Jump to content

1. Nesil Mazda 6 Motor Soğukken Çekiş Sorunu

MazdAşK81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar arabayı sabah çalıştırdığımda ilk 5-10 dk yani soğuk iken çeki sorunu oluyor gaza tepki vermiyor anca gaz pedalına sonuna kadar basıp çekersem öyle tepki veriyor % 50 lerde tepki yok gibi ama ısınınca herşey normale dönüyor bu neden olur acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızda Motor su sıcaklık sensörü var mı? Eğer varsa bu sensör yada sensör kabloları bozuk olabilir.

Motor soğukken, ECU bu sensörden gelen bilgiye göre yakıt miktarını okuyup ayarlıyor..Doğru okuyamayınca ECU hafızasındaki sabit sıcaklığa göre motoru çalıştırdığı için, motor soğukken de sıcak motor değerlerinde çalıştırıyor motoru.Motor ısınınca da değerler yerine oturduğu için problem kalmıyor.

Edit: ilk halini yazarken nasıl yazdıysam karman çorman olmuş.Ben bile anlamadım ne yazdığını :D  O yüzden düzeltmek zorunda kaldım.Kusuruma bakmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19.11.2016 at 13:49, Teknisyen :

Aracınızda Motor su sıcaklık sensörü var mı? Eğer varsa bu sensör yada sensör kabloları bozuk olabilir.

Motor soğukken yakıt miktarını duruma göre bu sensör okuyor.Doğru okuyamayınca ECU hafızasındaki sabit sıcaklığa göre motoru çalıştırdığı için motor soğukken de kadar sıcak değerlerde çalışır motor.Isınınca zaten normal değerlere döner.

Olup olmadığını bilmiyorum inan bunu bi araştırayım dediğin akla çok yatkın araç lpg li olduğu için 2.0 motor birde çabuk ısınıyor gerçi ama soğukken o şekilde yapması canımı çok sıkıyor 

19.11.2016 at 08:09, zealot :

Kaç model,  kaç km,  manuel - otomatik,  lpg var mı 

2005 model mazda 6 lpg li otomatik 207 bin de 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman yağı değişti mi? Değişmediyse ne kadar oldu? 
Bunun dışında LPG ye geçesiye kadar mı oluyor bu problem? Öyleyse lpg ayarlarının motorun benzin trim ayarlarını bozmasından ötürü benzindeyken performanssızlığa yol açıyor olabilir. Bunun için akü resetlemesi yapmayı deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Mutlu Tekir :

Şanzıman yağı değişti mi? Değişmediyse ne kadar oldu? 
Bunun dışında LPG ye geçesiye kadar mı oluyor bu problem? Öyleyse lpg ayarlarının motorun benzin trim ayarlarını bozmasından ötürü benzindeyken performanssızlığa yol açıyor olabilir. Bunun için akü resetlemesi yapmayı deneyin.

Şanzıman yağının ne zaman değiştini bilmiyorum aracı alalı 2 ay oldu lpg dede aynı benzindede aynı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın geçmişini bilmiyorsanız ağır bakımını yaptırmanızı öneririm. Büyük ihtimalle şanzıman yağından ötürü.

-Yağ ve yağ filtresi değişimi,

-Şanzıman yağı ve filtresi değişimi,

-Hava filtresi, polen filtresi değişimi,

-Soğutma suyu ve hidroliklerin tamamının değişimi,

-Buji değişimi,

-Disk balata kontrolü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...