Jump to content

Mazda 3 2006 - Otomatik için - Lovato OBD2 - Atiker Grand... Hangisi ?

fatihnet
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhabalar Mazda 3 2006 Otomatik aracımız için Atiker Grand ve Lovato OBD2 arasında kararsız kaldık.

Atiker grandı çok övüyorlar italyan romano enjektör kullanıyormuş.

Lovatoda sonuçta mazda araçlara uygunluğu ile biliniyor.

Atiker 1600 Lovato 2250 Tl civarı 21 Şubat 2017 itibari ile.

Tavsiyeniz nasıl olur. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şaşmazlarda quattro garage a gidip atiker obd taktırın. montaj ustalığı dışında yol ayarı da önemlidir. Yol ayarı yapabilen usta sayısı da çok azdır. atikerin obd si de gayet güzeldir. 4500 devir üstü benzine geçecek şekilde ayarlatırsınız uzun süre sıkıntısız, ayar derdi olmadan kullanırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

@ Mutlu Tekir istanbulda önerebileceğiniz usta varmıdır ? 2006 model A/T sport dynamic mazda 3 lpg taktırmayı düşünüyorum.Aracım 148 binde.Şu anda benzinde 50 kuruş aşşağısını istanbul içinde çok zor görmekteyim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, Ertunc23 :

@ Mutlu Tekir istanbulda önerebileceğiniz usta varmıdır ? 2006 model A/T sport dynamic mazda 3 lpg taktırmayı düşünüyorum.Aracım 148 binde.Şu anda benzinde 50 kuruş aşşağısını istanbul içinde çok zor görmekteyim.

Ümraniye'de Çözüm Otogaz İlker beye gidebilirsiniz. Orası Lovato Marmara Bölgesi Distribütörü. İstanbul'da bildiğim başka iyi bir usta yok. Kocaeli'de de Yıldız Otogaz Sönmez usta var. Ama obdli bir kit öneririm. Atiker ustası bilsem atiker obd önerirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ümraniye'de Çözüm Otogaz İlker beye gidebilirsiniz. Orası Lovato Marmara Bölgesi Distribütörü. İstanbul'da bildiğim başka iyi bir usta yok. Kocaeli'de de Yıldız Otogaz Sönmez usta var. Ama obdli bir kit öneririm. Atiker ustası bilsem atiker obd önerirdim.

Teşekkür ederim.Lavato'dan anlayan usta bulmak zormuş sanırım.Atiker obd li düşünüyorum bende.Çok fazla bütçemde olmadığı için iyi bir usta minumum sorun düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 dakika önce, Ertunc23 :

Teşekkür ederim.Lavato'dan anlayan usta bulmak zormuş sanırım.Atiker obd li düşünüyorum bende.Çok fazla bütçemde olmadığı için iyi bir usta minumum sorun düşünüyorum.

İşte önerdiğim yerin ustası iyi olduğundan dolayı önerdim. Yol ayarı yapmayı bilen bir usta bulun yeter ki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Mutlu Tekir :

İşte önerdiğim yerin ustası iyi olduğundan dolayı önerdim. Yol ayarı yapmayı bilen bir usta bulun yeter ki.

Teşekkürler Mutlu hocam.Çözüm otogaz araştırdım şimdi, baya montaj yapmışlar taktıranlar hep memnun.Fotoğraflarından anladığım kadarı ile çok temiz iş yapıyorlar.İş yerleri profesyonel çalışıyor.2015 Lovato fiyat listesine göre 2500 lira fiyat çıkarmışlar.Henüz karar vermiş değilim bu yaz nasip olur ise taktırmayı düşünüyorum.Guzumu çok seviyorum fakat yakıtı üzüyor beni.KM'de 50,55 kuruş bu zamanda baya geriyor beni.LPG taktıranlar abi taktır sende rahat et diye baskı yapıyorlar.

Birde subap olayı varmış en korktuğum olay bu.Guzumu zaten güç bela aldım birde üzerine subap vs sorun çıkarırsa baya zorlanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
2/21/2017 at 21:15, Mutlu Tekir :

şaşmazlarda quattro garage a gidip atiker obd taktırın. montaj ustalığı dışında yol ayarı da önemlidir. Yol ayarı yapabilen usta sayısı da çok azdır. atikerin obd si de gayet güzeldir. 4500 devir üstü benzine geçecek şekilde ayarlatırsınız uzun süre sıkıntısız, ayar derdi olmadan kullanırsınız.

mutlu hocam bende bu hafta sonu için quattro garage da lpg dönüşümü yaptıracağım. 2006 model otomatik mazda 3 için quattro atiker grand ve ya prins technomax önerdi. 

fiyat farkı için de atiker 1800, prins 2000 tl.

açıkçası benim aklıma prins yatıyor ama bir de senin fikrini sormak istedim.

bir de bu subaplar için olurda değişimek zorunda kalırsanız alaşımlı suaplar yerine çelik subap taktırın diyorlar bu konu hakkında da bir iki cümle edersen çok yardımı olur.

şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, mazda_axela :

mutlu hocam bende bu hafta sonu için quattro garage da lpg dönüşümü yaptıracağım. 2006 model otomatik mazda 3 için quattro atiker grand ve ya prins technomax önerdi. 

fiyat farkı için de atiker 1800, prins 2000 tl.

açıkçası benim aklıma prins yatıyor ama bir de senin fikrini sormak istedim.

bir de bu subaplar için olurda değişimek zorunda kalırsanız alaşımlı suaplar yerine çelik subap taktırın diyorlar bu konu hakkında da bir iki cümle edersen çok yardımı olur.

