Jump to content

2017 Mazda 6 Eylül Sonunda Türkiye'de

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

17 dakika önce, arman-1999 :

10.  Gökhan bey' i özellikle merak ediyorum. Ne diyecek acaba

" Çünkü gelmeyeceğini Mazda' yı takip eden herkes bilir dedim. Eeeee ben de Mazdayı takip etmiyorum ki "

der mi?

Der mi ?

Der..

Peki kim der ?

Vallahi ilk aklıma gelen isim sensin abi..

Bunu desen desen ilk sen dersin.

Forumda "Sohbet" bölümünün dışında o kadar çok az yazıyorsun ki..

O az olan yazdıklarında genelde konuyla ilgisi olmuyor zaten. :fiuw:

Mazda/Otomobil forumunu bu kadar sıkı takip edip..

Mazda ve Otomobil dünyasından bihaber kim diye sorsalar forumda..

Tereddütsüz oyumu sana kullanırım. :D 

Bu arada başka takip ettiğin yazdığın forumlar var mı  Kamil abi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen de mi Brutus ? :)

@İlhan bu bölümleri ben mi açtım ?

" sohbet bölümleri " vardı ve çok öksüz duruyordu. ben de himayem altına aldım bu bölümleri ^-^

"Bülent hoca" dan da mı önce geliyorum ?

hahahahahahaha

Araba ile ilgili bilmediğim için yazmıyorum 

kullanıcıyım ben, kullanıcı ( cam suyu bittiğinde bile serviste doldurtuyorum)

Dış ses ; Diğer konuları da bilmiyorsun ama...

Yazdıklarınla milleti rahatsız edip duruyorsun habire

Bak İlhan bile dayanamadı en sonunda

Dur ben bir anket konusu düzenleyeyim en iyisi, konumuz da

"Gitmek mi zor, kalmak mı zor

O sabahı sen bana sor"

olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, İlhan :

Bu arada başka takip ettiğin yazdığın forumlar var mı  Kamil abi ?

Kişisel takip ettiğim bazı bloglar var sadece.

Daha önce yazdığım iki forum vardı. Geçici uzaklaştırma almıştım

Neden sorma gereğini hissetttin ?

Dış ses ; neden olacak? orada da böyle rahatsızlık yaratıyor musun diye

O yönetimde sana böyle müsamaha gösteriyor mu diye ?

"Beni bir tek kişi anladı, o da yanlış anladı"  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, arman-1999 :

@İlhan bu bölümleri ben mi açtım ?

MazdaClubTR yönetimi açtı abi.

kullanıcıyım ben, kullanıcı ( cam suyu bittiğinde bile serviste doldurtuyorum)

Hangi serviste kaç liraya doldurduğunu bile paylaşsan eminim birilerinin işine lazım olur.. Bu arada bende düz kullanıcıyımdır, az çok anlarım ama zaman bulup elimi sürmem. :)

Dış ses ; Diğer konuları da bilmiyorsun ama...

Yazdıklarınla milleti rahatsız edip duruyorsun habire

Bak İlhan bile dayanamadı en sonunda

Abi içimdeki seste dışımda ki seste birdir. Bir rahatsızlık durumu söz konusu değil. Dayanamama vs durumu hele hiç söz konusu değil. İlgimi çekmeyen konuları takip etmem, okumam olur biter..Burada bulunma temel sebebim otomobil..diğer konular sonra geliyor. 

Dur ben bir anket konusu düzenleyeyim en iyisi, konumuz da

"Gitmek mi zor, kalmak mı zor

O sabahı sen bana sor"

olsun.

Çok arabesk olmaz mı abi ?:fiuw:

Bir saat önce, arman-1999 :

Kişisel takip ettiğim bazı bloglar var sadece.

Daha önce yazdığım iki forum vardı. Geçici uzaklaştırma almıştım

Neden sorma gereğini hissetttin ?

