Jump to content

2.Nesil Mazda 3'te Kontağı Açınca Direksiyondan Gelen "zzzzzzzzz vzzzzz" Sesi

PeLiKaN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kıymetli abilerim , canım kardeşlerim , muhterem yaşıtlarım bir konuda yardımınız gerekiyor , 2011 AT impressive imin direksiyon pompası değişti 6 ay kadar önce.Şu an aracın elektriğini açtığım an "" zzzzzzz , vzzzzzz """ şeklinde kesintisiz ve sürekli devam eden bir ses geliyor.Kuvvetle muhtemel direksiyon pompasından gelen bir ses..Bir abimin 2011 mazda3 ünü denedim dün , özellikle 5-6 defa aracın kontağını kapatıp açtım kesinlikle ÇIT ses yok.Aynı model ve donanım Mazda3 kullananlardan bir bilgi rica ediyorum.Bu ses normal mi yoksa gelecek bir sıkıntının habercisi mi ?  Müzik açıkken falan duyulacak bi ses değil , direksiyon sertliği de normal ama o ses hiç kesilmiyor , taa ki kontağı kapatana kadar.

Forumda benzer bir konu gördüm ama sanırım benim ki daha farklı bir sorun.

IMG-20160908-WA0001.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronik boğaz kelebeğinden geliyor, normal.

Direksiyon pompası araç çalıştırılıp el freni inmedikçe çalışmaya başlamıyor, tabi araç çalışırken el freni çekiliyken direksiyon döndürülmüyorsa. O sesi de rölantide direksiyonu çevirince rahatça duyuyorsunuz zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bundan 2-3 ay kadar önce benim başıma benzer bir durum geldi. Direksiyon  pompasının vidalarındaki bir gevşeme sebebi ile direksiyon durduğu yerde marşa basar basmaz tabiri caizse ağlamaya başlıyordu.

Tampon sökülüp kontrol ve sıkılaştırmalar sonrasında hiç ses kalmadı ama burada normalde çıkan çok ince ve rahatsız etmeyen ses ile bu anormal sesi karıştırmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda da rölantide direksiyon hareket ettirildikçe direksiyon elektrik desteğinin motor sesi dikkatlice dinleyince duyuluyor. Sizin söylediğiniz rahatlıkla duyulabilen cinseten ise belki bir kontrol ettirmek gerekebilir. Bu arada benim de şöyle bir şey dikkatimi çekti kendi aracımda. Rölantide farlar açıkken dieksiyonu çevirdiğimde far şiddetinde azalma yaşanmakta. Akümü geçen yıl yenilemiştim. Sizce bu bir sorun mudur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim kıymetli arkadaşlarım.Ses daha önce ki şiddetine göre biraz arttı.Bir süre daha böyle kullanıp anormal Bi şey hissedersem servise sokmak en iyisi sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, PeLiKaN :

2011 AT impressive imin direksiyon pompası değişti 6 ay kadar önce.Şu an aracın elektriğini açtığım an "" zzzzzzz , vzzzzzz """ şeklinde kesintisiz ve sürekli devam eden bir ses geliyor.

Benim bütün Mazda 3'lerde olduğunu sandığım ama geçen hafta @Burak abi @Zealot @Tarahumara nın uyarısıyla sadece benim aracımda olduğunu öğrendiğim seste aynen böyle. Marşa basmaya gerek yok kontağı açmak yeterli, araç çalışınca da ses kesilmiyor inceden alttan alta geliyor. Direksiyon ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, klima&havalandırma aksamıyla alakalı gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, kindness :

Benim bütün Mazda 3'lerde olduğunu sandığım ama geçen hafta @Burak abi @Zealot @Tarahumara nın uyarısıyla sadece benim aracımda olduğunu öğrendiğim seste aynen böyle. Marşa basmaya gerek yok kontağı açmak yeterli, araç çalışınca da ses kesilmiyor inceden alttan alta geliyor. Direksiyon ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, klima&havalandırma aksamıyla alakalı gibi..

Tam benim bahsettiğim yer iç hava sensörü veya motoru ne derseniz artık eski arabamda açtım temizledim yağladım ses kesildi 

9 saat önce, PeLiKaN :

Teşekkür ederim kıymetli arkadaşlarım.Ses daha önce ki şiddetine göre biraz arttı.Bir süre daha böyle kullanıp anormal Bi şey hissedersem servise sokmak en iyisi sanırım

Dikkat ederseniz soğuk havalarda daha çok artıyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@kindness aynı sesten bahsediyoruz evet yalnız şöyle bi durum var aracın elektriğini açınca havalandırma sistemi devreye giriyosa bilemem tabi ama normalde soğutma/ısıtma kapalı oluyor o ses geliyorken.Ama şöyle bir detay var aracımın direksiyon pompası arızalanıp devre dışı kaldığında o ses tamamen kesilmişti hiç ses gelmiyordu bunun üzerine ben sesin direkt oradan geldiğini düşündüm aslında.

