Jump to content

Alınık Mazda RX-8

rcpdrnc

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba, 50k butcem var sandik motor takilmis rx8 almayi dusunuyorum. r3 lere 90 100k fiyat istiyorlar. aldigim aracin motoru bitik bitik bile olsa 0 sandik motor fiyati nedir ? yani ucuza aldigim bir rx8 bana ne kadar masraf cikarabilir ?

model yili onemli degil, kasa km si onemli degil, boyasi ve motor haric degiseni onemli degil, onden kazasi eger fotografi varsa onemli degil.

motor km si dusuk olmasi tercihimdir. sandik motor takilmis olabilir.

expertiz yapilacak.

kompresyon testinden saglikli cikmasi sart.

50k ya kadar butcem var ciddi aliciyim. satici arkadas durust olsun yeter zaten pek takintili biri degilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

model yili onemli degil, kasa km si onemli degil, boyasi ve motor haric degiseni onemli degil, onden kazasi eger fotografi varsa onemli degil.

motor km si dusuk olmasi tercihimdir. sandik motor takilmis olabilir.

expertiz yapilacak.

kompresyon testinden saglikli cikmasi sart.

50k ya kadar butcem var ciddi aliciyim. satici arkadas durust olsun yeter zaten pek takintili biri degilim.

SM-G928C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O dediğin şartlarda ancak 2012 - 2013'te vardı. Günümüzde temiz ve uygun RX-8 bulmak zor. Satılık RX-8'lerin coğu cok fazla el değiştirmiş durumda. "RX-8 hayalim vardı" deyip te alan ve bir sene kullanmadan hemen satan kişiler dolu zaten.

Aslında Sahibinden yeni bir uygulama getirse ve her aracın sigorta kayıtlarından kaçıncı sahibinden olduğunu da belirtse... RX-8'lerde dosya oldukça kabarık cıkar eminim. Geçen Mayıs'ta İstanbul'dan bir arkadaş için Bursa'daki bir 2006 RX-8'e bakmaya gitmiştim, satıcının halleri falan bir gördüm adam almış önden yandan arkadan carpmış kaportacıya bir güzel yaptırmış (Bursa merkezde kaportacılar baya iyidir) 55bin TL'den satmaya calışıo fakat satamıo ancak ne yapıp ne edip alelacele satmak ta istiyor cunku "hevesi almış" bir kere. Sürücü koltuğu oturma yeri cok eski durumda, oturmaktan dümdüz olmuş, süngerin bombesi kalmamış kırmızı rengi de solmaya başlamış dedim ki "benim araç 126bin km'de koltuğu buna göre yepyeni görünüyor" ki bu aynı zamanda kadranında 103bin km göstermesine dolaylı birsuçlama ifadesi :) ancak satıcının kafa bambaşka yerlerde "hayatta olmaz öyle şey, inanmam" diyor. Gel benim aracın yanına gidip yan yana karşılaştıralım diye teklif ettim cevap gelmedi. İçimden kim kimi kandırmaya çalışıyor dedim. Aynı model araçtan 4 yıldır kullanan beni de kafalamaya calışıyor cunku amacı illa ki 55bin'den satmak başka hiçbir şeyin önemi yok. İstanbul'daki arkadaş "arac için Carbon Edition diyor ancak RX-8'in Carbon Edition'u yok" diyerek ve fiyatı da pahalı bularak almadı zaten.

Başka bir araca daha bakmaya gitmiştim, galerici RX-8 satıo ancak sattığı araç vitrinde durmuyo, galerici 10-15 araba dururken sadece RX-8'i kullanıo, deneme sürüşüne cıktık dedi ki "ben titizimdir, camları asla indirmem ve yolcu airbag'ini OFF yaparım" kendi içimden dedim "o kadar titizsen arabayı neden kullanıon kullanmasana lan" :) Ona da İzmir'deki bir arkadaş için baktım, onda da arkadaş "10bin km'de bir yağ bakımı yaptığını söylediği an almaktan vazgeçtim" dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevap icin tesekkurler, sahibindende aratinca bisiler buldum. 36 bine ufak hasarli sandik motorlu var tavan haric boyali ama tramerde 2 tane ufak hasar gorunuyor. boya takintim yok kapi tampon bunlar degisebilir ve aracin sagligini etkileyen seyler degil. motor ve sanzuman saglikli olduktan sonra takla atip rijit bozulmadikca herseyi degisebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

aracı almadan kac el degıstırdıgıne cok kolay bır sekılde bakabılırsın. herhangı bır sıgorta acentasından bılgı ıstedın mı verıyorlar. kac sene kımde durmus adları nedır kasko yaptırıp yaptırmadıgı hepsı gorunuyor. mesela aldıgım arac trafık sıgortası dısında devamlı kaskoluydu ve kazası olmussa kesın kayıtlarda var gorunurdu. ben onlara bakmıstım. ben aracın 3 sahıbıyım mesela. aracın ılk sahıbınınde bulup onlada konusma ımkanım olmustu facebook uzerınden heheh... hatta plakanın hıkayesını bıle ondan ogrenmıstım. pılottu ılk sahıbı TK plakalı almıs Turk Kusu hehee :))

