajı da ışıklarda en önde bekliyorken yeşil yandığını havaya bakarak görebiliyorsunuz :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.07.2016 at 13:34, İlhan :

Y.dışında satılan 1.5 hacimli Mazda 3'lerde acaba  sunroof var mı ?

Benim aklımda yok diye kalmış. 2.0 / 2.2 hacimli Mazda 3'lerde var diye biliyorum sadece.

Türkiye bu konuda ısrarcı olamaz. Dünya genelinde ülkemizde Mazda satışı ne kadar ki, bu konuda bir yaptırımı olabilsin. 

Benim aracım 2.nesil Mazda 3. Ama dizel olmasından ötürü hiç bir donanımında sunroof yok maalesef.

Ben Almanya'da her Mazda'ya bakıyorum yeni nesillerde sunroof lusuna hiç rastlamadım. 1.5 motorun Almanya için çıkartıldığını da zannetmiyorum, adamların 2.0 motorları bile güçsüz geliyor buradaki Autobahn sürüşlerinde. :)

5 saat önce, tarahumara :

İngiltere'nin o kasvetli ve yılın neredeyse tümünde yağmur yağan havasına rağmen her sokakta cabrio araç görebilirsiniz. Ben de bunu anlayamadım gitti. Güneşi azıcık ucundan gördüklerinde, mayolarla parklara koşan bir milletten bu beklenir tabi :D Biz de iki araç var. Biri Punto Evo diğeri Mazda 3. Punto'da açılabilen panaronik cam tavan var. Yazın tam işkence oluyor çünkü camın altındaki sürgü, delikli bez. Tamamen saydam kapatamıyorsunuz. Yaz sıcağında sürekli klima çalıştırdığımızdan hiç açmıyoruz. Kışın zaten açmanın bir esprisi yok. İçerisi güzel aydınlık oluyor yalnız. Yağmur yağarken de bir hoş oluyor. Bir başka avantajı da ışıklarda en önde bekliyorken yeşil yandığını havaya bakarak görebiliyorsunuz :D 

Kesinlikle, benim de dikkatimi çeken bu oldu. Azıcık güneş gördüler mi roadster lar yollara çıkıyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎28‎.‎07‎.‎2016 at 08:44, AreY :

Benim edindiğim bilgide aynı şekilde, aslında araçlar türkiyeye sunrooflu paketle daha geç gelecekti ancak pazar kaybı yaşanacağı düşüncesiyle 6 ay kadar erken geldi. Mevcut güneş görmeyen :) ülkelere giden paket ile. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar, ben de internet üzerinde bir çok video izledim Mazda 3 ile ilgili, Sunroof 2.0 ve 2.5 litre modellerde var. 1.5 modele konmamasının sebebi bence zaten araç performans açısından çok iç açıcı değil. Sunroof'un kattığı ekstra ağırlık iyice törpüleyebilir gidişini demiş olabilirler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...