Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Stepne Bölmesindeki Su Birikintisi

FatihT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

malum kış aylarındayız gece buz tutan arabalar gündüz çözülme yapıyor özellikle gece ve gündüz sıcaklık farklarının yüksek olduğu şehirlerde yaşayanların dikket etmesi gerektiğini düşünüyorum..eskişehirdeyim ben her sabah aracın üzerinde ince bir buz tabakası oluşuyo bunu yaşamayan yoktur o buz tabakası gün içinde çözülüyo sadece aracın üzerinde oluşuyo diye düşünmemek lazım hafta sonu aracı temizlerken bagajı komple boşalttım gördüğüm manzara beni bir hayli tedirgin etti. stepne lastik terleme yapmış söküp kurutayım dedim alttaki pamuklu kaplama bez sırılsıklam su içinde suyunu sıktım  doldurayım desem bir sürahi su çıkar resmini çekmemekle hata yaptım keşke çekseydim burda paylaşırdım...herkesin kontrol etmesini rica ediyorum lpg kullananlar imkanları doğrultusunda tankı söktürüp baksınlar allah korusun o şekilde kalsa kaportaya zarar verir çürümeye neden olur o bölmede çünkü astarlı boya yok...herkese benden bir öneri tavsiye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durduk yere her araçta olacak bir şey değil. Bence sizin bagaj bir yerlerden su alıyor. Su malum bulduğu yerden girer, ve bulduğu yoldan ilerler. İlk çukur yerde de toplanır.

Stoplarınızın olduğu yeri bir gözden geçirin. Bagaj kapağınızın tam kapanıp kapanmadığını. Bagaj fitillerini kontrol edin, iyicene vakumlama yapıp yapmadığına bakın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bir konum vardı. Mazda 3 BL Stop farı contası yenileme diye, googleda aratabilirsiniz. Dayson poliüretan mastik kesin çözüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Mazda41 :

Iceriyi buzun etkileyecegimi dusunmuyorum buyuk ihtimalle bagaj su aliyor @İlhan abi stoplardan su alsa buhar yapmaz miydi

Stopların içine su almasını kast etmiyorum ama ben. Oldu ya bir işlem görmüştü stoplar. İyi montaj yapılmamıştır vs..Arkasından kanallardab vs su alabilir demek istiyorum.

Ama stoplar içine su almış olsa seninde dediğin gibi buhar yapar. Ama şu sıralar hava çok soğuk seyrettiği için buharlaşma yapmayabilir. Yada belli olacak kadar yapmayabilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın bagajında islak olan başka bir yer yok sadece stepnenin olduğu yer su toplamış su almış olsa bagajın komple ıslak olması gerekmezmi taban döşemede bile en ufak bi nem yok 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

stepne bölmesi bence aracın diğer bölgelerine göre daha az hava sirkilasyonunun olduğu bölme çünkü taban kaplamanın altında kalıyo hava döngüsü zayıf bence burada bir hava var ve her hava nem taşır bu oran değişir aşırı soğumada hava içerisindeki nem su damlacıklarına dönüşür bu suda bu şekilde birikmiştir diye düşünüyorum olaya coğrafi teoriden bakıyorum :D sizin dediklerinizde olabilir ama o şekilde olmasına inanmak istemiyorum eğer su girecek yer buluyorsa tozda girmeli ama toz namına hiçbirşey yok bagajda :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, Fatih_ :

aracın bagajında islak olan başka bir yer yok sadece stepnenin olduğu yer su toplamış su almış olsa bagajın komple ıslak olması gerekmezmi taban döşemede bile en ufak bi nem yok 

Değil. Bagaj trimini sökerseniz far contalarının olduğu yerlerden sızıntı şeklinde su izi bıraktığını görürsünüz.

Dediğimi google dan bakın, resimler de paylaştım, anlarsınız zaten konuyu görünce.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Burak :

Bu mantıkla bakarsak her araçta az veya çok olması gerekiyor. İlk fırsatta kontrol etmekte fayda var. Kurt düştü içime :)

abi bende herkesin kontrol etmesini istediğim için paylaştım bu durumu :D stepne bölmesi hava almıyo alsada çok az çünkü alttan alabileceği bir yer yok üstte de kauçuk gibi kalın sert bi kapak var onun üstünde de bagaj halısı hava alsa terleme olmaz içerideki hava soğuyo az miktarda olduğu içinde terleme yapıyo ben komple kuruttum o bölmeyi bugün tekrar bakcam  yollar ıslak şu an su alıyosa tekrar ıslanmıstır ama ıslaklık yoksa benim dediğim gibi içerde terleme oluyo ve bu su birikiyo orda :) birde hiç toz yok bagajımda tertemiz tabanıda o şekilde su girecek yer buluyorsa tozda bulur ozaman çamur olması gerekir ama hiçbişey yok tertemiz sadece bu su dışında

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Stepne boşluğuna su biriktiyse muhakkak bir sızıntı vardır, bugulanma ve donma o kadar su birikimine sebep olmaz, tam tersi bu su birikintisi buharlaşarak aracın içini tamamen nem yapar.

Ben büyük ihtimalle arkadaşlarında tahmin ettiği gibi stop contalarından şüphe ettim , su kaçağının yerini tam tespit etmek için iç kaplamayı sökmelisiniz, söktükten sonra güzelcene iyi su akıtan bir hortum tutarak suyun nereden sızdıgını bulabilirsiniz ama kesin hortum olmalı, basınçlı tabanca bu işi görmez tam bir sağnak yağmur similasyonu olmalı , gerçi söktüğünüzde zaten sızıntının olduğu yerde su izi kesin vardır sökerken dikkatli olunuz. Ayrıca şu stepne boşluklarında küçük su tahliye delikleri olur tabii 3 de varmı bilmiyorum eğer var ise tıkanmış olabilir. 

Eğer stop contalarından sızma varsa bence slikon ve yapıştırıcı benzeri birşey uygulamayınız, o contaları şablon olarak kullanıp kaliteli bir malzemeden conta kesip üstüne onuda bırakarak monte ediniz çünkü slikon v.b. malzemeler su ve zamanın etkisiyle bir müddet sonra özelliğini yitirebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su sızıntısı zaten conta tam kapatamadığından ve kaportaya basamadığından meydana geliyor. Stopları söküp contaların üstündeki pisliği silip üstüne 2 kat dayson sıkınca (contanın kenarlarına) ve bunu yerine yapıştırınca aradaki boşluğu kapatarak garanti bir biçimde engeller. Ha derseniz ki stopları çıkaracağım zaman napacam diye, stopların bir daha çıkmasına gerek kalmaz kaza olmadıkça. Oldu da gerekti diyelim, conta kaportaya yapışık kalır zaten, stop farı gelir. Contanın üstüne başka bir yalıtım malzemesi kesilip koyulabilir, ama dayson hariç hepsi geçici çözüm olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir aralar aynı sorunu bende yaşamıştım ve bildiğimiz yarım cm lik yumuşak naylon muşamba kullanarak conta yapmıştım üzerindeki orjinal contaları şu medikalcilerdeki dolgu süngerine benziyordu.

2 gün öncede bir kaç yerden sızıntı tespit ettim bagajdaki hava boşaltma valflerinin çevresinden hemen izole ettim.

Tercih meselesi Mutlu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...