arac sahıplerı su sebepten onemlı kım nasıl kullandı nasıl bakım yaptı cok onemlı. onlarla gorusup bakımları nasıl yapıldı ne yapıldı aracı kullanımları nasıldı ogrendım. sonra teyıt etmek ıcın servıse gıdıp servıs kayıtlarını aldım. oncekı sahıplerının anlattıklarını teyıt ettırdım baktım gercektende bakımları 5 bınde bır olmustu mesela yag bakımları kımı zaman dahada erken. (yagın markası (dexelia) ve sogutma sıvısı (fl22) markasınıda bılıp bılmedıklarını sorup servıstende teyıt ettım)

bunun dısında tramer olayına falan mesaj gonderıp km arac kaza bılgısını trammer bılgısını alıp onlarıda kontrool ettım. (servıs kagıdında kac bınde kmde servıse gıttıgı yazıyor bunları trammer mesajından gelen kmler ıle karsılastırdım.)

yanı araca bakmadan once satıcıların araclarına nasıl baktıklarını ve onların guvenını kazanman lazım :)

bunlardan emın olduktan sonra araca bakmaya gıttım.  aracda satıcının telefonda bahsettıgı gıbıydı. uzerınde bulunan cızıklerden falan bıle  bahsetmıstı. aracı garajından cıkarırkenkı davranıslarına baktım. calıstırdı satıcı bekledı  ısınmasını oyle cıkardı aracı garajdan. bıraz sehır ııcnde gezdık. arac ılk calıstıgında orman yangını gıbı duman cıkarıp cıkarmamasına. rolantıde devır gostergesının durumuna, vıtes gecıslerıne. aracın yagına suyuna baktım. kompresyon testı yaptırmadım o zaman. cunku arac soguk sıcak calısına baktım hepsını tek marsta ve hızlıca alıyordu. aracın orasındna burasından ses gelıyormu dıye baktım. sonra arac hosuma gıttıkten sonra satıcıyla bırlıkte bır mazda servısıne expertıze gıttım. aracta kaza boya degısıen de olmadıgını ve motoun orjınal motoru oldugunu da teyıt etırıp yazılı bır kagıt aldıktan sonra. satıcıyla anlasıp aracımı aldım :) 

ben arac almadan once satıcıya guvenemezsem araca bakmaya bıle gıtmem. sagolsunlar cok ıyı bır beyefendıydı ve aracı aldıgımdan berı sadece rutın bakımların dısında herhangı bır bakım yaptırmadan kullnıyorum. en ufak bır sıkıntıyla karsılasmadım(nazar degmesın). sagolsunlar...

bu arada ucuz araba alırsan ugrasmak ıcın paran ve zamanın olsun.. cunku cok ugrasıp bıde sıkılabılırsın.  aractanda cok anlayan usta yok.. askın nefrete donusur. ıyı mal ıyı para bunu unutma ehhehe... kalıteyı ucuza alamazsın... kafan rahat olsun... cok ucuza kacma derım sana...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda @Ekrem Usta RX-8 ustaya bir ulaşmanı tavsiye ederim. Hatta bence dükkanında bir ziyarete gidip, çayını içip. Yüz yüze konuşup bilgi almanda fayda var derim. Eminim kendisi sana tavsiyelerde bulunacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

50k civarı nasıldır bilmiyorum ama 50b civarı bir arkadaşımız satıyor. İncelemek isterseniz buyrun bağlantısını paylaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, rcpdrnc :

mazda ozan dostum tapatalktan giriyorum ama baglanti goremedim ?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-satilik-temiz-rx8-369556607/detay 

ilandaki rx8 yakın dostumun aracı, her şeyiyle şeffaftır.  ben de araca kefilim. sorularınız varsa cevaplayabiliriz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, rcpdrnc :

Tapatalktan girdiğiniz için göremiyorsunuz maalesef. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende şimdi siz söyleyince farkettim. Dizüstü bilgisayarımda paylaşmıştım. Görünüyordu. Demekki Tapatalkta bahsedilen eksiklikler bunlar olsa gerek.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

32 dakika önce, mazda_ozan :

Bende şimdi siz söyleyince farkettim. Dizüstü bilgisayarımda paylaşmıştım. Görünüyordu. Demekki Tapatalkta bahsedilen eksiklikler bunlar olsa gerek.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mutfak Musluğundan Yoğuşmalı Kombi kullanarak girince de gösterir mi acaba  :=)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...