Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Vites Değişirken Gelen Islık Sesi

raxu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 saat önce, Burak :

Fiuuuvv :D 2017 Mazda 3 testinde de dikkatimizi çekmişti ama bir problem değil şanzımandan geliyor.

3 saat önce, ikarayel :

Sadece 2-3 geçişinde olması ve bugün devirden bağımsız olmasını farkettim.Devir 2000-3000-4000 farketmiyor ses bu geçişte hep var.ilerde sanki problem olacak gibi.Dediğiniz gibidir umarım.3650 km yaptım.

2017 modellerde, makyajsız haline göre daha belirgin geliyor bu ses araç içinden. Benim aracımda da var ses ama 2017 kadar çok değil. Genelde pencere açık değilse çok duyulmuyor. Bu sesin gelmediği 3. Nesil Mazda 3 görmedeim ben. Normaldir kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.05.2017 at 20:28, ikarayel :

Sadece 2-3 geçişinde olması ve bugün devirden bağımsız olmasını farkettim.Devir 2000-3000-4000 farketmiyor ses bu geçişte hep var.ilerde sanki problem olacak gibi.Dediğiniz gibidir umarım.3650 km yaptım.

Merak etmeyin, sorun olmayacak. Hızlı geçiş yapan tüm tork konvertörlülerde bu ses var, boşa çıkan dişli sesi olduğu söyleniyor.

Birde F20 116i'den dinleyelim örneğin, her geçiş sonrası gelen miyav'a dikkat

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba ,

Bende de 2015 mazda 3 var 37000 kmde aynı şekilde 2 den 3 e geçişte ses çıkıyor. Servise gösterdim bazı serilerde bu sesin geldiğini ve sorun olmadığını söyledir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, gencaygol :

Merhaba ,

Bende de 2015 mazda 3 var 37000 kmde aynı şekilde 2 den 3 e geçişte ses çıkıyor. Servise gösterdim bazı serilerde bu sesin geldiğini ve sorun olmadığını söyledir. 

Evet bende götürmüştüm. Sorun değildir aksine yapılan kulağa hoş gelebilecek bir takımdır. Kafaya takmamak gerek :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Herkese iyi akşamlar bahsi geçen ses videodaki sesmi acaba? İki haftadan beri servise gele gide  aşındırdım yolları :- ses bu ise demek ki 2 senedir bu sesi yeni sorun hale getirdim. Hatta bu videoyu çekip son çare İstanbul mazdaya gönderdik, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:rolleyes:

https://youtu.be/3NbC8uYic_U

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Bassman :

Herkese iyi akşamlar bahsi geçen ses videodaki sesmi acaba? İki haftadan beri servise gele gide  aşındırdım yolları :- ses bu ise demek ki 2 senedir bu sesi yeni sorun hale getirdim. Hatta bu videoyu çekip son çare İstanbul mazdaya gönderdik, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:rolleyes:

Bu sesin o sesle alakası yok. Bahsedilen ıslık sesi sadece vites değişimi sırasında geliyor. Videodaki ses normal gelmedi bana. Videodaki kayıttan mıdır bilmiyorum ama normal devirlenme sesi de bi garip geldi bana. Eğer klima kapalıyken gelen ses normal ise kompresörde bir sorun var gibi. Kompresörün yağı eksik ya da özelliğini yitirmiş olabilir. Düşük bir ihtimal ama belki kayış veya tertibatıyla kaynaklı da olabilir. Birazdan çektiğiniz videonun aynısını çekeceğim sizin için. Karşılaştırma şansınız olur.

ZE9M8Z.png

OLoVYZ.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kayıttan dolayı kötü çıkmış normal devir sesi normalde sıkıntı yok, bende olan ses sürekli geliyor kompresör devreye giriyor ses başlıyor devreden çıkıyor ses kesiliyor birde istenilen sıcaklığa yaklaşınca ses azalıyor gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Bassman :

Kayıttan dolayı kötü çıkmış normal devir sesi normalde sıkıntı yok, bende olan ses sürekli geliyor kompresör devreye giriyor ses başlıyor devreden çıkıyor ses kesiliyor birde istenilen sıcaklığa yaklaşınca ses azalıyor gibi

Bunlar da benim kayıtlarım:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi gece gece uğraştırdım seni ama bir problem olduğunu kanıtlar niteliğinde. Dediğim gibi aracın normal sesi sizin aracınız ile aynı telefonunuz ne marka bilmiyorum ama ses kaydı gerçekten güzel. Sıkıntı klima açılınca devreye giren kompresör bu konuda başına böyle bir olay gelen varmıdır bilmiyorum ama sanki arabanın motoru yerine dinamo koymuşlar gibi ses çıkıyor. İstanbuldan gelen cevabı bekliyicem artık umarım uzunsürmez:-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Bassman :

