Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Yolcu Camından Gelen Ses

Mustafa Yılmaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba;

Yolcu camından özellikle bozuk yollarda gelen ince bir ses var. Bu konuda herhangi bir çözüm yolu bulan arkadaş var mı? Camın, cam lastiğine değmesi gibi bir durum var sanki bu durumu yaşayan başka arkadaş var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Burak :

Ses cam hafif aralıkken mi yoksa tam kapalı iken mi geliyor ? 

Kapalıyken de açıkken de ses geliyor çok yüksek değil ama ince bir ses çıt çıt ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, Mustafa Yılmaz :

Kapalıyken de açıkken de ses geliyor çok yüksek değil ama ince bir ses çıt çıt ....

Hafif açıkken oluşan ses ile ilgili 2. Nesillerde bir problem ve bununla ilgili bir bülten vardı ama o durumda ses tam kapalı iken gelmiyordu. Belki içeride bir parça boşa çıkmış olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O çıt çıt sesi her yerden gelebilir. kapı gibi gözüktüğüne bakmayın. sizin sağınızda kalan her yere kulak iliştirin. tahminimce kapanmayan bir kapak, ses çıkarmaz denilen ama unutulan gözlerde bir eşya çıkacaktır. tek çözümü sizsiniz, dokunarak, tutarak, yeri geldiğinde vurarak sesin kaynağını bulmaya çalışacaksınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, Mutlu Tekir :

O çıt çıt sesi her yerden gelebilir. kapı gibi gözüktüğüne bakmayın. sizin sağınızda kalan her yere kulak iliştirin. tahminimce kapanmayan bir kapak, ses çıkarmaz denilen ama unutulan gözlerde bir eşya çıkacaktır. tek çözümü sizsiniz, dokunarak, tutarak, yeri geldiğinde vurarak sesin kaynağını bulmaya çalışacaksınız.

Bunu okuyunca @kindness 'ın Maltana macerası geldi aklıma :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Bunu okuyunca @kindness 'ın Maltana macerası geldi aklıma :D 

Ben de aklıma geldikçe gülerim. Bilmeyen arkadaşlar içinde kısaca bahsedeyim.

Arabada firen yaptığımda ve biraz hızlı kalkış yaptığımda şoför koltuğunun altından tak diye ses gelmeye başladı. Ben baya bi tedirgin oldum. Hatta Evo'da Cem'i aradım. O "hiç karşılaştığımız bir durum değil" dedi. Neyse ben tatil gününü bekleyemeyeceğim için yol üstünde tanıdık usta vardı ona uğradım. Şikayetimi anlattım. Arabayı lifte kaldırdık görünür bişi yok. Usta "test sürüşü yapalım ben bi sesi duyayım" dedi. Test sürüşüne çıktık frenlemelerde tak sesi geliyor usta Allah Allah dedi. Neyse 3-4 sert frenden sonra cam olduğu anlaşılır bi tak sesi geldi. Koltuğun altına baktımki benim 3-4 günce "Allah Allah 1 tane daha maltana olması lazımdı" diye düşünüp bulamadığım maltana şişesi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğiniz gibi cam etrafında bir alandan geliyor ancak normal sıcak asfaltta böyle bir sorun yok. Soğuk havalarda daha fazla duymazdan dolayı cam lastiklerinden olduğunu düşündüm. Ancak çok ince bir ses ve çok rahatsız edici değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar sesin kaynağını buldum. Maltana şişesi kadar olmasa da bizim seste yolcu kapısı eşya gözüne sıkışmış çikolata poşeti çıktı.  :-  Bu araçtaki bu bütünlük çok iyi. Küçük bir sesin bile araçtan gelmediğini bilmek çok sevindirici 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...