Sadece başka hobi veya ilgi alanlarınla ilgili takip ettiğin bir forum, blog vs var mı merak ettim.. Örneğin SubaruClubTR hem takip ediyor hem yazıyorum. Forumdonanımhaber'de yazmayı bıraktım, takip ediyorum..GolfTürkiyeClub'te mesajlarım yönetici onayına alındığı için yazmayı da takibide bıraktım. (Emisyon kirizini haber yapmamla başlamıştı olaylar akabinde DSG tuz biber oldu..) CacnonTürk, Fotokritisik vs fotoğraf forum/blokları.. vs.vs merak ettim sadece..Seni yakından tanımaya çalışıyorum sadece.

Bir saat önce, arman-1999 :

Dış ses ; neden olacak? orada da böyle rahatsızlık yaratıyor musun diye

O yönetimde sana böyle müsamaha gösteriyor mu diye ?

"Beni bir tek kişi anladı, o da yanlış anladı"  

Niye böyle bir izlenim mi oluşturdum sende abi ?

Yani ne bir uyarı, ne bir uzaklaştırma, ne bir yönetici onayı vs durumları söz konusu olmadı..

Bana göre demokratik hakkın olarak, özgürce  kendi düşünce ve fikirlerini yazıyorsun. Bu konuda herkese duyduğum saygıyı sana da duyuyorum. Bu düşüncelerine ama katılırım..ama katılmam..buda benim demokratik özgür kararımdır.. Saygı sevgi ve seviye düşmediği sürece benim tarafta sıkıntı olmaz.

Müsamaha konusuna gelince..

Müsamaha gösterilen şeyler yazdığını mı düşünüyorsun ? Sahsen ben öyle düşünmüyorum

Diğer yerler açıkçası ne yapıyor beni ilgilendirmez. Seninle orası arasında ki özel meseleler.;D
  Ben sadece ilgi alanlarını merak ettiğimden sordum. Sonuçta emeklisin..diğer işi de bıraktın..Buranın haricinde bir şeylerle meşgale oluyor musun diye merak etmiştim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, İlhan :

MazdaClubTR yönetimi açtı abi.

Hangi serviste kaç liraya doldurduğunu bile paylaşsan eminim birilerinin işine lazım olur.. Bu arada bende düz kullanıcıyımdır, az çok anlarım ama zaman bulup elimi sürmem. :)

Abi içimdeki seste dışımda ki seste birdir. Bir rahatsızlık durumu söz konusu değil. Dayanamama vs durumu hele hiç söz konusu değil. İlgimi çekmeyen konuları takip etmem, okumam olur biter..Burada bulunma temel sebebim otomobil..diğer konular sonra geliyor. 

Çok arabesk olmaz mı abi ?:fiuw:

Sadece başka hobi veya ilgi alanlarınla ilgili takip ettiğin bir forum, blog vs var mı merak ettim.. Örneğin SubaruClubTR hem takip ediyor hem yazıyorum. Forumdonanımhaber'de yazmayı bıraktım, takip ediyorum..GolfTürkiyeClub'te mesajlarım yönetici onayına alındığı için yazmayı da takibide bıraktım. (Emisyon kirizini haber yapmamla başlamıştı olaylar akabinde DSG tuz biber oldu..) CacnonTürk, Fotokritisik vs fotoğraf forum/blokları.. vs.vs merak ettim sadece..Seni yakından tanımaya çalışıyorum sadece.

Niye böyle bir izlenim mi oluşturdum sende abi ?

Yani ne bir uyarı, ne bir uzaklaştırma, ne bir yönetici onayı vs durumları söz konusu olmadı..

Bana göre demokratik hakkın olarak, özgürce  kendi düşünce ve fikirlerini yazıyorsun. Bu konuda herkese duyduğum saygıyı sana da duyuyorum. Bu düşüncelerine ama katılırım..ama katılmam..buda benim demokratik özgür kararımdır.. Saygı sevgi ve seviye düşmediği sürece benim tarafta sıkıntı olmaz.

Müsamaha konusuna gelince..

