Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Kabin İçi Aydınlatma, Logolu Paspas, Geri Görüş Kamerası ve Bluetooth Sistemi Uygulamalarım

Azizbekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar herkese arkadaşlar . aracı alalı 1-1.5 ay oluyor . bu süre içinde vakit buldukça araca yapmak istediğim uygulamaları tamamladım . artık araca binme vakti geldi . işte aracım 

uygulamalara ilk olarak ayak altı aydınlatmalarıyla başladım . elektriği tavan lambalarından alarak hem öne hem arkaya beyaz modül led kullanarak yaptım . benim için aracın karşılama aydınlatması önemli , aracın karanlık ve sıradan görünmesini engelliyor ışıl ışıl aydınlık bir araca binmek benim için bir artı . bu uygulama için 4 modül led ve 10 metre kablo kullandım toplam maliyet 10tl . 

bir sonraki uygulama geri görüş kamerası uygulaması . monitörü dikiz aynasında olan modellerden . maliyeti 30 $

daha sonraki uygulamam logolu havuzlu paspaslar oldu . bu uygulama için 4 m2 en sert ve tüysüz halıfleks aldım . güzelce ölçü alıp kalıp çıkartarak paspasları hazırladım . logoyu ise önce logonun kalıbını çıkarıp kalıbın üstünden sprey boya ile paspası boyayarak yaptım . paspas sprey boyayı emiyor dolayısıyla dökülme olmuyor . tabiki zamanla yavaş yavaş silinecektir . paspasların maliyeti ise 20 tl halıfleks 10 tl sprey boya toplam 30 tl . 

daha sonraki uygulamam kapıkolu aydınlatmaları . 4 kapıya da uyguladım . araçta harika bir ambiyans yaratıyor kapı kolları .lektriği cam açma tuşlarının soketinden aldım . merak eden olursa yapım aşamalarının fotolarını paylaşırım daha sonra . 

bir sonraki uygulamam ise bluetooth uygulaması . aslında araca bluetooth sistemi yapmak bir sonraki aşama olan tablet uyguması içindi . aliexpressten aldığım bluetooth modülünü voltajı çakmaklıktan ses girişlerini ise auxtan alarak orta konsola uyguladım . aslında ilk hedefim bu modülü gizlemekti ama üstünde mikrofon olduğu için telefonla konuşurken sesin azalmaması için ortakonsolda karar kıldım . modülün fotolarını da uygun bir vakitte paylaşacağım . 

ve son uygulama tablet uygulaması . bu uygulama için önce araca yer belirledim . görmüş olduğunuz yerde karar kıldım . çünkü 10'' tablet için açılmış gibiydi sanki tabletin orada sabit durması için tabanına kablo gizleyici aparatı kesip siyaha boyayarak ve silikon bantla sabitleyerek tablete yuva yaptım . tableti çizmemesi için içine keçe yapıştırdım . kablo gizleyici şudur : 16x16-yapiskanli-kablo-kanali-2-mt-81974

bu sistemi renault forumunda görmüştüm . nasıl yapıldığına dair ayrıntısı burada http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=90701&p=993594  var ben uzatmayayım . bu uygulama benim için çok önemli çünkü günde 4 saat trafikte kalan ve ortalama 10 km/h ile yolculuk yapan 15 günde bir de ist-ankara arası gidip gelen biriyim . trafikte can sıkıntısından bunalımdan millete sarmaktan bıktım . çok mu bunaldım açıyorum internet üzerinden tv uygulamalarını haberleri dinliyorum . açıyorum maçı eve gidene kadar maçımı izliyorum .  trafik kilitmiş tıkanmış umrumda olmuyor . tabiki bunu trafiğin durduğu ilerlemediği çok bunaldığım zamanlarda en fazla 5-10 km/h ile giderken yapıyorum arkadaşlar . yoksa trafikte tv izlemenin tehlike yaratacağının farkındayım ve özen gösteriyorum oldukça . bu arada neden sıradan bir multimedia cihazı alıp yuvasına oturtmak yerine tableti tercih ettiğimden bahsetmek istiyorum . bunun ilk sebebi işlevsellik .tablet tak çıkar olduğu için uzun yolda arkada eşim ve kızım tableti alıp film izleyebiliyorlar .  internet tv navigasyon radyo , gazete , haber , dergi  ... o an canın ne isterse o . ikincisi fiyat . multimedia 1500 den başlıyor . tablet uygulamasında evinizdeki tableti kullanabilir ya da 200 tl ye bluetoothlu bir tablet alıp kullanabilirsiniz . nereye koyacağınız sizin yaratıcılığınıza kalmış . dezavantajı ise direksiyondan kumanda edemeyişiniz .  bu uygulamanın bana maliyeti ise 7$ bluetooth modülü ve 1 metre kablo . tablet ise yılardır kullandığım kendi tabletim . 

evet arkadaşlar bunlar haricinde aracın dışına yapacağım bir iki uygulama daha var . onları da bitince sizlerle paylaşırım inşallah . uygulamalar sizce nasıl olmuş ? 

bu arada uygulamalarda renault forumunda tanıştığım okan kardeşim bana çok yardımcı oldu çok yaratıcı çok pratik bir arkadaştır . kendisinin mazdası yok ama ihtıyacınız olursa kendisinin sayfası da https://www.facebook.com/mobiltuningg budur . saygılarımla ...

