Jump to content

Kabus Gibi, Otomobilimi Örümcekler Bastı

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Bayram ziyareti dönüşünde, saat 21:00-21:30 suları gibi idi.  Eşim, çocuklar ve baldızla birlikte guzuya binip, hareket ettik. Bir süre sonra eşim ön yolcu tarafındaki sağ yan camda bir örümcek gördü. Görmesiyle birlikte çığlık atması bir oldu ! Kendisinde çocukluğundan kalma örümcek fobisi var. Otomobil gibi daracık bir alanda örümcekle karşılaşınca çok kötü oldu kendisi. Onun korkusuna ve çığlığına haklı olarak çocuklar çok korktu. Sol şeritte seyir halinde olmamdan ötürü, o an yavaşlama, durma, park etme gibi bir şansımda yoktu..Allah'tan ki baldız vardı ve soğuk kanlı idi, peçete ile alıp camdan dışarı attı.

Lakin aradan 20-30 saniye geçti ki...benim tarafta aynı örümcekten belirdi..Akabinde güneşlikte, tavanda, arka koltuğun tavanında, yan direkte vs..aracın genelinde toplamda 8-9 örümcek yakalayıp dışarı attık. 1-2 dakika süren örümcek temizleme süreci ama eşime ve çocuklarıma herhalde saatlerce gelmiştir herhalde.

Gerçekten çok ürkütücü ve korkunç bir durumdu. Yani tecrübeli bir sürücü olmasam yada o an soğuk kanlı olmasaydım Allah göstermesin kaza bile yapabilirdik. Çünkü eşim o an inanılmaz şekilde panikledi aracın içinde. Akabinde kızım, onun akabinde oğlum çok paniklediler. Çocukların yanında Allah'tan ki o an teyzeleri oturuyordu o hemen müdahale edip çocukları sakinleştirdi.

Ama örümcekler temizlenip bitmiş gibi değil. Çünkü aracıma her bindiğimde yeni örümcek ağları ile buluşuyorum. Bayram boyunca türlü bahanelerle araca önceden binip, genel bir örümcek ve ağ kontrolü yapıyorum ki ev halkı panik olmasın diye. O günden sonra aynı örümcekle karşılaşmadım ama, sürekli yeni örümcek ağları ile karşılaşıyourum. Öyleki ön kokpitte enine boydan boya teleferik gibi hat çekmiş eleman. :D

Aracın içindeki örümceklerde öyle ufak tefek cinsten değil. Bayağı gözle net  şekilde görülecek kadar iri ve sarı/yeşil arası bir renge sahipler..

sarı keseli örümcek ile ilgili görsel sonucu

Yukarıda fotoğrafını paylaştığım örümcekten bir anda 8-9 tane temizlemek zorunda kaldık...

Şimdi soru ben bu örümceklerden nasıl kurtulurum ? Böcek/haşere ilaçlama şirketleri  ev ve işyerleri için yaptıkları uygulamaları otomobillere uygulayabilirler mi ?

Açıkçası her ilaçlama şirketine de güvenmem pek mümkün değil. Daha sonrası sağlık açısından bir zararı var mıdır ? Nihayetinde ufacık bir alana sahip otomobil ilaçlanacak. Ve biz bu aracı kullandığımızda aracın içindeki havayı soluyacağız.

Aracımı zaten iç dış detaylı temizlik ve ozonla dezenfeksiyon işlemine verecektim..Ama araya bu örümcek olayı girdi.  Bu detaylı temizlik örümcekler için çözüm olmaz.

Bayram tatilinden ötürüde bu güne kadar sarktı bu durum. Ama bir an önce çözüme kavuşturmam lazım..Guzuya binen herkes çok tedirgin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

deve kuşu yumurtasının olduğu yere örümceğin gelmeyeceğinden bahseder büyükler. örümceğin nasıl girmiş olabileceğine dair de bir araştırma yap abi bence.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Görsel de aynı, acaba sebep bu mu ? 

http://www.tasit.com/otomobil-haberleri/dunya/mazda-orumcekler-yuzunden-araclarini-geri-cagiriyor

Çok geçmiş olsun bu haberi daha önce bende okumuştum. Böyle birşey olabilir. 