Müsamaha gösterilen şeyler yazdığını mı düşünüyorsun ? Sahsen ben öyle düşünmüyorum

Diğer yerler açıkçası ne yapıyor beni ilgilendirmez. Seninle orası arasında ki özel meseleler.;D
  Ben sadece ilgi alanlarını merak ettiğimden sordum. Sonuçta emeklisin..diğer işi de bıraktın..Buranın haricinde bir şeylerle meşgale oluyor musun diye merak etmiştim..

Dur şu konuyu biraz daha sündüreyim :)

(Espri yaptığım, yaptığımı zannettiğim yerlere :) bu işareti koydum. Anlaşılmamak da bir yere kadar canım aaaaa )

Yani şimdi, cam suyuna ne cevap vereyim bilemedim 

(kendim dolduruyorum kendimmmm, antifrize gerek kalmıyor sıcak iklim malum)

İçinin ve dışının bir olduğu ile ilgili şüphem yok 

Arabesk olmaz.hep jazz ve klasik dinlemekten sıkıldım (tv de de hep belgesel izlerim ) :)

(Moonligt sonata favorimdir)

Son iki yıldır siyasete takmış durumdayım.

hayatımın hiç bir döneminde hobim olmadı maalesef, olanlara da gıpta ile bakmışımdır. 

Çırak olarak oto elektrikçiye girmeyi düşünüyorum ( gayet ciddiyim ) hatta haftalık almadan.

Sadece kablolar ile uğraşayım istiyorum. Sırf o yüzden eşimin bir butik kafe,pasta salonu açma tekliflerini geri çevirdim. İnsan belli bir yaştan, seviyeden sonra insanla uğraşamıyor. (Seninle paylaşmıştım sanırım, hatta sizin evde)

Müsamaha gerekmeyen şeyler yazdığımı düşünmüyorsun ama sen sadece

Diğer yerlerde yazmayı bıraktım zaten. Biri gayet ciddi bir site diğeri ise kadın-erkek ilişkileri üzerine olan bir siteydi.

(erkek olan yönetici uzaklaştırdı beni hahahahahahah)

Önce ki işimden emekli oldum. Evet

Diğer işten ayrıldım ama profesyonel danışmanlığa devam ediyorum ( bir hayli de geliştirdim kendimi ) (en son izmir seyahatini o kapsamda yapmıştım )

dış ses ; " Buranın haricinde bir şeylerle meşgale oluyormusun ? " derken

kendine bir meşgale bul, bütün rahatsızlıklarını buraya aktarma diyor. Hem de kibarca :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, arman-1999 :

Dur şu konuyu biraz daha sündüreyim :)

(Espri yaptığım, yaptığımı zannettiğim yerlere :) bu işareti koydum. Anlaşılmamak da bir yere kadar canım aaaaa )

Yani şimdi, cam suyuna ne cevap vereyim bilemedim 

(kendim dolduruyorum kendimmmm, antifrize gerek kalmıyor sıcak iklim malum)

İçinin ve dışının bir olduğu ile ilgili şüphem yok 

Arabesk olmaz.hep jazz ve klasik dinlemekten sıkıldım (tv de de hep belgesel izlerim ) :)

(Moonligt sonata favorimdir)

Son iki yıldır siyasete takmış durumdayım.

hayatımın hiç bir döneminde hobim olmadı maalesef, olanlara da gıpta ile bakmışımdır. 

Çırak olarak oto elektrikçiye girmeyi düşünüyorum ( gayet ciddiyim ) hatta haftalık almadan.

Sadece kablolar ile uğraşayım istiyorum. Sırf o yüzden eşimin bir butik kafe,pasta salonu açma tekliflerini geri çevirdim. İnsan belli bir yaştan, seviyeden sonra insanla uğraşamıyor. (Seninle paylaşmıştım sanırım, hatta sizin evde)

Müsamaha gerekmeyen şeyler yazdığımı düşünmüyorsun ama sen sadece

Diğer yerlerde yazmayı bıraktım zaten. Biri gayet ciddi bir site diğeri ise kadın-erkek ilişkileri üzerine olan bir siteydi.

