Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Bagaj Kapağı Düğmesi (Hatchback)

hsgrn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ucuz basınçlı yıkamalar meyvesini verdi ve bagaj düğmem oksitlenerek bozuldu.Düğmeyi sökererek temizledim ve çalışır hale getirdim (servis 480 tl istemişti) ancak zaten sert basılmaktan çatlamış olan düğme çerçevesi kırıldı ve çok kötü gözüküyor. e bay da iki düğme bulabildim: Biri Mazda 2 bagaj düğmesi (siyah:11 $) diğeri mazdaspeed düğmesi (mavi:46 $). Dışarıdan görüntüsü aynı ama bagaj kapağına monte edilecek iç kısım farklı gibi sanki.Hafta sonu gördüğüm bir Mazda 2 nin bagaj düğmesiyle benimkini kıyasladım düğme boyutu aynı ama emin olamadım sizce Mazda 2 düğmesi olur mu Mazda 3'e? Ya da herhangi bi çıkmacıdan falan gri düğme (veya sadece çerçevesi) bulunabilir mi?

bagaj 2.jpg

bagaj.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracınki de çatladı ve iki yerden kırıldı. Şimdi mavi olması gereken yerin altındaki siyah plastik görünüyor. Çalışmasında bir problem yok ama görsellik gitti :(@kindness da aynı problem ile karşılaşmıştı. Lütfi senin sipariş ettiğin parça geldi mi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Burak :

Benim aracınki de çatladı ve iki yerden kırıldı. Şimdi mavi olması gereken yerin altındaki siyah plastik görünüyor. Çalışmasında bir problem yok ama görsellik gitti :(@kindness da aynı problem ile karşılaşmıştı. Lütfi senin sipariş ettiğin parça geldi mi ?

Gelmez mi geldi..Hatta bir hafta öncesinde kendime bir şey almıştım, ondan önce geldi Lütfi'ye sipariş ettiğim parça. 1 Hafta da Türkiye'ye geldi parça. Türkiye'de resmen 7-8 gün sonra elimize geçti..

@kindness tabi bu işe zaman ayırabildi mi ? Çünkü araya bayram tatili vs girince ilgilenememiş olabilir..

Bende merak ettim uyum sağladı mı diye.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet düğme geldi. Ben de hesaplı olması hasebiyle linkteki mazda 2 düğmesini sipariş vermiştim.

http://tr.aliexpress.com/item/Mazda-2-door-switch-m2-luggage-switch-trunk-door-lock-switch-button/2027727069.html?isOrigTitle=true

Aslında kırılması çok kolay olmayan bir parça gibi ben ilk nasıl kırıldığını tam çözemedim. Araç park halindeyken tam o hizada bir şey çarpmış ve düğmenin çerçevesini çatlatmış. AVM'de güvenlikçilerin bagaj kilidi tam açılmadan düğmeye zorlamasıyla (otomatiklerde vitesi P ye almadan bagaj açılmıyor) düğme etrafındaki çatlak büyüdü ve en sonunda düğme kaportadan içeri düştü. Bu parçanın en kötü tarafı düğme tamamen tek parça. Çerçevesi düğmeye bitişik. Bu düğme ne çıkmacılar da ve nede servislerde var. Araç rengine göre geldiği için servisler de şase numarasına göre sipariş veriyor ve elektronik parça olarak geçtiği için inanılmaz pahalı 320₺. 

Mazda 2 düğmesi ile Mazda 3 bagaj düğmesi dış görünüş ve ebat bire bir aynı sadece iç kısımdaki tırnak dizilimi farklı, direkt uymuyor. Maket bıçağı ile sorun olan fazla tırnağı kesmek çok kolay. Kablosu da biraz kısa ama o da sorun olmuyor. 

11 saat önce, Burak :

@Burak abi aman dikkat et benim de ilk öyle başlamıştı. Arabanın bagajını yabancı biri açarken dikkatli ol, özellikle AVMlerde. Senin guzu "mavi boncuk" olduğu için mavi Mazda 2 düğmesi bulmamız gerekir. 

