Jump to content

2.Nesil Mazda 3'lerde Yüksek Hızda Direksiyon Yumuşuyor

Mazda41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

37 dakika önce, Mazda41 :

Direksiyon yağı serviste degisiyor mu yoksa bizim mi degismemiz lazim belli bir periyotu var midir

- Direksiyon yağı serviste değişiyor.

- Değişiklik her zaman iyidir. Saçları uzatmaya başlayarak, bu değişikliğe başlayabilirsin.

- Tam periyotu bilmiyorum ama, çok uzun vadeli olarak biliyorum direksiyon yağını. Senin aracın km'si de daha düşük diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında yüksek hızlarda tam olarak yumuşadığı söylenemez. aksine test ettim ve normalden daha sert

Ama yumuşak hissetmemizin sebebi yüksek hızlarda yaptığımız ufak dokunuşların büyük tepkiler vermesi.

bu yüzden sanki yumuşakmış gibi hissediyor olabilir miyiz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de öyle bi derdim vardı, 140-150'den sonra gereksiz boş hissettiriyordu direksiyon, sonra bi geçti, şimdi özellikle park anında biraz sert geliyor. Neden geçti bilmiyorum. Ya lastik yarıp rot kolunu eğdikten sonraki ön düzen ayarı ve değişen lastikle, ya yaptığım kazadan sonra, ya da bi ara serviste yazılım güncellemesiyle değişti bu. Araba şu an 40000 de, 20-25 bin civarı olduydu bu değişiklik.

Fiesta'ların direksiyonu çok övgü alıyor (über spor olmayan standart elektrikli direksiyonlu arabalar içinde), yol hissi olmasa da hıza göre sertleşmesi, park ve düşük hızlardaki yumuşaklığı çok iyi ayarlanmış. Özellikle köy yollarında ya da düşük hızda kıvrak ve performanslı kullanırken hızım az yumuşak tutayım direksiyonu moduna girer arabalar, fiesta o farkı iyi algılıyordu. 

Benim direksiyon şu anki haliyle Fiesta'dan daha hisli, ancak onun kadar sertlik karakterini değiştirmiyor, özellikle park manevrası esnasında arıyorum Fiesta'yı. Ama yolu Fiesta'dan daha çok hissettiriyor. Hidroliğin daha az hislisi ve daha yumuşağı gibi tanımlıyorum ben :D Bana göre kötü tarafları direksiyon simidi inceliği, kaygan deri ve derinin altında direk plastik olduğu için esneme payı olmaması, plastik bölgelerin kalitesi ve birleşim noktalarındaki dengesizlikler baya ayar ediyor beni. Ticari micari ama connect'in direksiyonu daha kaliteli malzemeli :) 

Alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

2012 model  mazda 3 sedan kasa dizel aracımda da direksiyonun 90 km ve üzeri hızlarda daha sert olmasını beklerdim. şu an 30-40 km hızlardaki yumuşkalığı neyse sürat arttıkça da durum aynı. Bu bir problem mi bilmiyorum ama, bence direksiyon yüksek hızlarda daha sert olmalı. Bu arada bu durum aracı aldığım 11000 km den beri aynı. şu an 52000 km de aracım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bir problem değil. Aracın direksiyon sistemi bu şekilde. Özellikle passattan mazda3 e bindiğimde yüksek hızlarda ciddi farklılık var. Mazdanın çok yumuşak kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...