Jump to content

Mazda ve Subaru Arasında Kaldım

johnmcklane
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaslar.. öncelikle şunu belirteyimki forumu uzun zamandir takip ediyorum. Gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz. Aklimda iki arac var biri subaru digeride mazda6. sizce hangisine yonelmeliyim. ford ve mazda ayni deniyor cevremde. Gonlum mazda ama aklim subaru diyor yardimlarinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız değilmişim :)

@M.E.G hiç olmazsa ben markaları tutturmuş, modeller arasında şaşırmıştım.

Şurada teknik bilgimi konuşturayım bari :)

@johnmcklane hangi modeller arasında kaldınız ? belirtmemişsiniz

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla iki aydir kafa birmilyon oldu arastirmaktan.. kaldigim modeller subaru foresterxt digeride mazda 6 2009 ve sonrasi cikan kasa. butcem 65 bn tl.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, johnmcklane :

Valla iki aydir kafa birmilyon oldu arastirmaktan.. kaldigim modeller subaru foresterxt digeride mazda 6 2009 ve sonrasi cikan kasa. butcem 65 bn tl.

Bana sorarsan 3.cü nesil mazda al derim kasası çok daha hoş 2.ci nesil nedense benim hiç hoşuma gitmiyor tabi zevkler renkler meselesi ayrı konfor falan aradığını zannetmiyorum mazda 6 demişsin zaten biz 1.ci nesilden memnunken 2009 üstünü düşünemiyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 hour ago, johnmcklane said:

Bana göre ilk önce ne istediğinize karar vermelisiniz, SUV mu, sedan mı?

Bende çok uzun süre SUV'ları araştırdım, ilk analizler ile Forester'a yöneldim ancak detaylı irdelediğim zaman Mazda CX-5 açık ara öne geçti.

Sizinde ilk önce sedan mı Suv'mu kararı vermeniz lazım. Araziye sokulmayacak ise forester'a günah olur. Araziye girmeyecek bir taşıt için oldukça yüksek yakıt tüketim giderleri ile uğraşmakta ayrı garip olur. Teknik özellikleri detaylı masaya yatırın sonra suv mu sedan mı kararı verin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Foresterı suv olarak görmüyorum. O yüzden binekmi suvmu diye ayırt etmedim. Bana göre ikiside aile arabası. Cx5 ve mazda3 e binme fırsatım oldu.İç hacim olarak bana dar geldiler. Mazda da sadece tercihim 6 dan yana. Diğerleri iligimi ve beğenimi alamadı malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, ercayy :

@johnmcklane iki araç için de 2009 kasa sonrası mı düşünülüyor? 

@İlhan abi subaru propagandası yapabiliyor muyuz :) 

Mazda6 2009 ve sonrası forester da ise sadece 2005xt ye binme fırsatım oldu diğer modelleri nasıldır açıkcası bilemiyorum. Parça ve servis bakımından subaru daha yaygın gibi ama mazdanında oturaklı bir yapısı var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bismilllah, 

Sevgili @johnmcklane sana şiddetle forester XT'yi hatta o kullandığın kasa olan 2005 XT'yi tavsiye ederim, ister araziye sok ister asfaltta gez, komplike bir araç, Subaru awd'si zaten tartışılmaz, boxer motorun dengesi ile birleştiğinde müthiş yol tutuşu sağlıyor. Sanki rayda gidiyorsun.... Stock 175 beygirdir ama yazılımla birlikte 1 barda 220 beygir alabilirsin ki, benim diyen araç yanına gelemez... Çok ama çok keyifli bir araçtır. Şiddetle tavisye ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, ercayy :

Bismilllah, 

Sevgili @johnmcklane sana şiddetle forester XT'yi hatta o kullandığın kasa olan 2005 XT'yi tavsiye ederim, ister araziye sok ister asfaltta gez, komplike bir araç, Subaru awd'si zaten tartışılmaz, boxer motorun dengesi ile birleştiğinde müthiş bir denge ve yol tutuşu sağlıyor. Sanki rayda gidiyorsun.... Stock 175 beygirdir ama yazılımla birlikte 1 barda 220 beygir alabilirsin ki, benim diyen araç yanına gelemez... Çok ama çok keyifli bir araçtır. Şiddetle tavisye ederim

