Jump to content

RX-8 sahibi olmak istiyorum, ama nasıl olacak?

Batuhan Erbay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet, öncelikle tüm abilerime merhabalar ve iyi forumlar. İstanbulda okuyan bir Üniversite öğrencisiyim, babam, kuzenim ve ben hepimiz RX-8'lere hastayız öyle ki al sen ben benzinin hepsini ödeyeceğim be diyen bir babam var. Bir süredir (çok uzun bir süredir) bir araç için para biriktiriyordum, en çok hoşuma giden ve hayalimdeki araba bu Mazda oldu, ancak motordaki sıkıntıları duyunca yıkıldım, 75.000kmde bir Mazda'yı 45-50.000 bandında alabiliyordum (Rx-8 tabii ki) ancak yeni motor mevzusu vardı ki bu pek canımı sıktı satılan Mazdalar genelde yeni motor takılmamış, canı bitmiş araçlar oluyormuş. Bunun için sandık motor almak şartmış (en azından bazı insanlar böyle diyormuş) konu hakkında fazla bilgim olmadığından fazla da üstüne gitmek istemiyorum tabii ki ancak, bu olay beni ciddi anlamda üzdü alacağım RX-8'i taş çatlasın 120-130000 km kullanacağım sonrasında değiştirip belki büyütürüm umuduyla satacağım, ancak motoru değiştirirsem 60 küsür bin liraya gelecek aracı almam bu da açıkçası pek işime gelmiyor. Motoru rektifiye edip uzunca bir süre daha çalışmasını sağlamak mümkün mü? Doğru yağ kullanımı ile motor 170.000km kadar gidiyormuş, bunun bu ilanda görüldüğü gibi 72.000'e kadar düşmesi mümkün mü? Bu aracın motorunun sıkıntısı var mıdır? Bütün bu sorularıma aradığım cevapları bulabilirsem çok sevineceğim bulamazsam da yine de çok teşekkür ederim. Herkese tekrar kolay gelsin. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-rx-rx-8-limited-edition-dilek-auto-dan-315572636/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konular o kadar çok konuşuldu ki muhtemelen yetkili arkadaşlar benzeri konularla birleştirip bilgi sahibi kimselere yönlendirirler.

bana sorarsanız rx8 bir tutku, öyle 1.6 bineyim oh ne ala türünden bir şey değil. o yüzden emek ve fedakarlık istiyor.. buna hazırsanız ve göze alıyorsanız edinin bi tane uğraşın, değilseniz toyota moyota...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uğraşmaktan yana sıkıntı yok ancak aracı günlük kullanım için de istiyorum, çok sıkıntı yaşar mıyım acaba sorusu hemen aklıma geliyor motor konusunda ürküyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu fani dünyada ölmeden önce alınacak araçlardır rotary motorlu otomobiller

Rx8 tutkudur heyecandır tarifi olmayan aşktır

İnşallah rx8 inize kavuşursunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen motora odaklanmışsın pahalı da olsa sonuçta sıfırıyla değişebilir parça. Bu araçlarda şanzuman, süspansiyonlar, frenler, diferansiyel de de çeşitli sorunlar çıkabiliyor (önemli kısmı hor kullanmak, bakım bilmemek ve gereksiz modifikasyonlarla uğraşmaktan kaynaklı) ve şanzumanın sıfırı bulunabiliyor mu belli değil.

İlandaki kaporta ve iç aksam olarak araç temiz görünüyor fakat anlam veremediğim birkaç ayrıntı var:

1- İstepnesi kullanılmamıştır diyor da bu araçta zaten istepne yok ki : )

2- Yol bilgisayarı diyor ancak o da yok, 2008'de varsa bilmem.

3- Aynı açıdan ön tekerlek bir düz bir de cevrilmiş cekmiş, onun yerine yandan cekseydi iyi olurdu.

4- Aracın paspasları yerinde yok, tahminen bir süredir paspassız kullanılıyor ancak 72bin de paspaslar kullanılmayacak kadar eskimez cunku benim aracı aldığımda satıcısı 106bin km'ye kadar kullanılmış paspasları da verdi ve itinalı temizlediğimde gayet kullanılabilir haldeler.

Her halukarda aracın önceki sahipleri bilgisini araştırmak gerekiyor. Bu temizlik ve km'de arac 9 senede 5'ten fazla sahip değiştirmemiş olmalı.

Sonuçta 49bin TL'lik RX-8 temiz olabilir mi ? Denemeden anlaşılmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Naçizane 3 yıllık rx-8 kullanıcısıyım  fikirlerimi yazayım ışık tutsun, daha  daha önceden daha yüksek beygirli turbo beslemeli araçlarım oldu otoban hızlanmaların da onları aradığım oluyor  ama virajlı yollarda keyfim yerine geliyor, özel bir araç öğrenci bütçesiyle (öğrencisine bağlı) kullanmak biraz zor bence hakkıyla bakım v.s yapmak istersen hele model yılı eskiyse masraf artabilir mesela ben 1500 km olmadan yağ değiştiriyorum yağı servis den alıp kendim değiştiriyorum bujileri değiştirdim e-baydan getirtip sanayide ustama değiştir dim en son  servis kampanyasında fren balatalarını tüm yağları değiştirdim sanz. dif.  bu yaz  soğutma sıvısı yağ soğucu temizliği gibi işler aklımda var eski araçlarım da  sanz. dif. yağı değiştirdiğimi hatırlamıyorum aklıma gelmezdi rx-8 özel olduğu için aman diyorum bişey olmadan bakımını yapayım lafın kısası hakkını vermek istiyorsan masraflı bir araç  belki ben takıntılıyım bilemiyorum .