(erkek olan yönetici uzaklaştırdı beni hahahahahahah)

Önce ki işimden emekli oldum. Evet

Diğer işten ayrıldım ama profesyonel danışmanlığa devam ediyorum ( bir hayli de geliştirdim kendimi ) (en son izmir seyahatini o kapsamda yapmıştım )

dış ses ; " Buranın haricinde bir şeylerle meşgale oluyormusun ? " derken

kendine bir meşgale bul, bütün rahatsızlıklarını buraya aktarma diyor. Hem de kibarca :)

Bu :D yada bu :) veya bunlar:tey:;D:2funny:  bu karakterleri koyuyorum ki espri yaptığım anlaşılsın..Yoksa espri anlayışınız çok kıt anlamıyorsunuza  mı getiriyorsun ? .......... Bura da karakter kullanmadım, çünkü ciddi ciddi soruyorum..

Ve....

Evet itiraf ediyorum, bazen gerçekten anlamıyorum esprilerini.. :D burada bu karakterle kendime gülüyorum şu an..

Esprilerini geçtim, bazen bazı yazılarından bile anlamadığım olabiliyor..

Şöyle ki...

Yani bir konuda konuşulurken, birden bir şeyler bir şeylere bağlıyor, örnekler veriyor...oradan girip bir başka konudan çıkıyorsun. bir bakmışım konu değişmiş başka şeyler konuşuluyor..bende film kopup takip kaçıyor :D Burada yine kendime gülüyorum, burada kusur bende.. Hani okullarda öğretmenler sürekli tembihlerler ya... Önemli bir konu anlatırken, sınavda sorulabilecek bir konuyu anlatırken.. Çocuklar beni şimdi can kulağı ile dinleyin derler ya... Sanırım can kulağı ile takip etmediğimden oluyor bende bu durum. :fiuw:

Bu açıklamayı yapıyorum , aşağıda ki yazdıklarımda ciddiyim. Ne bir dalga geçme nede bir espri durumu değildir !!

Seni farklı buluyorum..

Nasıl farklı buluyorum ?

Yani farklı konuşuyor, farklı yazıyor, farklı konulara eğiliyor, farklı konulara parmak basıyor...yeme içme eğlence vs hayat tarzı olarak farklı buluyorum seni..

Bunu da şuna bağlıyorum.. 

- IQ yüksekliği...

- Sol / Sağ beyin farkı...

İkinci seçenek daha ağır basıyor...

Ve yanılmıyorsam sağ beyin daha yüksek çalışıyor olabilir sende...

Hayatımda bu şekilde tanıdığım 2 insan var..

Birincisi kızım... Sağ beyni %140 çalışıyor...Bununla ilgili 7 yaşından beri sürekli destek alıyoruz..

İkincisi patronumun kızı hem IQ yüksek. Hemde kanımca sağ beyni daha hızlı ve yüksek çalışıyor.. 18 yıldır birlikte çalıştığımdan artık çok iyi tanıdım kendisini.. Bazen yazdıklarından, kullandığın kelimelerden, oradan oraya geçişlerinden vs..çok benzetiyorum cidden.. Kendisini şirkette kimse anlamıyor... ne konuştuğundan nede yazdıklarından..

Mazda 6 konusu bir anda nerelere geldi yahu..Buna da ortak oldum ya.. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, arman-1999 :

.....

10.  Gökhan bey' i özellikle merak ediyorum. Ne diyecek acaba

" Çünkü gelmeyeceğini Mazda' yı takip eden herkes bilir dedim. Eeeee ben de Mazdayı takip etmiyorum ki "

der mi?

Gökhan bey, beni biliyorsunuz artık,lütfen kızmayınız...şekerinize, tansiyonunuza iyi gelmez :rolleyes:

Yok... Bu sefer sakinim...

Birincisi; ilginç bir şekilde alıştım size. Artık normal geliyor yazdıklarınız... Yadırgamıyorum.

İkincisi; Mazda 6 ve Cx-5'in 1.5 veya 1.6 litre motorla gelmeyeceğini Mazda'yı takip eden "herkes" (herkez değil) bilir.

Takip etmeyenler de "gelecek" diyemez. Dememeli....

