Jump to content

2. Nesil Mazda 3 A/T Şanzıman Yağ Atması

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

geçen 6 ay boyunca Annemin rahatsızlığı nedeniyle forumu pek takip edemedim. Bu arada 2005 Model guzumu komşu il Erzincan'a satıp geçen Perşembe günü İştanbul'dan 2010 İmpressive guzumu aldım. Siz değerli kardeşlerim ve abilerime danışmak istediğim konular var. 

Birinci konu; İstanbul'dan Erzurum'a yaptığım uzun yolculukta sonra motor kaputunu açtığımda ATF borusunun dibini yağlı gördüm temizledim bu aralar yeniden yağlanma yok. Acaba zorlamadan dolayı yağ atma olayı olabilir mi?

İkinci konu ; Aracı ilk çalıştırırken metal bir pervane sanki başka bir metala sürtüyormuş gibi bir ses çıkıyor çalıştıktan sonra ses gelmiyor. Marş motorunda bir problem olabilir mi?

ilgi  ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.

selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç kaç kilometrede acaba? şanzıman yağı ve keçesi değişmiş mi önceden? 

ikinci konu ise; hepimizin araçlarında var, zincirli trigger kayışı sesi diye yazılmıştı bir ara forumda. annenize de çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim.

araç 56000 km de. servis geçmişine baktım şimdiye kadar şanzımanla ilgili bir işlem yapılmamış.vites geçişlerinde bir problem yok ancak sol tarafta biriken yağ canımı sıktı biraz. 

ses içinde önceden açılan konulara bakayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araç da sizinkine yakın kilometrede ve aynı yaşta. ben de bu sene değiştireceğim şanzıman yağını. bir umut servis kampanyası kolluyorum, sıkıntınız şanzıman yağı değişirken giderilir büyük ihtimalle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kazasız belasız sürüşler servise yağı sordum 100000 km dediler değişim için. Ama bende sırf içim rahat etsin diye değiştirmeyi düşünüyorum. Mazda servislerin bakım kampanyası yaptığını daha önce pek duymadım yapılır mı acaba bir kampanya yaparlar mı kış bakımı için ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değiştirin bu yağ ömrü sadece km.ye bakmaz. 4 bilemedin 5 senede km dolmasa dahi değişmesi gerekir. Eğer aracı yüksek devirde kullanmasanız dahi yağ atıyorsa değiştir demek istiyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, NeW3 :

Mazda servislerin bakım kampanyası yaptığını daha önce pek duymadım yapılır mı acaba bir kampanya yaparlar mı kış bakımı için ?

yılda 2 kere yaparlardı. geçen sene 1 kere yaptılar, bu sene henüz bir kampanya yapmadılar. bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mutlu Tekir :

Değiştirin bu yağ ömrü sadece km.ye bakmaz. 4 bilemedin 5 senede km dolmasa dahi değişmesi gerekir. Eğer aracı yüksek devirde kullanmasanız dahi yağ atıyorsa değiştir demek istiyordur.

teşekkür ederim Mutlu Bey,

umarım değişirken ellerine yüzlerine bulaştırmazlar. :)

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

yılda 2 kere yaparlardı. geçen sene 1 kere yaptılar, bu sene henüz bir kampanya yapmadılar. bekliyoruz.

hadi hayırlısı bekleyelim görelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıkıntı yok merak etmeyin. Aracı çok sıkıştırdıysanız yağda biraz fazlaysa atıyor. Mazda merkezden volkan bey benim aracı incelemişti. 

Yağı değiştiler falan aylar boyunca yazışmalar en sonunda yağı yarım litre azalttılar sorunu çözdüler sözde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mazda41 :

Sanziman yagi ne kadar ki ciddi bir rakamsa degmez belki genis capli arastirin bence 

Litresi 40 TL civarı katalogda 7 lt alır diyor yağlanan yeri iyice temizledim takip ediyorum uygun bir zamanda seviyeyide kontrol edip yolumuzu çizeriz artık 

1 saat önce, M.E.G :

Sıkıntı yok merak etmeyin. Aracı çok sıkıştırdıysanız yağda biraz fazlaysa atıyor. Mazda merkezden volkan bey benim aracı incelemişti. 

Yağı değiştiler falan aylar boyunca yazışmalar en sonunda yağı yarım litre azalttılar sorunu çözdüler sözde. 