şimdiden teşekkürler

Bence kesinlikle obd li atiker taktırın. Prins in silvrrline ı kesinlikle çok kalitesiz tamamen düşük orta seviye rakipleriyle yarışsbilmek için üretildi. Bende prins var ama ayar çok önemli. Ayarını yapamıyorum kablosu çok pahalı, çakma kablo yok. Birşey bozulacak diye korkuyorum regülatör enjektör fiyatları insanın ocağına incir ağacı diker. 

OBD li taktırın güzel bir yol ayarı sonrası ayar derdimiz kalmaz. Yol ayarında çok iyiler zaten orası. 

Subap sende olmaz hocam büyük ihtimalle en az 70 bin km. Sonra çıkar sanırım. Bir dahaki takılacak subap daha dayanıklı olacağından çok daha uzun sürer bu sorunun tekrarlanması. 

4000 ya da 4500 devir üstünde benzine geçecek şekilde ayarlayın, yağlama taktırmayın sakın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu hocam öncelikle yorumlarına teşekkür ederim. Bir soru daha sorsam  sana. Şimdi yorumda prins için silverline demişsiniz ama benim dediğim technomax ( sitede silverline bir üst seri olarak geçiyor ama technomax a da silverline diyorlarsa benim cahilliğim mazur gör )

dediğin gibi yol ayarı ve işçiliği iyi olduğu söylenen bir yeri bulmaya çalıştım öncelikle

bir de bu otb li atiker dediğimiz atiker grand mı oluyor? bu otb dediğimiz tam olarak ne oluyor ben pek hakim değilim konuya.

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mutlu Tekir Silverline derken technomax demek istedi. Yani technomax taktıracağına Atiker grand OBD taktırmalısın diyor.

OBD: basitçe anlatıcak olursak; Araçlarımız farklı şartlarda değişken olarak yakıt karışımına ihtiyaç duyar. Bu karışım kışın ayrı yazın ayrı deniz seviyesinde ayrı Ağrı dağının tepesinde ayrı..Bu farklı yakıt karışımlarına, iyi ayarlanmış güzel bir yol ayarı yapılan OBD li kit ile otm olarak belli sınırlar dahilinde ulaşırsınız. OBD siz kit olan Prins Technomax ile örnek verecek olursak sizde ben gibi Ankaradasınız, kış ve yaz aylarında farklı karışımlara ihtiyaç duyacak arabanız, yazın yaptırdığınız ayar kışın sizin aracınız için fakir gelecek bunun için tekrar bir yol ayarı yaptırmanız gerekecek ve ekstra 100TL yol ayarı parası vereceksiniz. Ama OBD li kit ile bu ayara ihtiyaç duymayacaksınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa hocam sağolasın. Telefondan yazınca dikkatsizlikle silverline yazmışım. Prins taktırılacaksa en az silverline taktırılmalı, technomax kalitesiz demek istemiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lancer im varken Çözüm Otogaza gitmiştim. Kadosan Oto Sanayideydi sanırım. Lovato ana merkezi. Aracım 1500-2500 devir arası tekliyordu. LPG tesisatımı mükemmel işçilikle düzelttikten sonra (lpg enjektörleri manifolda yaklaştı, borular kısaldı, nozzle lar değişti vs) kucağına aldı bilgisayarı yolda bütün enjektörleri 5ms kıstı araç düzeldi. Tabiki 2 gün sonra aynı şekilde araç tekrar teklemeye başlayınca olayı çözdüm ben. İlk gaz verdiğimizde enjektörler bir pik yapar sonra normal düzende püskürtürler. Bu ani gaz vermede aracın boğulmasını engeller. Karburatördeki kapış memesi mi diyorlar onun görevini yapar. Araç tam öyle zamanlarda tekliyordu ve belirli bir devir aralığında tekliyordu. Bütün enjektörleri eski haline getirip sadece haritanın o kısmını kısmak gerekiyordu. Tekrar gittim yol ayarı için adamlar suratıma bakmadı. Bağladı normal kalibrasyon yaptı gönderdi. Bir daha da gitmedim. Sonra Gaziantep te uzaktan akrabam bir LPG ustasıyla tekrar aynı işi yaptık ve ustaya "şurayı 5 ms kıs" diye haritada bir alan gösterdim. Kıstı. sonuç MÜKEMMEL. 1 sene de öyle kullanıp sattım aracımı. Satarken de tembihledim LPG ayarına dokundurma diye. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bende kesinlikle OBD li bir kit tavsiye ederim. Atiker ve diğer markalar arasında uçurum şeklinde fiyat farkı var, insan ister istemez uygun olanı taktırıyor. Atiker'in beyni olsun Enjektörleri olsun diğer markalara göre oldukça uygun ve yol ayarı yapan usta da önemli herşeyden önce Usta ve yol ayarı yapan kişiyi bulmak önemli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
37 dakika önce, m3çağlar :

taktırdınız mı Atiker sonuç nasıl ?

Hocam LPG siz mazda 3 le anlaşamadığımız için farklı bir mazda 3 aldım onun üzerinde ise BRC var hiçbir sıkıntı yok gayet memnunum arıza lambası yanmıyor yakıt tüketimi mazda 3 için gayet iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...