Sağlığımı düşünmeniz, beni ziyadesiyle mütehassis etti. Teşekkür ederim.

Dediğim gibi, şu anda gayet iyiyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Gökhan :

Yok... Bu sefer sakinim...

Birincisi; ilginç bir şekilde alıştım size. Artık normal geliyor yazdıklarınız... Yadırgamıyorum.

İkincisi; Mazda 6 ve Cx-5'in 1.5 veya 1.6 litre motorla gelmeyeceğini Mazda'yı takip eden "herkes" (herkez değil) bilir.

Takip etmeyenler de "gelecek" diyemez. Dememeli....

Sağlığımı düşünmeniz, beni ziyadesiyle mütehassis etti. Teşekkür ederim.

Dediğim gibi, şu anda gayet iyiyim.

hahahahahahahah ( beğen butonu çalışmıyor bende sözlü olarak beğeniyorum )

@Gökhan Gökhan bey rahmetli Turgut ÖZAL ın lafı ile cevap vereyim size ( daha önce değinmiştim "teğmenin alışamadım mektubu" )

" alışırsınız, alışırsınız "

Dünya hali bu bakmışsınız 1.2 motor bile gelir.

Sağlık kısmı ile ilgili olarak şunu tavsiye ediyorum

" yemenize içmenize dikkat edin,üç beyazdan uzak durun ( hayır rus , çek , ukraynalı değil ) biraz daha az yemeye özen gösterin."

iyi haberlerinizi takip edeceğim, geçici rahatsızlık bu pek takmayın kafaya

Dış ses; "herkes" kısmına değinmedin ama, ki gökhan bey o kadar da belirtmişken

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, İlhan :

Bu :D yada bu :) veya bunlar:tey:;D:2funny:  bu karakterleri koyuyorum ki espri yaptığım anlaşılsın..Yoksa espri anlayışınız çok kıt anlamıyorsunuza  mı getiriyorsun ? .......... Bura da karakter kullanmadım, çünkü ciddi ciddi soruyorum..

Ve....

Evet itiraf ediyorum, bazen gerçekten anlamıyorum esprilerini.. :D burada bu karakterle kendime gülüyorum şu an..

Esprilerini geçtim, bazen bazı yazılarından bile anlamadığım olabiliyor..

Şöyle ki...

Yani bir konuda konuşulurken, birden bir şeyler bir şeylere bağlıyor, örnekler veriyor...oradan girip bir başka konudan çıkıyorsun. bir bakmışım konu değişmiş başka şeyler konuşuluyor..bende film kopup takip kaçıyor :D Burada yine kendime gülüyorum, burada kusur bende.. Hani okullarda öğretmenler sürekli tembihlerler ya... Önemli bir konu anlatırken, sınavda sorulabilecek bir konuyu anlatırken.. Çocuklar beni şimdi can kulağı ile dinleyin derler ya... Sanırım can kulağı ile takip etmediğimden oluyor bende bu durum. :fiuw:

Bu açıklamayı yapıyorum , aşağıda ki yazdıklarımda ciddiyim. Ne bir dalga geçme nede bir espri durumu değildir !!

Seni farklı buluyorum..

Nasıl farklı buluyorum ?

Yani farklı konuşuyor, farklı yazıyor, farklı konulara eğiliyor, farklı konulara parmak basıyor...yeme içme eğlence vs hayat tarzı olarak farklı buluyorum seni..

Bunu da şuna bağlıyorum.. 

- IQ yüksekliği...

- Sol / Sağ beyin farkı...

İkinci seçenek daha ağır basıyor...

Ve yanılmıyorsam sağ beyin daha yüksek çalışıyor olabilir sende...

Hayatımda bu şekilde tanıdığım 2 insan var..

Birincisi kızım... Sağ beyni %140 çalışıyor...Bununla ilgili 7 yaşından beri sürekli destek alıyoruz..

İkincisi patronumun kızı hem IQ yüksek. Hemde kanımca sağ beyni daha hızlı ve yüksek çalışıyor.. 18 yıldır birlikte çalıştığımdan artık çok iyi tanıdım kendisini.. Bazen yazdıklarından, kullandığın kelimelerden, oradan oraya geçişlerinden vs..çok benzetiyorum cidden.. Kendisini şirkette kimse anlamıyor... ne konuştuğundan nede yazdıklarından..