Sizin araçtada yağ varmıydı ve sözde derken problem devam ediyormu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, NeW3 :

Litresi 40 TL civarı katalogda 7 lt alır diyor yağlanan yeri iyice temizledim takip ediyorum uygun bir zamanda seviyeyide kontrol edip yolumuzu çizeriz artık 

Sizin araçtada yağ varmıydı ve sözde derken problem devam ediyormu ?

Yağ vardı benim araçta. Haldızlara gittim bir kaç defa,  Erzurum servise gittim. Baya bi uğraştım. Sonra merkezden volkan bey gelip aracı inceledi. 2 defa yağ değişti. Sonra japonyaya falan sordular yağı yarım litre eksik koydular şuan problem yok 3 yıldır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, M.E.G :

Yağ vardı benim araçta. Haldızlara gittim bir kaç defa,  Erzurum servise gittim. Baya bi uğraştım. Sonra merkezden volkan bey gelip aracı inceledi. 2 defa yağ değişti. Sonra japonyaya falan sordular yağı yarım litre eksik koydular şuan problem yok 3 yıldır. 

Keşke başta bu aracı yapana sorsalarmış. Belki benimde öyle bir sıkıntım var araç kimseye sormaya fırsat vermeden kendi kendini tedavi etti 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 dakika önce, NeW3 :

Keşke başta bu aracı yapana sorsalarmış. Belki benimde öyle bir sıkıntım var araç kimseye sormaya fırsat vermeden kendi kendini tedavi etti 

Sadece uzun süreli çok zorlarsanız yağ atıyor. Normal kullanımda problem olmuyor zaten. Yağı değişmenize gerek yok bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, M.E.G :

Sadece uzun süreli çok zorlarsanız yağ atıyor. Normal kullanımda problem olmuyor zaten. Yağı değişmenize gerek yok bence. 

Sanırım sizin dediğiniz gibi İstanbul'dan çok fazla mola vermeden geldim o sebep olmuş olabilir yinede yağ durumuna bir bakayım eksilmiş olabilir belki vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, NeW3 :

Sanırım sizin dediğiniz gibi İstanbul'dan çok fazla mola vermeden geldim o sebep olmuş olabilir yinede yağ durumuna bir bakayım eksilmiş olabilir belki vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim 

Yağ seviyesi ölçtüğünüz çubuğun alt kısımlarında olacak şekilde ayarlarsanız sıkıntı olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, NeW3 :

Normal hızlarda gelerek olacak iş değil o zorlama. Düzceden Karabüke 2 saatlik yolda 90 ile geldiğimde yine atıyordu. Yağ ve filtre değişimini yaptırdım sorun kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Mutlu Tekir :

Normal hızlarda gelerek olacak iş değil o zorlama. Düzceden Karabüke 2 saatlik yolda 90 ile geldiğimde yine atıyordu. Yağ ve filtre değişimini yaptırdım sorun kalmadı.

Ben CC yi rampada da kullandım malum Erzurum'a gelirken çok yüksek rakımlı dağlar var en iyisi takibini yapıp yağı değiştirmek olacak gibi

Günaydın sabah baktım sizin dediğiniz gibi ancak yağ biraz akışkan normal mi acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, NeW3 :

Ben CC yi rampada da kullandım malum Erzurum'a gelirken çok yüksek rakımlı dağlar var en iyisi takibini yapıp yağı değiştirmek olacak gibi

Günaydın sabah baktım sizin dediğiniz gibi ancak yağ biraz akışkan normal mi acaba ?

Ben CC'yi şöyle kullanıyorum: Rampanın eğimi az ile çok arasındaysa gereksiz vites düşürmesini önlemek için manuele alıp 4. viteste tutuyorum. Hızını çok az düşürüp devam ediyor genelde. Rampanın eğimi fazla ise ya hızımı artırıp rampaya giriyorum ya da vites değişimini ben kendim yapıyorum yine çok fazla bağırmaması için.

Akışkan olması normal. Rengi nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Mutlu Tekir :

Ben CC'yi şöyle kullanıyorum: Rampanın eğimi az ile çok arasındaysa gereksiz vites düşürmesini önlemek için manuele alıp 4. viteste tutuyorum. Hızını çok az düşürüp devam ediyor genelde. Rampanın eğimi fazla ise ya hızımı artırıp rampaya giriyorum ya da vites değişimini ben kendim yapıyorum yine çok fazla bağırmaması için.

Akışkan olması normal. Rengi nasıl?

Rengi açık kahve 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...