Evet forester da muazzam bir güç ve denge var bunu farkettim. Sahibide sizinle aynı şeyleri söyledi. Keşke 2005 den sonraki kasalarada bu motoru koysalarmış. Mazda 6 da ise konfor çok iyiydi. Hangisini alırsam alayım benzinde binicem. Ankarada yaşadığım için kış şartlarınıda düşünmek gerekiyor. Burdan bakarsak subarunun simetrik awd sistemi beni cezbediyor. Diğer taraftan mazda 6 daha bir ağır ve kaslı duruşu var. Önden çeker olması bana çivili lastik aldırırmı bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subarusu olan kar yağsın diye dua eder :) ben de BE5 kasa subaru Legacy var şuan,  ondan önce stink eye impreza vardı, kar yağdı mı bayram ederdik :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, johnmcklane :

Parça ve servis bakımından subaru daha yaygın

Subaru'nun Türkiye genelinde 13 şehirde, toplamda 19 adet servis ağı var.  Bunun 6 tanesi İstanbul'da.

Hangi şehirlerde Subaru servisi var dersek;

Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Konya, Ordu, Uşak

Mazda'nın Türkiye genlinde 16 şehirde, toplamda 25 adet servis ağı var.  Bunun 8 tanesi İstanbul'da. Ankara'da 3-4 ay öncesine kadar 3 tane servis vardı. Biri kapanda geriye kaldı 2 yetkili servis. Trabzon'da 2 servis var. Diğer şehirlerde birer adet yetkili servis ağı var.

Hangi şehirlerde Mazda servisi var dersek;

Konya, Antalya, Mersin, Ankara, Adana, Eskişehir, Muğla, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Tekirdağ, Diyarbakır, Trabzon, Erzurum

Mazda ufak bir farkla önde olmasına rağmen, ben servis ağı daha yaygın diyemiyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, johnmcklane :

Ben yaşadığım şehir açısından söyledim. Yoksa diyarbakırda 10 tane servisi de olsa bana bir faydası yok.

Yaşadığınız şehri baz alırsak da durum aynı ki...

Subaru

1 - Bayraktar Çankaya/Ankara

Mazda

1 - SK Çankaya/Ankara

2 - Herter Macunköy/Ankara

Allah göstermesin bir kaza sonrası yada bir teknik arıza sonucu servise gittiğinizde. Gitmiş olduğunuz serviste, aracınıza ait ellerinde olmayan parçayı. O bana "faydası yok" dediğiniz servisten temin edebiliyorsunuz !

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parça temin etmek servisin görevi nerden bulursa bulsun ben kaskomdan yedek aracımı alır binerim diyelim konuyu değiştirmeyelim. Mazda6 için yorum yaparsanız sevinirim. Artıları eksikleri nelerdir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben forester konusunda gerekeni yazdım artık mazda 6 için de donanımlı arkadaşlar bilgi paylaşımı yapacaklardır konuyu gördüklerinde, +'ları ve -'sileri siz kendinize göre değerlendirirsiniz. 

ayrıca servis konusunda Ankara'da herhangi bir marka için sıkıntı yaşayacağınızı sanmam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, johnmcklane :

Parça ve servis bakımından subaru daha yaygın gibi

16 dakika önce, johnmcklane :

Parça temin etmek servisin görevi nerden bulursa bulsun ben kaskomdan yedek aracımı alır binerim diyelim konuyu değiştirmeyelim. Mazda6 için yorum yaparsanız sevinirim. Artıları eksikleri nelerdir.

Konuyu değiştirdiğim yok.. Konunun gidişatına göre yanıt yazmıştım. 

Mazda 6 hakkında şu konuya bir göz atmanızı tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...