Yada siyah alır boyarız :tey::tey:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, kindness :

@Burak abi aman dikkat et benim de ilk öyle başlamıştı. Arabanın bagajını yabancı biri açarken dikkatli ol, özellikle AVMlerde. Senin guzu "mavi boncuk" olduğu için mavi Mazda 2 düğmesi bulmamız gerekir. 

Biz şimdiden verelim mi siparişi ? :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Biz şimdiden verelim mi siparişi ? :D 

Abi ben de sipariş veririm nasılsa diye öteliyordum sonra elemanın bir tanesi içeri göçürünce sıkıntı oldu. Malum HBlerde bagaj içeriden de açılmıyor sıkıntı oldu bagajı açmak. Parmağımı delikten sokup içeride düğmeye denk getirmek filan... Hatta sonra düğmeyi kapının içerisinden çıkartıp, çerçevenin sağlam kalan tek yeri tutacak şekilde altına küçük sert yüzük conta koydum, tekrar içeri düşmesini engelledim ve düğme gelene kadar öyle gezdim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, kindness :

Evet düğme geldi. Ben de hesaplı olması hasebiyle linkteki mazda 2 düğmesini sipariş vermiştim.

http://tr.aliexpress.com/item/Mazda-2-door-switch-m2-luggage-switch-trunk-door-lock-switch-button/2027727069.html?isOrigTitle=true

Aslında kırılması çok kolay olmayan bir parça gibi ben ilk nasıl kırıldığını tam çözemedim. Araç park halindeyken tam o hizada bir şey çarpmış ve düğmenin çerçevesini çatlatmış. AVM'de güvenlikçilerin bagaj kilidi tam açılmadan düğmeye zorlamasıyla (otomatiklerde vitesi P ye almadan bagaj açılmıyor) düğme etrafındaki çatlak büyüdü ve en sonunda düğme kaportadan içeri düştü. Bu parçanın en kötü tarafı düğme tamamen tek parça. Çerçevesi düğmeye bitişik. Bu düğme ne çıkmacılar da ve nede servislerde var. Araç rengine göre geldiği için servisler de şase numarasına göre sipariş veriyor ve elektronik parça olarak geçtiği için inanılmaz pahalı 320₺. 

Mazda 2 düğmesi ile Mazda 3 bagaj düğmesi dış görünüş ve ebat bire bir aynı sadece iç kısımdaki tırnak dizilimi farklı, direkt uymuyor. Maket bıçağı ile sorun olan fazla tırnağı kesmek çok kolay. Kablosu da biraz kısa ama o da sorun olmuyor. 

Benimki neden çatladı hatırlamıyorum ama aynı senin gibi avm güvenliğinin elinde kaldı.Mazda 2 düğmesi uyuyorsa ben de alırım ondan.Siyah olması dert değil, araba gri zaten çok sırıtmaz bence.Cevaba katkıda bulunan herkese teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben de sıkıntı yok ama yedek olarak ben de mi geçsem diye düşünmeye başladım.
Avm girişlerinde biraz sorun yaşıyorum. Adamlar içeriden açacağımı zannedip bekliyor. Ben düğme var ona basıp açacaksınız diyorum.
Bazen de tam kapanmıyor tekrar açıp hemen kapatmaya çalışıyor. Aslında içeriden direk açılanları en sorunsuz olanları bizim Türkiye güvenlikleri için. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Benimki sonunda gitti :) Daha doğrusu gitmiş. Herhalde hanımda iken AVM ye gitti veya kendisi göçertti . Zaten ucu ucuna duruyordu.

Dün @İlhan sağolsun verdi siparişi, inşallah en kısa zamanda gelir :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Burak :

Benimki sonunda gitti :) Daha doğrusu gitmiş. Herhalde hanımda iken AVM ye gitti veya kendisi göçertti . Zaten ucu ucuna duruyordu.