20161206_203733_HDR.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ellerinize sağlık, güzel uğraşmışsınız ve ortaya güzel birşey çıkmış. Yalnız o tablet istanbul gibi bir yerde dışarıdan çok dikkat çekecektir. 

Müsait vaktinizde, resimlerle beraber başlıklar halinde düzgünce sıralayabilirseniz çok sevinirim. Açıkçası kapı kolu aydınlatmasının detaylarını çok merak ettim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Mutlu Tekir :

Ellerinize sağlık, güzel uğraşmışsınız ve ortaya güzel birşey çıkmış. Yalnız o tablet istanbul gibi bir yerde dışarıdan çok dikkat çekecektir. 

Müsait vaktinizde, resimlerle beraber başlıklar halinde düzgünce sıralayabilirseniz çok sevinirim. Açıkçası kapı kolu aydınlatmasının detaylarını çok merak ettim. 

Tesekkur ederim . kesinlikle tablet tehlikede ancak tak cikar oldugu icin orada birakmiyorum hemen kaldirip torpidoya atiyorum genelde . kapikolu aydinlatmalarindan bahsedeyim . oncelikle kapikolu cercevelerini ve cam acma modullerini tirnaklara zarar vermeden kirmadan araya ince bir şey sokarak cikariyoruz . daha sonra cercevelere yuva gerekecek . ben orjinallik meraklisi biri degilim matkapla hic acimadan serit lede uygun yuvalari actim. Serit led kullanmayi tercih ettim cunku siyah isigi emiyor hic rahatsiz etmiyor . mantar ledin kendine hayri yok . daha sonra cam acma tuslarinin uzerindeki isiklara giden kablolari soketten bulup o kablolardan voltaj alarak uygulamayi tamamladim . 

IMG-20161130-WA0002.jpg

IMG-20161130-WA0003.jpg

IMG-20161130-WA0004.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Azizbekir :

Tesekkur ederim . kesinlikle tablet tehlikede ancak tak cikar oldugu icin orada birakmiyorum hemen kaldirip torpidoya atiyorum genelde . kapikolu aydinlatmalarindan bahsedeyim . oncelikle kapikolu cercevelerini ve cam acma modullerini tirnaklara zarar vermeden kirmadan araya ince bir şey sokarak cikariyoruz . daha sonra cercevelere yuva gerekecek . ben orjinallik meraklisi biri degilim matkapla hic acimadan serit lede uygun yuvalari actim. Serit led kullanmayi tercih ettim cunku siyah isigi emiyor hic rahatsiz etmiyor . mantar ledin kendine hayri yok . daha sonra cam acma tuslarinin uzerindeki isiklara giden kablolari soketten bulup o kablolardan voltaj alarak uygulamayi tamamladim . 

IMG-20161130-WA0002.jpg

IMG-20161130-WA0003.jpg

IMG-20161130-WA0004.jpg

Elektriği cam açma tuşu ışıklarından aldığınızı söylediniz. Sanki o cam açma tuşu ışıklarında sürekli gerilim var diye hatırlıyorum. Cam açma tuşlarının olduğu plastiği çıkarınca o ışıklar gözüküyor mu? Paralel kablolayarak mı aldınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paralel kablolayarak aldim .cam acma tuslarinin altinda elektronik devre var . yani bildigimiz ampul falan yok . pcb ustunde bir ton yol tüp ufacik led falan sacma sapan gereksiz teknolojiler kullanilmis . bozulursa tipis tipis git servise bayil parayi diye . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben orjinallik takıntılı olduğum için hepsini yapamam muhtemelen ama yapacak olsaydım rgb ledler kullanıp tek tesisattan kumandalı yapmak isterdim, sıkıldığım zaman değişik renk kombinasyonları yapardım ancak yapılabilirliği muallak. Tabi böyle de çok güzel olmuş ve araca ayrı bir hava katmış, elinize sağlık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...
07.12.2016 at 08:59, Azizbekir :

IMG-20161130-WA0002.jpg

IMG-20161130-WA0003.jpg

IMG-20161130-WA0004.jpg

aracınız görsel olarak gayet güzel duruyor. sanırım bu kapı kolu aydınlatmasını bende yapacağım:) yalnız aklıma takılan bir şey var, tableti havalandırma ve dörtlülerin önünde duruyor. havalandırma neyse, kapatılır :) ancak dörtlüleri kullanırken zor olmaz mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
06.01.2017 at 23:33, anakin :

aracınız görsel olarak gayet güzel duruyor. sanırım bu kapı kolu aydınlatmasını bende yapacağım:) yalnız aklıma takılan bir şey var, tableti havalandırma ve dörtlülerin önünde duruyor. havalandırma neyse, kapatılır :) ancak dörtlüleri kullanırken zor olmaz mı ?

evet zor oluyor ancak malesef tablet için başka uygun yer bulamadım . tabletin arkasına doğru uzanıyorum dörtlüler için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...