Jump to content

Sonax Far Yenileme Seti


Serdar Ç.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba;

Malum artık birçok otomobilin farları plastik malzemeden imal ediliyor. Bu malzeme de zamanla dış hava koşulları ve hatta güneş olumsuz etkilenip grenleşmeye, sararmaya ve matlaşmaya başlıyor. Bununla baş edebilmek için de ya aracınızı bi oto kuaför'e götürüp 100-150 TL verip yaptıracaksınız yada 60 TL'ye bu ürünü alıp kendiniz yapacaksınız. Daha önce 70 TL^'ye Meguiars markasının ürününü alıp yaptığım uygulamayı forumda paylaşmıştım.

Ancak bir süre geçtikten sonra farlarda yine solmalar ve grenleşmeler başladı. Ben bu defa Sonax ürününü denemek istedim. Bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar korkmadan uygulamayı 15-20 dk. gibi bir sürede kolayca yapabilirler.

KULLANILAN MALZEMELER

1- KAĞIT BANT

2- MİKROFİBER BEZ

3-FISFISLI KUTUDA KÖPÜKLÜ SU (UYGULAMA ÖNCESİ FARLARI GÜZELCE TEMİZLEMEK İÇİN)

4- BİR BARDAK TEMİZ SU (ZIMPALARI ISLATMAK İÇİN)

5- SONAX FAR YENİLEME SETİ ( 4 AD. ZIMPARA, 2 ADET UYGULAMA PEDİ, 1 ADET CİLA, 2 ADET PARLATICI VE 4 AD. KORUYUCU MENDİL)

d60q0sc0o48z1876g.jpg

 

SAĞ FAR UYGULAMA ÖNCESİ VE SONRASI

356dcd3dtzyfq6l6g.jpg

 

SOL FAR UYGULAMA ÖNCESİ VE SONRASI

9mt87aejslkae3m6g.jpg

 

UYGULAMA AŞAMALARI

NOT: Uygulamayı gölge ve nispeten toz olmayan bir ortamda yapmanızı tavsiye ederim.

1- İlk önce far çevresindeki kaporta kısımlarını kağıt bant ile maskeliyoruz. Zımparalar çok küçük olduğu için elinizden kayabiliyor. Boyaya zarar vermemek için yapmakta fayda var.

2-  Farları köpüklü su ile güzelce temizliyoruz. Daha sonra durulayıp mikrofiber bez ile kuruladıktan sonra biraz bekliyoruz.

3-  Kutu içinden çıkan 4 adet zımpara her far için 2 adet kullanılacak. Kullanım öncesi farları temiz su ile ıslatıyoruz. Zımparaları da bardaktaki suya batırıp 5-10 sn ıslatıyoruz. Daha sonra dairesel hareketler ile farları zımparalamaya başlıyoruz.

4- Zımpara yaklaşık 5 dk. sonra  bozulmaya başlıyor. Şimdi farları temiz su ile durulayıp 2'nci zımpara ile aynı işlemi tekrarlıyorsunuz.

5- Zımpara işlemi bittikten sonra farları temiz su ile temizleyip kuruluyorsunuz. Kutudaki uygulama pedlerinden birinin beyaz yüzeyine kutudaki POLISH yazan beyaz ciladan döküp yine dairesel hareketlerle far üstünde dağılmasını sağlıyorsunuz. Bu işlemi 2-3 kez tekrar edebilirsiniz. İşlem bittikten sonra mikrofiber bez ile farlarınızı kuru olarak temizleyin.

6- Son olarak kutuda 2'şer adelik 2 paket koruyucu mendillerden bir paketi yani iki adetini tek far için kullanıyoruz. Farları güzelce bu mendiller ile siliyoruz. Bu işlemden sonra farlarınızı KURULAMAYIN !

7 - Aynı işlemleri diğer farınız için de uygulayın.

Fotoğraflardan da göreceğiniz üzere farlarımın üst kısmındaki grenleşmeler ve genelindeki matlık uygulama sonrasında tamamen kayboldu.

 

Herkese kazasız sürüşler ve temiz araçlar dilerim... ;)

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun bende de vardı. Sonax kitini araştırdım ama pek tavsiye eden olmamıştı. Sizinkine yeterli gelmiş sanırım.

Kaportacıda yaptırdım ve 40 TL verdim. Fiyatına göre bence gayet güzel oldu ve bu kadar olacağını bende bilmiyordum. 

IMG_0164.JPGIMG_0067.JPG

IMG_0176.JPG

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önceki uygulamanızda da son derece güzel netice almıştınız. etkisi daha uzun sürecek bir malzeme midir bu?


Evet ilk sonuc guzeldi ama nedense cok kalici olmadi. Belki de benim ilk uygulama deneyimimden kaynakli da olabilir. Bunun etkisini de yasayip gorecegiz [emoji1]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...