Abi gece gece uğraştırdım seni ama bir problem olduğunu kanıtlar niteliğinde. Dediğim gibi aracın normal sesi sizin aracınız ile aynı telefonunuz ne marka bilmiyorum ama ses kaydı gerçekten güzel. Sıkıntı klima açılınca devreye giren kompresör bu konuda başına böyle bir olay gelen varmıdır bilmiyorum ama sanki arabanın motoru yerine dinamo koymuşlar gibi ses çıkıyor. İstanbuldan gelen cevabı bekliyicem artık umarım uzunsürmez:-[

Estağfirullah ne demek. Telefon iPhone7. En kötü ihtimal klima kompresörünü ya da kayış tertibatını değiştirirler ve sorun çözülür kanımca. Canınızı sıkacak bir sorun değil. Allah başka problem göstermesin :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim iphone 6 demekki ondan farklı ses kalitesi, umarım dediğiniz gibi küçük problemdir çözülür tekrar çok teşekkür ederim sağolun:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Bassman :

Nasıl olmuşsa bilmiyorum ama sizin kompresörün v kayışına bağlı kasnağındaki rulman gitmiş büyük ihtimalle.

Yetkili servise bir gösterin, hazır garanti varken. Bu kadar kısa sürede bir rulman sıkıntısı çok enteresan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servise gittim ama sıkıntı servistekilere bu sesin varoluşuna inandırmakta 2 gün üst üste aracı onlara götürdüm iki depo benzin harcadılar ancak biriside demediki " evet gerçekten ses geliyor açalım kompressöre bir bakalım herşey yolunda mı? " diye. Olay bundan ibaret, garantisi devam ediyor ama dediğiniz gibi  rulmanda sıkıntı varsa küçük problem ben daha büyük problemlerden korkuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Herkese tekrardan iyi akşamlar 3 haftalık sorun tespiti ve 3 aylık bekleyişten sonra sonunda bugün kompresör değişimi yapıldı. Ses tamamen kesildi. Ön camlardan gelen ses ve süspansiyonlar ile ilgili bültenlerde yapıldı. Hepsi garantiden gerçekleştirildi. Araç eski sessizliğine geri döndü. Cevaplarınız ve fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim hepinizeO0

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Bassman :

Herkese tekrardan iyi akşamlar 3 haftalık sorun tespiti ve 3 aylık bekleyişten sonra sonunda bugün kompresör değişimi yapıldı. Ses tamamen kesildi. Ön camlardan gelen ses ve süspansiyonlar ile ilgili bültenlerde yapıldı. Hepsi garantiden gerçekleştirildi. Araç eski sessizliğine geri döndü. Cevaplarınız ve fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim hepinizeO0

Haydi geçmiş olsun, sorunlarınızın çözülmesine çok sevindim. Güle güle kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Mevcut tüm işlemleri İzmir Yeni Otomotivde mi yaptırdınız ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, İlhan :

Haydi geçmiş olsun, sorunlarınızın çözülmesine çok sevindim. Güle güle kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Mevcut tüm işlemleri İzmir Yeni Otomotivde mi yaptırdınız ?

Teşekkür ederim İlhan abi, evet tüm işlemler yeni otomotivde uygulandı 40.000 bakımıda yaptırdım 2günde teslim ettiler aracı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Bassman :

Teşekkür ederim İlhan abi, evet tüm işlemler yeni otomotivde uygulandı 40.000 bakımıda yaptırdım 2günde teslim ettiler aracı

O zaman iki kere geçmiş olsun. İzmir Yeni Otomotiv'den bu konuda sonuç çıkarıp destek alabildiysen oldukça şanslı ve kısmetlisin diyebilirim.  Bahsi geçen firmanın hem satışı hem servisi oldukça sıkıntılı  şu sıralar. Belki buradaki şikayetler filan işe yaramış olsa gerekki senin işini çözmüşler. O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, İlhan :

O zaman iki kere geçmiş olsun. İzmir Yeni Otomotiv'den bu konuda sonuç çıkarıp destek alabildiysen oldukça şanslı ve kısmetlisin diyebilirim.  Bahsi geçen firmanın hem satışı hem servisi oldukça sıkıntılı  şu sıralar. Belki buradaki şikayetler filan işe yaramış olsa gerekki senin işini çözmüşler. O0

Abi haklisin aslında sorunu kabul ettirene kadar 3hafta uğraştım 2depo benzin harcadım test sürüşünde ama en sonunda kabullendiler.1990 yılından beri araçlarımızın hepsi mazda ve yeni otomotivden almanın verdiği yakınlıkla dahada ısrarcı oldum. Şuanda elektronik bölümünde özellikle açığı var personeli yenilediler 2 kişi bıraktılar eskilerden onlarda olmasa benim iş zaten daha da uzardı. Zamanla oturur diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...