@NeW3 valla çok dikkat edemedim açıkcası sesin kışın artıyo olması durumuna,havalar düzelince tekrar bi dikkat edeyim bakalım.

esasen ses çok önemli değil beni rahatsız da etmiyor ama çıkacak büyük bir sıkıntının ön habercisi ise tedbir alayım istedim.

teşekkür ederim ayrıca herkese.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba soğukken kontağı açtıgın anda gelmeye başlıyosa bende de aynısı var.

araba ısındı gittin dolaştın geldin stop ettin tekrar kontağı açtıgında yıne gelıyor mu?

benımkınde sabah aksam sogukken kontak açıldıgındı anda gelıyor. araba ısınınca o ses kalmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.02.2017 at 18:44, SpeedMazda :

Benim aracımda da rölantide direksiyon hareket ettirildikçe direksiyon elektrik desteğinin motor sesi dikkatlice dinleyince duyuluyor. Sizin söylediğiniz rahatlıkla duyulabilen cinseten ise belki bir kontrol ettirmek gerekebilir. Bu arada benim de şöyle bir şey dikkatimi çekti kendi aracımda. Rölantide farlar açıkken dieksiyonu çevirdiğimde far şiddetinde azalma yaşanmakta. Akümü geçen yıl yenilemiştim. Sizce bu bir sorun mudur?

Aracınızı çalışır durumda şarj dinamosu voltaj değerini ölçtürün, muhtemelen direksiyon pompası hareket halinde motordan güç aldığı için şarj dinamosu yeterli amper üretim yapamadığından voltaj düşüyor. Eğer böyle bir durum varsa, akünüzde yeterli şarj olmayacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Renegade :

Aracınızı çalışır durumda şarj dinamosu voltaj değerini ölçtürün, muhtemelen direksiyon pompası hareket halinde motordan güç aldığı için şarj dinamosu yeterli amper üretim yapamadığından voltaj düşüyor. Eğer böyle bir durum varsa, akünüzde yeterli şarj olmayacaktır.

Bilgi için teşekkürler. Peki bu şarj dinamosunun olması gereken standart değeri ve veya değer aralığı nedir? bilginiz var mı? söylediğinize göre bu değer düşük çıkarsa Aküm de hiç bir zaman yeteri kadar şarj olamayacak demektir. Bu durumda şarj dinamosunun yenilenmesi mi gerekir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çalışır durumda, dinamonuz 12 volttan yukarı 13-14 volt aralığında üretiyor olması gerekir, stop ettiğinizde akünüz 12 volt olması gerekir, bunun aşağısı değerlerde şarj dinamonuz yeterli voltajı üretimiyor, bakım yapılması gerekir, kömürler ve diğer parçalar, fazla masraf tutmaz, akünüz yeni şarj dinamosunda sorun var ise, şarj dinamosu bakımı yapılınca belli bir yol mesafesi yapınca akünün şarjıda normal olarak tamamlanır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Yusufsinan26 :

araba ısındı gittin dolaştın geldin stop ettin tekrar kontağı açtıgında yıne gelıyor mu?

benımkınde sabah aksam sogukken kontak açıldıgındı anda gelıyor. araba ısınınca o ses kalmıyor.

@Yusufsinan26  araç soğukken daha çok geliyo ama 40 km yol yapıyorum stop edip bakıyorum , ilk an ki kadar şiddetli olmasa da duyulacak şekilde yine o ses geliyor malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Yusufsinan26 :

sizin yaşadığınızın aynısı benim araçtada var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.02.2017 at 07:25, NeW3 :

Tam benim bahsettiğim yer iç hava sensörü veya motoru ne derseniz artık eski arabamda açtım temizledim yağladım ses kesildi 

Dikkat ederseniz soğuk havalarda daha çok artıyor 

Nereyi söküp yağladınız?

Bende de aynı ses var. Araç ısınınca veya sıcak havalarda yok. Sabah soğuğunda kontağı ilkn açmada geliyor ortada teyp arkası gibi bir yerden araç ısınınca kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Hakim :

Nereyi söküp yağladınız?

Bende de aynı ses var. Araç ısınınca veya sıcak havalarda yok. Sabah soğuğunda kontağı ilkn açmada geliyor ortada teyp arkası gibi bir yerden araç ısınınca kesiliyor.

Direksiyonun hemen sağ altında bugün fotoğrafını çekip paylaşırım hatta o ses benim araçta da mevcut temizlik için havaların ısınmasını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, NeW3 :

Direksiyonun hemen sağ altında bugün fotoğrafını çekip paylaşırım hatta o ses benim araçta da mevcut temizlik için havaların ısınmasını bekliyorum.

İç ortam ısısının ölçen termostat ve arkasındaki küçük fan sanırım söylediğiniz. Onu temizledim zaten ama ses daha ortadan geliyor. Bilgi ekranına doğru bir yerlerden. Çözemedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Hakim :

İç ortam ısısının ölçen termostat ve arkasındaki küçük fan sanırım söylediğiniz. Onu temizledim zaten ama ses daha ortadan geliyor. Bilgi ekranına doğru bir yerlerden. Çözemedim

Evet bahsettiğim parça oydu temizlediyseniz ve ses devam ediyorsa o zaman sıkıntı başka bir yerde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...