Jump to content

1994 Mazda 323 Hararet

Ogün06
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamın aleyküm, öncelikle sık sık konu açıyorum kusuruma bakmayın.

1994 Mazda 323 aracımı yaklaşık bir hafta önce aldım şehir içi gerek performans gerek pek çok şeyde memnun kaldım zaten siz abilerim de gerekli bilgileri verdiniz sağ olun. Asıl konum Cumartesi sabahı 4 gibi bursa yoluna çıktık 5 kişi yaklaşık 20 25 kg ise bagaj ağırlığı vardı giderken hiç bir problem olmadı gerek hararet gerek başka bir şeyde çok memnun kaldık gerçekten. Dün öğle vakti tekrar Ankara'ya dönüşte gene aynen arabada 5 kişiydik ve bagaj yükümüz gene aynıydı rampalarda aşırı derecede hararet problemi oldu aracı boğma sıkıştırma gibi bir şey kesinlikle olmadı ancak hararet ibresi 90'a kadar dayandı ve dedim kesinlikle bu araç hararet yapacak ancak çok şükür düz yola çıktık hemen geri normal derecesine indi hararet göstergesi. Haliyle tam öğle sıcağı yük var araçta normal bir şey gibi duruyor ancak normal 1-2 kişi azıcık trafikte dahi yol alsak aracın hararet derecesi normalin çok üstüne çıkıyor. Bu durum normal midir acaba ne yapmam lazım aracıma. Yolculuk esnasında bu konu haricinde hiç bir problem olmadı çok şükür ve o yükle aracımız 120 tl gaz yaktı şu an geldik ve hala tank dolu sürat konusu ise 90-100-120 aralığında gittik geldik. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim ilk aklıma gelen devirdaim oldu fakat radyatörün tıkalı olması suyu soğutamamaya da sebep olur diye tahmin ediyorum. 8 aylık araba sahipliğim süresince sürekli olarak araştırma yapıyorum. Sorununuza tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır elbet ama birkaç şey de belirtmek isterim.

1 - Radyatör tıkalı olabilir.

2 - Antifriz eksik olabilir.

3- Devirdaim pervaneleri bitmiş olabilir.

Yakın zamanda bir Mazda ustasının kendi Astina'sından çıkardığı devirdaimi gördüm. Pervane diye bir şey kalmamış. O da küçük yokuşlarda bile hararetin hemen yükseldiğini, bu nedenle devirdaimi değiştirdiğini söylemişti. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam Ogün. Ya radyatör tikali (suyuna baktigini ve eksiltme olmadigini varsayiyorum) yada devirdaim de problem var.
Yukarı da söylenmiş ama bilerek bende yazdimki cogunluk oyu oluş sun diye.
Ayrıca 90 a dayandi demişsin yani standart hali olan orta cizgiyi nr kadwr geçti? 90 kısmını tahminimi soyledin?
Rakamsal deger olmamasi lazimda aklima takildi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok sağ olun aurora ve rhapsody abiler. Radyator suyuna baktigimda resmen kir ve pas tortusu gibi tortu vardi radyator kapağı ise 0.6 bar hararet gostergesi en ustten az bir mesafe vardi daha once topo kullandigim icin 90 ibresinin nereye geldigini biliyorum o yuzden yazdim abi bu konu cok kafama takiliyor yardiminizi bekliyorum ankarada hangi mazda ustasi yardimci olur bu problemime acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...