Jump to content

323 HB nasıl bi araç ?


Batu59
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamun aleykum arkadaşlar.


Mevcut aracımı satıp 323 HB almayı düşünüyorum fakat araç hakkında hiç bir bilgim bulunmuyor, sizlerden ricam beni ;
Otomatik şanzımanı nasıldır,yakıt durumu nedir genel anlamda bilgilendirme yapabilir misiniz. Hata payım yok alacağım aracı en az 3 sene kullanmam gerekiyor malum asgari ücrete çalısıyoruz :)

Teşekkür ettim şimdiden

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

        Batu59 merhaba, mazda 323 hb, benim gibi bu modelin meraklısı olan biri için harika bir araçtır burada kısaca değineceğim ama youtube de kapsamlı bir kendi çekim videom var orada az çok kendi düşüncelerimi ifade etmişim.

        Öncelikle araç dıştan çok çekici ve etraftaki bakışları kendi üzerinde toplayan bir araçtır. Aracın içide dışı gibi görüntü olarak güzeldir. Kaliteli bir işçilikle üretilmiştir, kulanışlıdır, benim aracım oto vites bir araç bu araçların TR de satılan modelleri genelde 3 ileri olarak satılmıştır. Yani benim arabamın 3. vitesi manuel 5 vites olan bir aracın 4. vitesine denk gelmektedir. 3000 devirde 3. vites sana 80 km hız üretmektedir.

        Manuel vitesler 5 ileridir.

        Aracın yakıtı şehir dışı 100 km de 3000-3500 devirde kullanılırsa 8 ltr ama gaza basıldığı takdirde dahada artabilmektedir. Tabiki lpg yakıt türünde.

        Şehir içi bu tüketim duruma göre, yani şehir içi kriterlerin vaziyetine göre 12-15 ltr tüketim aralığında değişmektedir.

        Tabi bu deger şehirden şehire çok değişken bir değerdir.

        Sonuç olarak araç kesinlikle alınabilecek bir araçtır ama temiz olmalı , bakımlı olmalı, motor ağır bir hasar görmemiş olmalı, onun dışında zaten araca baktığınızda temiz kullanılmış olduğunu gözlemlemelisiniz.

        

      

        

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...

Merhaba.
Uno bakarken aklıma 323 geldi. Çok bir bütçem yok 10000tl ye beni üzmeyecek araba arıyorum. Arabadan beklentim ayağımı yerden kesip bana masraf çıkarmaması. 323 yedek parçaları pahallımı? sık arıza çıkarırmı? istanbul izmir arası yol yaparmı? meraklısı olarak değil de sadece araba olarak alınır mı? üzer mi? alırken nelere dikkat etmemi önerirsiniz? arabadan çok anlamıyorum hangi modeli sadece haftasonları şehir dışına kaçmak için önerirsiniz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 Bin bütceyle 89-94 model 323 hb veya sedan alabiliriniz dikkat etmeniz gereken arabanın temiz kullanılmasıdır ve ağır bir hasarının olmamasıdır, parçasını çok rahat bulursunuz hem çıkmacılarda hemde serviste lakin öyle şahin doğan grubu gibi ucuz değil parçaları bir boyasız ön tampon 350-400 tl civarıdır kaporta aksamı pahalıdır ama diğer motor aksamı diğer arabalar gibidir. kronik bir arızası yoktur araban bakımlı olsun gözün kapalı dünya turuna çıkarsın diğer elektronik araçlar gibi lpg de ve diğer aksamlarda yasana sorunları unutabilirisin. çok zevkle kullanırsın çok konforludur günümüzün sert arabalarına kıyasla harikadır. sedanlar biraz daha geniştir yani bana daha ferah gibi geldi sonuç itibariyle temiz bir araç bulursan ve bakımlarını zamanında yaptırıp birazda dilnden anlarsan yıllarca sorunsuz binersin.arabam 91 model ve tek arıza yapan orjinal parçası ateşleme modülü idi onuda 70 tl ye değiştirdim ha birde bobini değitirdim 50 tl ye diğer hiçbir parça kronik ve kendiliğinden arızalanmadı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...