Jump to content

2009 Mazda 3 BK Etacs Beyni Hakkında

Azizbekir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar merhaba . aracım 2009 model 1.nesil otomatik mazda 3 . 

aracıma elektrikle ilgili her yaptığım uygulamadan sonra etacs beyni kendini korumaya alıyor (tesisatta bir hata olmadan her şey doğru yapıldığı halde)

bir kaç gün sonra kendi kendine düzeliyor . örneğin koltuk altı aydınlatması yaptıktan sonra bir kaç gün elektriği aldığım tavan lambaları çalışmadı sonra kedni kendine normale döndü. yine kapı açma aydınlatması yaptıktan sonra cam açma soketleri birkaç gün çalışmadı sonra normale döndü . 

en son dün torpidoyu söktüm . lambası patlamıs lambayı ledle değiştirdim elim değmişken oradan ön göğüse bir led çektim . su an kısa farlar , gösterge ışıkları , klima ışıkları yanmıyor . birkaç gün sonra normale dönecek muhtemelen . 

PEKİ BU ETACS BEYNİNİN NORMALE DÖNMESİNİ BEKLEMEDEN RESETLEMEK DÜZELTMEK GİBİ BİR YOL VAR MI ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşinizi iyi bir elektrikçi çözer ancak. Güngören'de Mazda Ekinci Adem ustaya götürün bir aracınızı. O yardımcı olur. Mazdadan anlamayan ustaya gidip de aracı deneme tahtasına döndürmeyin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıllar önce Mazda ile ilk tanıştığımda aracıma otomatik kapı kilitleme modülü taktırmıştım Merser'de Halil Usta'ya. Onun dediği bir şey vardı, Mazda'nın elektrik sistemi standart bir elektrik sistemi değil, bir bus ile besleniyor. Mazda buna CAN BUS diyor. Control-Area Network..

Eğer yapılan işlemler bu hat ile ilgili ise burada sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Bu sebeple @Mutlu Tekir'in dediği gibi Mazda'yı bilen birine gitmekte fayda var.

Bu arada ETACS ismini de ilk defa duydum. ETACS daha çok Mitsubishi için kullanılan bir terimmiş, Kasdettiğiniz CAN BUS olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...