Mazda 6 konusu bir anda nerelere geldi yahu..Buna da ortak oldum ya.. :D

Esprileri anlamak ve anlamamakla ilgili olarak şöyle cevap vereyim ilhan

" Lütfen "foto nostalji" bölümüne giriniz ve herkes nereye bakarken başka yere bakan çocuğa bakınız "

Farklı yazıyor,farklı konulara değiniyor vb. demişsin

dünyada yaklaşık 5 milyar insan olup 5 milyar da farklı dünya var. Bazen kesişen kümeler misali dünyalarımız da kesişiyor. Bazen bir maçta, bazen iş yerinde, bazen de forumda... (uzatmıyorum, paragraf boyuna dikkat ediyorum yoksa buradan çok malzeme çıkar ) :)

Burada birine gönderme yaptım mesela... ( hadi açık söyleyelim mutluya)

IQ neden yüksek değil ?

ölçtün mü?

şaka bu şaka hahahahahahah :)

diğer söylediklerinle ilgili bende çok geri dönüş alıyorum

N' apalım "kaderimse çekerim" diyorum ( arabesk bazen rahatlatır )

bak mesela son satırda espri konusunda kesiştik ^-^

yazdıklarımla ilgili olarak şöyle bir "manyel" verebilirim

Misal; herhangi bir olay veya durum veya kişi hakkında yorum yapıyorum diyelim. şöyle bir cümle kullandım

" Ayağındaki clarks ayakkabılar da dikkat çekici "

1. Dost başa düşman ayağa bakar diyerek bu kişiye düşman olduğumu belirtiyorum

2. Kraliçenin ( ingiltere) adamı olduğunu belirtiyorum (ingiliz malı ayakkabı)

3. Zengin olduğunu belirtiyorum (biraz pahalı)

4.Casual giyim tarzı olduğunu belirtiyorum (hakikaten rahat ayakkkabı )

belirtiyor da belirtiyorum :)

seni de gözlerinden o akıllı kızını da yanaklarından öpüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎4‎.‎10‎.‎2016 at 09:13, İlhan :

Vallahi ben normalde aracımı satacaktım biliyorsun az çok @Gökhan abi.
@67bulent1976 hocamın dediğinden beri hususi bekliyorum bu modelleri.
Bak paramı bile o asırdan ayırdım. :)

IMG_1060.JPG

İlhan Hocam gerçekten harikasınız süper:)  Adımı ve söylediğim tarihi görünce hem sevindim hem etkilendim :)

‎4‎.‎10‎.‎2016 at 08:44, İlhan :

Vallahi Bülent hocam 2012 yılından beri;

Bu yıl..

Yıl sonuna doğru..

Önümüzdeki yıl

Diye diye 5 yılı bitirdik. Halen daha düşük hacimli Cx-5 ve Mazda 6 bekliyo-rum/ruz. 

Haklısınız İlhan Hocam ben bile beklemekten sıkıldım gelinceye kadar RenaultMegane ile idare edeyim dedim ,yahu bekle bekle nereye kadar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugün ortaya çıkan ÖTV haberinden sonra biraz daha gecikecek sanırım bu gelişler...

Mazda 6 ve CX5  için tabi bu laflar.

Elbette Mazda da para kazanmak için kurulmuş bir firma ama en azından bir açıklama yapsaýdı keşke (mazda türkiye)

" son gelişen olaylar çerçevesinde ...... modellerimizin türkiye pazarına girişi bir müddet ertelenmiştir. Ötv ile ilgili kanun ve yönetmelikler yürürlüğe girdikten sonra siz değerli mazdaseverlere konu ile ilgili haberler gecikmeksizin verilecektir, saygılarımızla..."

İmza.

"Havayı koklayan Mazda yetkilileri"

Dış ses: Bünyamin, bu işe kızmasın telif hakkı vs vs

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...