Jump to content

34K Kristal Beyaz Rötuş

Saridoan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

2 ay önce kuzenimden aldığım aracı eşi kullandığı için tampon altlarını park ederken sürtmüş. Bende geçtiğimiz hafta servise gidip boya kodunu öğrendikten sonra doğru sanayiye gittim. Boyacıdan aracıma özel rötuş boyası aldım. 34K kodlu kristal beyazı için 2 küçük kutu hazırladı. Öncelikle 1-2 kat saf beyaz renk olanı süreceğimi daha sonra üstüne simli olan 2.kutudan 1 kat çekmem gerektiğini söyledi. Pasta, zımpara (1200-2000-3000) aldıktan sonra sırasıyla şu işlemleri uyguladım.

1- Aracın o kısmını öncelikle WD-40 ile temizledim 

2- 2 kat taban boyasını (1 numaralı kutu) ilgili bölgeye attım.

3- 1-2 saat bekledikten sonra simli olan boyayı sürdüm

4- 1 gün kurumasını bekledikten sonra sırasıyla 1200-2000 ve 3000 zımparalar ile hem bölgeyi ıslatarak hemde zımparaları ıslatarak çok bastırmadan bölgeye uyguladım.

5- Bölgeye biraz temiz su döktüm ve nemli bir bezle bastırmadan kuruladım, daha sonra pasta atıp cilaladım.

Yapmak isteyen arkadaşlar olursa ayrıntılı olarak uyguladığım işlemleri anlattım.

ilk hali.jpg

rötuş sonrası.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eline saglik hocam gayet temiz olmus. Aracimda tas izleri vardi color n drive marka rotus seti aldim. Aracin rengi yakomoz gumus gri. Ancak bekledigim sonucu alamadim yada ben beceremedim. Sonucta bu isler biraz bilgi ve kabiliyet meselesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, vethekim :

Eline saglik hocam gayet temiz olmus. Aracimda tas izleri vardi color n drive marka rotus seti aldim. Aracin rengi yakomoz gumus gri. Ancak bekledigim sonucu alamadim yada ben beceremedim. Sonucta bu isler biraz bilgi ve kabiliyet meselesi.

Küçük taş izleri bende de biraz sıkıntı oldu. Elimde 2 adet boya olduğundan hangisini uygulayacağımı bilemedim. Simli boyayı sürdüğümde alttaki metal rengini kapatmıyordu, beyaz olan (background) rengi kullandığımda aracın metalik beyaz rengine göre çok beyaz kalıyordu ama ben yine de beyaz olanı tercih ettim. Zaten taş izleri çok küçük olduğu için çok sırıtmadı, eski halinden iyi oldu fakat tamamen aynı renk olmadı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...