Abi Lütfi'nin 12 günde gelmişti. Hatta daha erken gelmişti ama Türkiye'ye geldikten sonra daha çok bekliyor desem yeridir. :D

İnşallah kısa sürede gelir, montajını yaptırırız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Abi geçmiş olsun.

Bir saat önce, İlhan :

Abi Lütfi'nin 12 günde gelmişti. Hatta daha erken gelmişti ama Türkiye'ye geldikten sonra daha çok bekliyor desem yeridir. :D

İnşallah kısa sürede gelir, montajını yaptırırız.

Abi montajı çok kolay. Bagaj iç döşemeyi söktükten sonra rahat yapılıyor. Sadece bunun kablosu orjinale göre biraz kısa o da bir sorun oluşturmuyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

herkese iyi günler. benim de 2011 mazda 3 aracımın bagaj açma düğmesi kırıldı, elimle çıkartıp bagaja dışardan yapıştırdım idare ediyor şimdilik. mazda servisi aradım orijinal fiyatı kdv dahil336 tl imiş. nerden ve nasıl sipariş verebilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, mucar :

herkese iyi günler. benim de 2011 mazda 3 aracımın bagaj açma düğmesi kırıldı, elimle çıkartıp bagaja dışardan yapıştırdım idare ediyor şimdilik. mazda servisi aradım orijinal fiyatı kdv dahil336 tl imiş. nerden ve nasıl sipariş verebilirim?

Hiç gerek yok..

Bu arada sanırım konunun ilk mesajlarını okumadınız..

Yakın zamanda forumdan @kindness (Lütfi) ve @Burak arkadaşlarımızın aracında aynı sorun yaşandı.

https://tr.aliexpress.com/item/Mazda-2-door-switch-m2-luggage-switch-trunk-door-lock-switch-button/2027727069.html?spm=2114.13010608.0.0.BRIlje

Bu satıcıdan satın alıp, sorunlarını hallettiler. 10-12 gün gibi kısa bir sürede satıcı ürünü ulaştırıyor.

Burak abi sen montajı ne yaptın ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, İlhan :

Hiç gerek yok..

Yakın zamanda forumdan @kindness (Lütfi) ve @Burak arkadaşlarımızın aracında aynı sorun yaşandı.

https://tr.aliexpress.com/item/Mazda-2-door-switch-m2-luggage-switch-trunk-door-lock-switch-button/2027727069.html?spm=2114.13010608.0.0.BRIlje

Bu satıcıdan satın alıp, sorunlarını hallettiler. 10-12 gün gibi kısa bir sürede satıcı ürünü ulaştırıyor.

mazda 3 için de aynı ürünü mü sipariş vereyim, farkeder mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.09.2016 at 09:11, kindness :

4 dakika önce, mucar :

mazda 3 için de aynı ürünü mü sipariş vereyim, farkeder mi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, mucar :

teşekkür ederim

Rica ederim.. Dediğim gibi bağlantısını paylaştığım satıcıdan 2 defa aldık, bir sorun yaşamadık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎3‎.‎07‎.‎2017 at 14:53, İlhan :

Geçtiğimiz hafta bir gece operasyonu ile montajı yaptık. Yaparken 2 şey dikkatimizi çekti ;

1. Kaportadaki oyuklar ile gelen düğme bire bir uymadığı için bir çentiği yontmak zorunda kalıyorsunuz
  2. Kablo çok hafif kısa olduğu için kaportaya sabitlenmiş bağlantıyı 180 derece çevirmeniz gerekiyor

bunun dışında 1 vida, 2 kapak ve içerideki klipslerin açılması ve düğmenin altındaki sıkıştırma mekanizmasının çıkartılması ile rahatça ulaşıp değiştiriliyor. Servisteki ücrete değmeyecek ve kolayca yapılacak bir işlem. Resim çekmemiştim gece olduğu için, araba da şehir dışında, ilk fırsatta detaylı anlatım için resimlerim ama ;) 

Not : Değişimi yaparken aman arabanın anahtarını içeride unutmamaya dikkat edin :D Ben yaptım, yarım saat anahtar aradık :D 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...