Jump to content

323 HB Ön Göğüslük Sökme İşlemi

parson1907
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba. 92 model aracımın kaloriferi pek ısıtmıyor. Ön göğüslüğün sökülüp temizlenmesi gerekiyormuş. Geçen sene parça hariç sadece işçilik 200 lira istemişlerdi bu sene 250 isterler büyük ihtimal. Üstüne parça masrafıda var. Benim izmir 3. sanayide yer sıkıntım yok. Acaba tanıdığımın dükkanında göğüslüğü kendim sökebilir miyim? Göğüslük nasıl sökülür bilgisi olan varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 626 varken sökebileceğimi bilmeme rağmen sökmeden makineye bağlatmıştım. Göğsü sökmek mesele değil sökülüp takılınca bi ton ses gelmeye başlıyor. Fabrikanın düzdüğü gibi olmuyor maalesef. 

motor bölümünden kalorifer hortumlarını bir makineye bağlıyorlar. sıcak suyu devir daim ettirirken ilaç veriyor. sonra da aynı şekilde duruluyor. ve bağlıyor. Hepsi bu. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben arkadaşımızın tarif ettiği gibi kendim temizledim iyide oldu lakin temizleme maddesi çok önemli bu petek bakırdandır bakıra ve kaynaklarına zarar vermeyecek her temizleyici kullanılabilir. Bir kez por çöz ile temizledim epey bir siyah katran çıktı sonrasından aklıma sonax jant temizleyici geldi.

Nasıl;

Sonax jant temizleyiciyi ben jantlar için almıştırm bir ara motor temizliği içinde kullandım kenarları falan bunu sıktıktan sonra suyla duruladım ve lpg beyni etrafındaki bakır ekipmanların sapsarı ve tüm katmanından temizlendiğini gördüm resmen cilalanmış gibiydi ve hemen kalanını radyatör petegine doldurdum yarım saat bekledim sonuçta o petekte bakır ve epey bir gene pislik çıktı .

Demem oki bakıra zarar vermeyen her temizleyici olur.

Bir kutu alıp gene aynı temizliği yapmayı düşünmekteyim ama önce gene por çöz ile kalıntıları temizlemek sonra uygulamak daha mantıklı geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım yani sökmeden temizlemek daha mantıklı o zaman. Dediğiniz şekilde yaptırayım inşallah randıman alırım sıcaklık anlamında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak dün buraya mesaj yazdıktan sonra nette dolaşırken, hepsiburada da özel radyatör temizleyici olduğunuda gördüm bir bakın istersen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tşk ederim sanayide 50 liraya temizlettim. Biraz düzelme oldu bikaç sezon idare eder :) şimdi sıra ses sistemine geldi. Sistemi aldım kablol sistemi,2 oval 2 yuvarlak hoparlör, 1 amfi ve 1 woofer. Kurulum için en düşük fiyat 100 tl çektiler. Yer ve malzeme sıkıntım yok sanayide yakınımın dükkanı var oraya çekip kendim yapmayı düşünüyorum. Yalnız aklıma takılan su oldu forumda soyle bi yazı gördüm;

Akuden amfiye giden guc kablosu aracin SOLUNDAN cekildiyse kesinlikle rca yani AUX kablosu aracin SAGINDAN CEKILICEKTIR. Sebep motor sesini engellemek.Ayrica tedbiren yapilicak sey teybin arkasinda bi vidanin arasina kablo baglayip teyp e sase vermek. 

Amfiye gidecek güç kablosunu torpidonun içinden geçirip koltuğun yanından arka bagaja koyucağım amfiye takmayı düşünüyorum. Teyipten çıkıcak aux kablosunu soldan nasıl geçiricem. Teybin arkasından sol kısma doğru herhangi bi açıklık varmı yöntemi nedir acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oval niye aldın , pandizotu kesmeyimi düşüyorsun. Dört hoperlörüde aynı yeremi monte edeceksin. teybin arkasından sola döşemenin altına doğru verebilirsin kabloyu her halükarda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı aldığımda zaten arka bagajda kalın suntadan pandizot şeklinde vardı. Üzerinde de 2 tane oval vardı fakat çalışmıyordu. 2 tane yuvarlak kapılara aldım 2 tanede çalışmayanların yerine oval aldım 650 wattlık. Amfi ve woofer var bide. Aküden gelicek güç kablosunu torpidodan geçireyim. Aux kablosunuda direksiyonun altından soldan arkaya çekiyim. En iyi yöntem bu heralde. Aküden çıkıcak güç kablosunun sigortası var. Başka dikkat etmem gereken ne var acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önde iki hoperlörlük yer daha var hem sağ hem solda hemen torpido gözünün altında illa ses istiyorsan oralarıda doldur 13 cm kapıdakilerin aynısından orayada takabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Kapıdakiler 13 cm mi 16 cm mi? En son aldıklarım 13 cm di. Fakat tam oturmadı kenarlarda boşluk kalmıştı tek yerinden vidalamak zorunda kalmıştım. Şimdilik bas ve amfiyi taktırdım arkayada iki hoparlör baya güzel ses alıyorum. Öndeki hoparlörlerden ses alamamaya başladım sebebide güç olarak arkadakilerin öndeki hoparlörleri bastırması. Şimdi kapılarada komponent takım alıcamda 16 cm mi 13 cm mi alayım karar veremedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön kapıdakiler 13 cm ,arkadaki bagajdakiler  10 cm, birde önce hemen torpidonun orada 10 cm lik yeri var. Toplam 6 hoperlör baglanabilir orjinal yerlere. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...