Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Islandığında Bozulan Direksiyon Pompası


PeLiKaN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 gün önce güzel güzel kullanip parketti̇ği̇m araci 2 gün önce çaliştirdiğimda di̇reksi̇yon bi̇rden bi̇re aşiri şeki̇lde sertleşti̇ ve dönmez oldu..bi̇r kaç saat araliklarla denedi̇m ama düzelmedi̇.mecburen çeki̇ci̇ çağirip araci bostanci sanayi̇ de koç di̇reksi̇yon-torna ya çekti̇rdi̇k..ustanin yorumu şu şeki̇lde , di̇reksi̇yon pompasi çamurluk i̇çi̇nde olduğu i̇çi̇n soketlerden su gi̇rmi̇ş ve pompayi bozmuş.usta soketleri̇ deği̇şti̇rdi̇m ama tekrar su gi̇rme i̇hti̇mali̇ var..beni̇m anlamadiğim her yağmur yağdiğinda yada araç deri̇n suya her gi̇rdi̇ği̇nde bu elektri̇kli̇ pompa bozulacak mi ? ri̇ca mi̇nnet 1000 tl ye halletti̇rdi̇k , usta sifir ayarinda çikma pompa taktiğini ve soketleri̇ deği̇şti̇rdi̇ği̇ni̇ söyledi̇..konu hakkinda bi̇lgi̇si̇ olan varsa bi̇lgi̇ ri̇ca edi̇yorum..şu i̇ki̇ ay i̇çi̇nde çikardiği bu 3.ariza.satma noktasina geldi̇m ne yalan söyleyeyi̇m.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle bir şikayeti ilk defa duyuyorum çok geçmiş olsun. Bostancı Sanayi'de Taber Usta vardı İkiler Otomotiv ona danışsaydınız daha doğru bilgi alabilirdiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

su ile bir ilgisinin olmadığını düşünüyorum ben de. kaç kere yağmurlu havalarda su birikintilerinde kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım. forumda da yaşayanı görmedik şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu ile ilgili olarak biraz araştırma yaptım bir kaç yer ile görüştüm ama kayda değer bişey söyleyen olmadı açıkcası.Durum öyle olunca ustanın söylediğini doğru kabul ettik e tabi yok ben başka yere sorayım da diyemedim çünkü araç dönmüyo.Yok yere durduğu yerde gitti 1000 TL :( Böyle şeyler başına geldikçe soğuyo insan arabasından

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ömer öncelikli olarak geçmiş olsun. Keşke bu olay başına geldiğinde konu açmış olsaydın. İlk defa duyuyor ve karşılaşıyorum böyle bir durumla. Yani böyle çok kolay bir su girme olayı olmuş olsaydı..Ben çok kalırdım dağda, bayırda, yollarda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok ani oldu ilhan abi , şu ara validenin sağlık işleriyle de uğraştığım için bekleyemedim açıkcası.Yoksa aklımda önce burada konu açmak vardı ama sağlık olsun artık.Akşam detaylı olarak konuşucam ustayla , henüz almadım aracı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok enteresan, aracın altı olduğu gibi muhafaza ki su girse bile pompanın konektörlerine sıçrayamaz. Bence miladı dolmuş pompanın, çok fazla sonlara dayıyorsanız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu hocam , işin en enteresan yanı da o zaten direksiyon pompası geçen sene değiştirildi..Dün aracı alırken ustayla uzun uzun konuştuk ısrarla su teması var diyo , defalarca sordum emin misiniz diye,,adam su girmiş diyo da başka bişey demiyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...