Kullanım dersen şehir içi en azından bizim şehirler için uygun deyil alçak araç ,sert alt takım  kısmen sert direksiyon bol çukur tümsek yıldırır insanı benzin masrafını yazmıyorum bile hele istanbul gibi şehirde bende otomatik hyundai i10 var devamlı onun üzerindeyim şehirdışı yol yaparsam yolda güzelse mesela marmaris fethiye v.s  virajlı yollar otobanlar aracı çıkartıyorum devamlı kapalı garajda brandalı yatıyor güzel havalar da 10-15 dk turlayıp koyuyorum garaja son zamanlarda aklım mx-5 e kayıyor ama rx-8 den de kopamıyorum birde bu araç dan üretilmemesi olayı araç dan ayrılmamı engelliyor toplarsam 2. aracın varsa rx-8 büyükşehirler de kullanılır bence yoksa her açıdan sıkıntı olur sana kardeşim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@karsiyakaliozi

Haklısın abi,

fikirleri önüme alıp koyduğumda rx-8 esasen bir miktar beni zorlar gibi geliyor bütçesi bazında değil ancak takdir edersiniz ki Revivo abinin yazdıklarını ben hiç ama hiç bilmiyordum, bilgim kısıtlı her ne kdar ingilizce ve fransızca kaynaklara ulaşabildiysem de rxclub'da yazanlara göre ciddi bir uğraş istiyor araç mx-5'e kaymak acaba daha mı mantıklıdır? Ben beni hem memnun edecek hem de günlük kullanacağım güzel bir Mazda arıyorum ancak durum ortada rx-8'in masrafından ziyade uğraşı beni çok yoracak gibi masrafı bir şekilde halledilir de uğraşı bambaşka sanırım ama işte rx-8 tutkusu, inanılmaz çekitor araç beni ne yapmalı diye merak ediyor insan. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mx-5 daha mantıklı imajı da iyidır tepkileri de iyidir seni üzmez sonuc da atmosferik bakım kolay 5000 km de yağ değiştir devam et 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Revivo73

Zaten beni en çok düşündüren nokta da bu oldu abi, üstelik bagaj alanı da pek büyük değilmiş, kıymeti bilinen bir araba değil Türkiye'de bana kalırsa, güzel bir araç ancak parçasını bulmak, aramak, etmek inanılmaz zor diyor çoğu kişi, aslı astarı var mı ki acaba? Bunun dışında temiz bir MX-5 neredeyse RX-8'den pahalı RX-8 alıp arada bir masraf etmek daha fazla çekiyor insanı, ya da airbagleri patlamış MX-5 kullanıcaz ki o da pek lazım değil açıkçası, beni en çok endişelendiren iki şey var ki RX-8 konusunda birincisi uğraşı, ikincisi ise araba tecrübemin pek fazla olmaması sebebiyle bir kazada yapışıp gitmem. Bana kalırsa RX-8'in çekiciliği de yok MX-5'te zevk meselesi tabii, ancak temizce olan bir RX-8 X lira iken (motoru yeni takıldı deniyordu 14.000 kmde imiş) Aynı temizlikte aynı model bir MX-5 X+13.000 lira gibi bir rakamdan gidiyordu sahibinden, benim en büyük korkum daha evvel yaşadığım bir durum olarak arabayı alıp arabaya uzaktan sakin sessiz bakmam, arabanın da bana bakması ama asla çalışmaması sanayii köşelerinde hüzünlü hüzünlü yatması. Bunun dışında masrafı zaten bu artı 13'ten az olur derseni z RX-8 de gayet mantıklı hatta çok daha güzel, içi müthiş gözüken harika bir araba ama işte masraf ve fiyat analizi ile motor temizliği şanzıman temizliği gibi ayrıntıları kafamda yapamadım. Emin de olamadım bu yüzden. Herkese cevapları için çook teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genç adamsın, sanırım bekarsın aile olarak kullanmayı düşünmüyorsanız ( rx-8 bile olsa şehir içi 4 kişi çok konforlu olmuyor ) mx-5 aile kullanımına uygun deyil 2. araba şart  bütçe önemli parça konusunda sıkıntı olmaz sanırım mx kullanmak rx kullanmak dan daha kolaydır bence  daha kompak bi araba ufak tefek tam yol arabası ha rx-8 zor arabamı deyil toleransı yüksek kilitli dif. v.s sayesinde sınırlarını bilirsen sıkıntı yok araba seni iyi söför olduğuna ikna ediyor ama sınırlarını bilmek şartıyla ,mx-5 daha sürücü arabası gibi geliyor bana  eski kasa uygun fiyatlı ve manuel bulsam hala aklımda ama pek çıkmıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@karsiyakaliozi

