Jump to content

2. Nesil Mazda 3 1500-2000 Devir Arasında Hızlanırken Motordan Gelen Ses

sarioglu.burhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

10.03.2017 at 22:22, quiteguide :

Ya tutup da kötü yağ koysak 15000 km yüzüne bakmasak tamam diyeceğim, yağ mefta olmuş lifter ne dese hoş.

Söylediğin gibi tam sentetik en baba tabir edilen yağı koyuyoruz 5000 km sonra işlevini yitirmeye başladığını görüyoruz lifter sesinden. En son yağ değişimi 5 ay 6000 km önce oldu bu arada.

Başka bir konuda, bir arkadaş da söylemişti bu tam sentetik yağların özelliğini çabuk yitirip kirlendiğini. Araçta bir de LPG varsa ömrü daha da kısa oluyor anlaşılan.

Ben yine ilk mesajda yazdığım gibi ard arda (5-35/0-40)  2 yağ değişimi+engine flush yapayım en iyisi. 

Katkı maddesi katacak kadar kötü bir durum yok, maksat mümkünse 0'a yakın lifter sesi. 

Sentetik yağların daha çabuk kirlendiği olayını ilk defa duyuyorum. Normalde yarı sentetik veya mineral yağlar ısıdan dolayı kararır tam sentetikler ısıdan daha az etkilendiği için değişim km leri de daha uzundur diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, zoptrik :

Sentetik yağların daha çabuk kirlendiği olayını ilk defa duyuyorum. Normalde yarı sentetik veya mineral yağlar ısıdan dolayı kararır tam sentetikler ısıdan daha az etkilendiği için değişim km leri de daha uzundur diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? 

Yok 15000-20000 km gidermiş kesinlikle fasa fiso. Motorunu seven insan zaten dillere dolanmış 10.000 bakımını geçirmez diye düşünüyorum, misal başka bir araca binsem 15.000 kmde bir bakım olsa o servisin yolunu en geç 10.000 kmde tutarim.

Yine şahsi dusuncem, motordan maksimum verimi alabilmek için en fazla 6000- 7000 kmde bir ya da yazdan kışa- kıştan yaza geçerken yılda 2 kere değişim yapilmali.

İlk basta 3. nesil Mazda 3'lere 6 ayda bir garanti kapsamında zorunlu bakım olmasına hayiflanmistim. Ama adamlar birşey biliyor ki zorunlu kılmış.

Benim tırtılla, 6000-7000 km güle oynaya gidiyoruz, sonra motor bağıra bağıra yeni kan diyor zaten.

Yağ değişiminde de, ben aracimdan hiç bir zaman bal gibi temiz yağ aktığını görmedim, hiç de görmek istemem. Hep zift gibi simsiyah yağ akar, bu durumu takmıyorum demek ki yağ görevini iyi yapıyor işin içine lpg+yüksek sıcaklık da girince malum.

LPG takılmadan önce 25000 km benzinli kullandım benzinde de LPGde de ne tür yağ olursa olsun 7500 km geçilmemesi kanaatindeyim.

En iyi motor, en sık yağı değişen motordur mottosuna kesinlikle katiliyorum

Hava filtresi ve yağ filtresi de  kesinlikle orijinal olmalı. Bosch'a, boschuna para verilmemeli.

Lifter sesine, yan sanayi yağ filtresinin de sebep olabileceği, şu köşede dursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...