Jump to content

Mazda 323 Frenin Boşalması

Rhapsody
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaslar

Birkac haftadir ozellikle isiklarda beklerken frende bosalma olup kaçırıyordu. Fazla olmadigindan bi ara baktiririm deyip umursamadim. 2 gun once ortalama 160 km ile sollama yaptiktan sonra onumdeki arac birden yavasladi ve bende frene dokundugumda tamamen bosaldigini farkettim.Vites düşürme yavaslattiysada yetmedi cunki onumdeki arac israrla dahada yavasladi. Mecbur el freni ile dengesiz frenleme yaptim ve yoldan cikip ay cicek tarlasina uctum.Cok sukur bendede aractada ciddi bir sıkınti yok tampon yerinden oynamis birazda altini vurmusum. Kontroller sonucunda fren anamerkezinin bozuldugunu daha dogrusu paslanip kacirdigini gorduk.Bu kotu tecrübemi paylaşıyorum ki benim gibi ihmal etmeyin fren tertibatini.

Herkese hayirli kazasiz belasiz yolculuklar dilerim.

e34dcdf12a0ebb4eaae06d718120e4bc.jpg

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet geçmiş olsun. Mürsel abinin dediği gibi önceden haber vermiş. Normalden farklı ses çıkaran ya da çalışmaya başlayan araçtaki herhangi bir parça aslında sinyal veriyor ben bozulacağım diye. Özellikle güvenliği tehlikeye atacak parçalarda hiç ihmale kaçmamak lazım. 22 yaşındaki araçla, ülke genelindeki en yüksek hız sınırını 40 km/h aşmakta büyük risk. Ayçiçek tarlasına uçtuğunuza göre büyük ihtimalle otobanda da değilmişsiniz. Bu da 80-90 km/h ya da daha düşük bir hız sınırı demek. Yasal sınırın iki katı.Hem sizin, hem de başka insanların canını tehlikeye atmış oluyorsunuz. Lütfen hızdan kaçınalım. Yakınını bu tarz ihmallerden kaybeden birisi olarak konuşmadan duramıyorum kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun fren ihmale gelmiyor benim aracı da kurcalarken hortuma zarar vermişler ramazan bayramında otobanda hidrolik boşaldı ışık yanınca anladim

Oğuzhan Altuğ

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıllar önce bir arkadaşın 323 ünü ben de kullanmıştım otobanda hiç hızlı kullanmadım sırf araba eski, ne olur ne olmaz diye. Sen freni zayıflamış araçla keyfekeder hız yapmışsın. öndeki araca çarpsaydın, trafik tutanağına freni boşaldı çarptı diye not düşülecekti, sonra sigorta firmaları tabi ki de primleri kazık yapar!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun, neyseki birşey olmamış, araba da bazı eksiklikleri ve bakımları göz ardı etmek ve önemsememek çok büyük bir risk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolun arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için. Yanlış olduğunu bile bile yaptım zaten. Hergün 190- 200 km yol gitmek bi yerden sonra illallah dedirtiyor. Bu seneyi hayırlısınla bitirebilirsem kazası belasız sonrasında tayin durumuna bakıcaz artık eğer olursa trafikle işim olmayacak yolumda 3/1 e inecek.Duaya ihtiyacım var mazdaclubtr olarak dua edelim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...