Jump to content

Mazda 6 Sorun Direksiyon Kutusu mu? Motor Takozu mu?

bookseller81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

iiyi günler. aracımı 198000 km de ağır bakım için Kocaeli haldız yetkili servisine götürdüm. bakımı yaptırdım. ek olarak ön sağ taraftan gelen sesin kaynağını merak ettiğimden bir kontrol etmelerini istedim. aracın ön takımını kontrol ettiler ve sıkıntının direksiyon kutusu ile alakalı olduğunu ve pahalı olduğunu söylediler.

başka bir özel serviste amortisörler dahil herşey elden geçti. oradaki ustada motor takozu olabilir dedi.

ama son zamanlarda özellikle araç soğukken direksiyondan zannedersem bir şıkırtı geliyor, bu bozuk yolda da az da olsa geliyor. ayrıca yine araç soğukken sağ ön göğüs içerisinden bir yerden bir tıkırtı sesi geliyor.  en önemlisi ise sağ ön teker bir çukura girdiğinde araçta sanki ne süspansiyon nede amortisör yokmuş gibi iyi bir darbe alıyor araç

bu konuda tecrübesi olan varmı. sorun direksiyon kutusumu yoksa motor takozumudur. direksiyon kutusu sök tak işçilik vs. ankarada 450 tl dediler burada 750 tl civarı. yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. zira ciddi ciddi araç değiştirmeyi düşünmeye başladım. ama aracı bu şekilde kimseye de vermek istemiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çukura girdiğinde oluşan darbe sesi,  sağdaki yağlı motor kulağının,  yağının boşalmasi,  yani bozulması sonucu bir miktar olabilr..  

Ama tek başına o kadar sert etki yapmıyor.

Mutlaka ön takımda bir eksiklik var..

Önlerde biter tane z rot var  ve birer tane de viraj denge demirini tutan lastik takozlar var..   

Bunları kontrol edin,  ikisi de çok ses yaptirir arabaya. 

Araci lifte kaldırdığınızda,  lastikler bollaşmiş mi gözle görülür. 

Z rot için de,    bağlı olduğu alt salıncağa asılıp,  tüm gücünüzle oynatın,  küçük bir tak tuk sesi varsa,  o içeriye kocaman bir tak tuk sesi olarak yansır...  

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, bookseller81 :

Peki arac sogukken ve bozuk yolda direksiyondan gelen sikirti sesi motor takazu ile mi ilgilidir.

direksiyon kutusundan olabilir ama,  >>   ön takımda sıkıntı varsa,  tıkır tıkır titriyorsa  (özellikle z-rot yüzünden)        direksiyondan hisedilir..  

motor soğukken tıkırtı hissediyor olmanız, direksiyon kutusunu işaret ediyor

sadece direksiyon tamir servisleri var.  bi direksiyoncuya gösteriseniz,  nokta atışı yaparlar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlis anlatmis olabilirim. Direksiyonda titreme yok. Direksiyonda bir şikirti sesi var. Direksiyonu sikica kavradigimda o ses kesiliyor. Ayrica sag tarafta arac sogukken airbag tarafindan bir tikirti seklinde ses var. Ilave olarak cukura girince gelen kutleme sesi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca bu direksiyon kutusu için kimi usta tamiri yok diyor. ama direksiyoncular da tamir yapıyoruz diyor. bu konuda direksiyon kutusunu tamir ettiren var mı acaba içinizde. yani sıkıntı direksiyon kutusunda ise tamiri + işçilik için ankarada 450 tl fiyat verdiler. çıkmasına da 750+200 işçilik fiyat veriyorlar. hangisi mantıklı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum sen önce bi ön takımı çok iyi kontrol ettir.  Bunun için iyi bir rot çuya gidebilirsin.. Normal motor/mekanik ustaları çok iyi değiller bu konuda.

rotçu baksın.. belki direksiyon hakkında da bir şey söyler..   sonra direk direksiyoncuya git abi..  tamir yaptır 450 tl ye..   çıkması da dört dörtlük olmayabilir. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...