Benim aracımda da iki tane gördüm. Bir tanesi dış camda idi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan abi geçmiş olsun öncelikle. Bizim ev müstakil bahceli bina olduğu için evde haşerelerle ben uğraşıyorum. Bence araç içindeki temizlik yeterli olacaktır. ama içine sinmezse hiç ilaç firmalarıyla görüşüp para sayma. Ziraat ürünleri satan yerden yada netten  örümcek ilacı almalısın. Sonra  tarif edilen şekilde ilacı uygularsın. Pompam yok dersen bir tane cam sil şişesine doldurup uygulayabilirsin.zaten küçük alana uygulama yapacaksın. Bellirli süre araca girilmedi sorun kalmaz.

Muhtemelen Mazdanın sıcaklığı onlarıda cezbetti:rolleyes:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 saat önce, Mehmet Özdemir :

deve kuşu yumurtasının olduğu yere örümceğin gelmeyeceğinden bahseder büyükler. örümceğin nasıl girmiş olabileceğine dair de bir araştırma yap abi bence.  

Mehmet konu açmadan evvel internette araştırma yaptığımda ilk karşıma çıkan Deve Kuşu Yumurtası oldu. Ama söylenilen çürümüş deve kuşu yumurtası deniliyor. :) Deve kuşu yumurtasını bulmak kolay..Çürüğünü nerede bulacağım..Yada çürümesi ne kadar zaman alır..:fiuw:

Nerden girmiştir kestiremiyorum...Dağ taş doğa orman geziyoruz..Ama cam çerçeve kapı sonuçta kapalı kilitli oluyor..Ama örümcek bu, ufacık delikten girer..

14 saat önce, Holydao :

Cok ilginc bir olay gercekten, Saadettin Teksoy'luk tam... Orumcek niye gelir, neye gelir ki arabaya...

Şöyle bir şey buldum:
https://www.eksiduyuru.com/mobil/duyuru/186092/arabada-orumcek-s

Bu olay başıma geldiğinde googleda arama yaptığımda karşıma çıkan ilk bu konu oldu. Ekşi olunca girip okuyayım dedim..Okurken bayağı bir güldüm. Çünkü aynı benzer şeyler başımıza gelmiş adamla. Ve burada bakmayın soğukkanlı ve güzel bir üslupla anlattığıma. Benzer küfürleri salladım o an bende. :D

14 saat önce, Burak :

Abi bu örümcek olayını hatırlıyorum forum sayesinde. Hatta yanılmıyorsam bu haberin konusu da vardı forumda. Düşünmüyorum değil..

Çünkü aracı aldığım günden beri yer yer örümcek görürdüm hep irili ufaklı. Ama bu güne kadar çok dikkate almazdım. Ta ki bu toplu şekilde örümceklerle karşılaşıncaya kadar. Hatta aracı ilk aldığım dönemlerde karşılaştığım örümcekten sonra..Dedim yoksa Mazda 6'da ki örümcek sıkıntısı benim guzuda da mı var ?

13 saat önce, Mustafa Yılmaz :
14 saat önce, Burak :

Görsel de aynı, acaba sebep bu mu ? 

http://www.tasit.com/otomobil-haberleri/dunya/mazda-orumcekler-yuzunden-araclarini-geri-cagiriyor

Çok geçmiş olsun bu haberi daha önce bende okumuştum. Böyle birşey olabilir. 

Benim aracımda da iki tane gördüm. Bir tanesi dış camda idi. 

Halen kafamda net olarak bir türlü şekillendiremedim bu durumu... Aynı vakamıdır, tesadüf bir benzerlik midir ?

10 dakika önce, Dagiki :

@İlhan abi geçmiş olsun öncelikle. Bizim ev müstakil bahceli bina olduğu için evde haşerelerle ben uğraşıyorum. Bence aracı içindeki temizlik yeterli olacaktır. ama içine sinmezse hiç ilaç firmalarıyla görüşüp para sayma. Ziraat ürünleri satan yerden yada netten  örümcek ilacı almalısın. Sonra  tarif edilen şekilde ilacı uygularsın. Pompam yok dersen bir tane cam sil şişesine doldurup uygulayabilirsin.