Evet abi, bekarım ailemin de arabası var bu sebeple büyük olasılıkla arabayı bir tek ben kullanacağım bir de yanımda bir kişi daha olur maksimum, araç sonuçta ufak araç ama güzel bir araç rx-8 de çekmiyor değil beni ancak işte masrafı hakkında konuşunca mx-5 ile aynı fiyata mı geliyor diye insan düşünüyor, keyifli bir araç olduğuna şüphe yok açıkçası ben farklı bir araç olsun istiyorum elimde, 0 manuel Polo da sonuçta aynı fiyat hemen hemen ama ben bir farklılık olsun istiyorum, tavsiyeler göz önüne alınınca her iki araç da mantıklı bir tanesi gözümü korkutuyor ancak, diğeri de daha pahalı, karar vermek güç. (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer araba aşkım var  uğraşır öğrenirim dersen rx-8, şöyle örnek vereyim izmir de yetkili servis dif. yağı değiştirmeye gittiğimde aynı kutudan 4 kutu yağ götürdüm 2 kutu dif, 2 kutu sanz.olmak üzere ama kutular aynı yağlar farklıydı 2 kutuda  lımıtlı kaydırmalı yazıyordu elemana sordum hangisini koyuyoruz dif diye cevap veremedi hep aynı yağ kullanıyoruz dedi dedim limitli  kaydırmalı da bunu kullan neyse halletik sonuç rx-8 hep böyle gelişiyor olay genelde servisler yetersiz senin işi biliyor olman önemli en azından izmir de böyle yok ben bunlarla uğraşamam dersen mx-5 al keyfine bak sanayi de olsa işin görülür iyi bir ustan oldu mu iş biter 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RX- 8 ;

• Bakımı uğraştırır ama keyifli
  • Güzel bir araç bulmak zor
  • Kuvvetli ve tehlikeli
  • MTV si çok düşük
  • Yakıtı çok yüksek

MX-5 ;

• Bakımı kolay
  • İyi bir araç bulmak kolay
  • Kuvvetli ve keyifli
  • 2 kişilik
  • Küçük bagaj
  • MTV si yüksek ( Eğer 2016 model 1.5 almayacaksanız )
  • Yakıtı normal hatta 2016 larda çok düşük.

Aklıma gelenler bunlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tablo doğru :) mx-5  düşük güçlü bir araç uçarım kaçarım diye düşünme ama onun keyfide o deyil zaten mümkünse manuel alınmalı mx-5 olursa son karar senin önümüz yaz  cabrio arabanın keyfini çıkarma zamanı  .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, karsiyakaliozi :

Tablo doğru :) mx-5  düşük güçlü bir araç uçarım kaçarım diye düşünme ama onun keyfide o deyil zaten mümkünse manuel alınmalı mx-5 olursa son karar senin önümüz yaz  cabrio arabanın keyfini çıkarma zamanı  .

2016 Model 1.5 Mazda MX-5 test ettik gerçekten keyifli. Keyifi gücünde değil ama güç/ağırlık oranında. 130 bg / 1000 kg .. Evet RX-8 de bu oran daha yüksek ve ona yaklaşamaz ama yine de bugün fırsatım olsa saniye düşünmem almak için :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2000 model bir MX-5 alsam parçalarını bulmak sizce zor olur mu peki abiler? (Kusura bakmayın sorulara boğdum ama) Eğer ki bulmam zor olursa şu ilan hakkında düşünceleriniz neler? Aracı görmeye gitmek mantıklı mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2.nesil-miata-404166410/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın durumundan bahsetmemiş km ilk sahibi ve özenliyse normal sayılabilir, kendi aracımla 3000 km gecmiyorum ben yılda motor ne durumda v.s bilgi yok servis den sorgulanabilir parça sıkıntısı olmaz sanırım kozmetik olarak iyi görünüyor fiyat sanki yüksek biraz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat extreme yüksekmiş evet 2000 modeli birazcık daha ucuz 40 civarında onu almak daha mantıklı sanırım iyi bir ustayla çözülmeyecek sıkıntı yok kozmetik olarak biraz fazla mat gözükse de gözüme içi güzel gözüküyor ancak herhangi bir şey yok aracın durumuyla alakalı yine, gözüme temiz gözüktü ancak Ankaradaymış kontrol etmesi ve alması benim için zor olacak. O yüzden oralarda bir usta da lazım ancak nasıl olur bilmiyorum araçla alakalı çekincelerim Türkiyede temiz araç bulma tedirginliği hep oluyor, kusura bakmayın ama bu araç hakkındaki yorumlarınızı da alsam? (: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-mx-5-softtop-plus-hardtop-404062650/detay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Detaylı bakmak lazım fotolar özensiz çekilmiş fazla detay yok  kaza bela durumu nedir şase istenip bakılır tramer sigorta 40 civarı biterse süper olur 42-43 de normal olur bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...