Jump to content

Familia Otomatik Şanzıman Sorunu

sumer_34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, 

96 model familia 1.8 otomatik araçım ile normal yokuş çıkarken bir anda çekişten düşüyor araç bağırıyor deli gibi ama gitmiyor, ve her zaman yapmıyor bunu

duruyorum Vitesi 1 alıyorum yine çıkmıyor tekrar D ye aldığımda gidiyor, sizce ne gibi bir sorun olabilir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, sumer_34 :

Merhabalar, 

96 model familia 1.8 otomatik araçım ile normal yokuş çıkarken bir anda çekişten düşüyor araç bağırıyor deli gibi ama gitmiyor, ve her zaman yapmıyor bunu

duruyorum Vitesi 1 alıyorum yine çıkmıyor tekrar D ye aldığımda gidiyor, sizce ne gibi bir sorun olabilir ?

Bu durumun şanzımandan olduğuna emin misiniz ?

Yani bu durumda düz yolda da hızlanmalarda, sollamalarda vs performans açısından törpülemesi lazım değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam emin değilim aslında tamirciye anlattım otomatik şanzıman gibi duruyor dedi. İyi bir otomatik şanzımancı bulup onada göstericem,

başına gelen varsa sizlerden de fikir almak istedim. Düz yolda da aslında çekiş sorunum var ama rampada yaşadığım gibi bir sorun değil hiç biri

araç bakımda triger filan değişiyor onlar bittikten sonra tekrar bakıcam Lpg ayarı filanda yaptıracağım inşallah sorun şazımandan değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, sumer_34 :

Tam emin değilim aslında tamirciye anlattım otomatik şanzıman gibi duruyor dedi. İyi bir otomatik şanzımancı bulup onada göstericem,

başına gelen varsa sizlerden de fikir almak istedim. Düz yolda da aslında çekiş sorunum var ama rampada yaşadığım gibi bir sorun değil hiç biri

araç bakımda triger filan değişiyor onlar bittikten sonra tekrar bakıcam Lpg ayarı filanda yaptıracağım inşallah sorun şazımandan değildir.

Çekişten düşme ile ilgili bir sürü olasılık var.

Aracının km'si, buna bağlı bakımlarının durumu. Hava filtresi, Lpg ayarı, bujilerin durumu, avans-sente ayarı vs..iyi bir ustaya kontrol ettirmekte fayda var aracınızı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba gaz yiyor ve 1. viteste de hareket etmiyor ise sonradan tekrar hareketleniyor ise görünen şanzıman gibi lakin bu otomatik şanzımanlarda selenoidler vardır ve bakımları ve yağ değişimi zamanında yapılmamış ise sağlıklı çalışmayabiliyorlar ben bizzat görmedim daha önce gene forumda birisi bakım yapmış ve fotolarını paylaşmıştı oradan biliyorum yağını ve yağ filtresini ne zaman değiştirdiniz , bakımlarını zamanında yaptırıyormusunuz.

Umarım önemli bir sorun yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzımanın bakım durumu bilmiyorum daha yeni aldım aracı, eski sahibi bakımlı diyor fakat ne kadar bakımlı işte o kısmı var.

Triger bakımından çıktıktan sonra iyi bir ustaya göstereceğim.

istanbul avrupa yakasında önerebileceğin iyi bir şanzıman ustası varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbulu bilmem lakin herkesin memnun olduğu Adem usta var , Ekinci oto, internetten aratırsan internet siteleri var istersen bir bak bilgi al.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımı 2 tane ustaya gösterdim  biri revize yapılması lazım dedi 3,000TL fiyat çıkarttı. Diğer ustaya gittim ilk hemen yağına baktı yağ ekledi test sürüşüne çıktık, düzeldi 50 tl ile kurtardım :)   biraz yağ kaçakları var az biraz kullan yine test et  yağ kaçaklarını halledelim dedi. 3.000TL den kurtardığım için derin bir ohhh çektim :):) 

yardımları içinde herkese teşşekürler 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanın bakımına , yağına, suyuna dikkat etmek gerek, yağına bakmadan 3000 tl masraf çıkaranlardan da uzak durmak gerek.

Çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Benimde 323 familia 1.8 1996 model otomatik aracımda aynı sorunlar var.önceden rampa çıktığım zaman s ye alıp çıkıyordum.şimdi rampa çıkarken araç yürümüyor L ye aldığım zaman seri bi şekilde çıkıyorum.Hold ışığı devamlı yanıp sönüyor ,yardımcı olurmusunuz arkadaşlar 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...