Muhtemelen Mazdanın sıcaklığı onlarıda cezbetti:rolleyes:

Teşekkürler kardeşim,

Bu ilaçlama olayını araştırdım inceledim. Örümcekler için sıvı ilaçlama gerekiyormuş. Çünkü yumurtlama yoluyla çoğaldıkları için, yumurtalarıda öldürmek gerekiyormuş. Yumurtaları da öldüren tek yöntem sıvı ilaçlama imiş..Otomobilin içinde de sıvı ilaçlama ne şekilde yapılabilir soru işareti.

Şimdilik takipte ve beklemedeyim.. O günden sonra örümcekle karşılaşmadım ama, ağlarıyla karşılaştım.:fiuw:

Detaylı iç temizliğe vereceğimden bahsetmiştim..Ozonla Dezanfeksiyon yaptırmayı da düşünüyordum. Acaba bu ozonlama olayı öldürmese bile kaçırır mı diye de düşünmeye başladım.

Ama şu deve kuşu yumurtasını ilk defa duydum..Ama meğer Mimar Sinan yaptığı tüm eserlere koyarmış örümceklerden ve ağlarından kurtulmak için.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi çok geçmiş olsun yaşadığın panik anını hayal edebiliyorum.Aynı şekilde eşimin de örümceklerle ilgili fena korkusu var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam geçmiş olsun. hiç uğraşmadan raid böceksavar tavsiye ederim. kokusuz zararsız. akşamdan sık sabah havalandır bitti gitti. 

ne kokusu var ne de insana zararı. bu teknolojiler bayağı gelişti eskisi gibi değil.

bir ay önce arkadaşın odasında birtakım böcekler peydah olmuştu.bunu uyguladık, eve sıkıldığını fark etmiyorsunuz bile. sonuç: kesin çözüm!

tavsiyem temizliğe verecekseniz öncesinde bunu uygulamanız. vermeyecekseniz ugulama onrası nemli bi iki bezle arabayı sizin silmeniz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, h.kayhan :

Polen filtresi ve klima kanallarını temizleyin bence.

Geçmiş olsun İlhan.

Bence de filtreleri çıkarıp bir bakmakta fayda var öncelikle. 
Detaylı temizleme yapacaksan ilaçlamayı önce yapıp bir kaç gün kapalı bekletip sonra temizleme işlemini yaptır.

Bir de yine yazılmış aracın bırakıldığı yerler nasıl ? Gerçi ben yazın hafta sonları hep ormanlık alana bırakıyorum hatta camları da aşırı sıcağa karşı hafif aralı bırakıyorum. ufak tefek oluyor ama sendeki gibi bir durum olmadı hiç. 

Ben detaylı temizlik ile kurtulacağını düşünüyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun.

Yukarıda arkadaşlarda belirtmiş ama ek olarak bence klima kanalları da temizlenmeli. Böcekler nemli, kapalı, zamanla rutubet tutabilecek yerleri severler.

Şahsi düşüncem böcekler kaputun içinde biryerde yuvalanıp klima veya filtre yerlerinden içeriye girmiş olabilirler.

Ek olarak Eğer ilaçlama yapılacak ise iki hafta sonra bu ilaçlamanın tekrar edilmesinden büyük fayda var. Böcekler bolca yumurtlayabildiğinden bu yumurtalar iki hafta sonra yavru vermeye başlayabilir. İlaçlama tekrar etmez ise ilk ilaçlama kalıcı çözüm olmayacaktır.

İlaçlamayı siz yapacaksanız kapı ve bagaj kapısı kenarları, paspaslar ve koltuk altlarının da özellikle ilaçlanması faydalı olabilir.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Tekrar merhabalar. Bugün bir örümceği daha rastladım. Bu gidişle aracı beraber kullanacağız galiba :). İlhan Bey in aracındaki ile aynı tür örümcek mi bilmiyorum ama benim arkadaş bu. 

Araç üzerinde de örümcek ağları da mevcuttu yer yer. 

IMG_20161007_162900.jpg

IMG_20161007_162846.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...