Jump to content

RX-8 sahibi olmak istiyorum, ama nasıl olacak?

Batuhan Erbay
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu gidişle abi konu adı MX-5'i aldım hayırlı uğurlu olsun olarak değişecek ne yapalım, güzel ve iyi bir araba olup da öğrenciye uyunca insan ister istemez bir miktar hoşlanıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Batuhan Erbay :

Bu gidişle abi konu adı MX-5'i aldım hayırlı uğurlu olsun olarak değişecek ne yapalım, güzel ve iyi bir araba olup da öğrenciye uyunca insan ister istemez bir miktar hoşlanıyor. 

Hiç problem değil yeterki gönlüne göre bir araç bul :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 senelik seri 1 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim, bugünkü aklımla 2 sene önceye gitsem yine de bu arabayı alırdım. 5000 km de mazda original 5w-30 yağını değiştirirsen (ki ben serviste değiştirtiyorum) , FL22 soğutma sıvısı koyarsan ( @Ekrem Usta RX-8 dan temin edebilirsin) sorun çıkartan bir araç olmadığını söyleyebilirim. Araç eğer temizse boyası parlaksa hala çok ilgi çeker, tipi farklı olduğundan ve az bulunduğundan hala gözler üzerinde. Yakıt tüketimi şehir içi 20 lt civarında, Tem e çıktığımda 120-200 arası 15 lt lere düşüyor. Araç spor olduğundan biraz sert ama o sertlik olmasa zaten dağa taşa çıkarsın. Okuyup öğrenmen gereken önemli konular var, mesela motorun içine yap pompalanıyor, bu yüzden her benzin aldığında yağını kontrol edip eksilmişse tamamlaman gerekiyor.

İlk gönderdiğin linkteki araç özel seri değil, seri 1 de sadece benim kullandığım ve Türkiye ye 2009 da gelen 40th anniversary edition modeli var. seri 1 in diğer modellerinden birkaç özelliği daha iyi, amortisör ve jant gibi farklılıkları var.

Sonuç olarak baban benzini veririm diyorsa bence al :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mx5 le Rx8 i aynı kefeye koymamak lazım

Mx5 pistonlu motor iken

Rx8 rotary wankel motor

Farkını her daim Rx8 ortaya koyuyor8)

Mx5 in yeri ayrı Rx8 in yeri apayrıO0

12 saat önce, Burak :

RX- 8 ;

• Bakımı uğraştırır ama keyifli
  • Güzel bir araç bulmak zor
  • Kuvvetli ve tehlikeli
  • MTV si çok düşük
  • Yakıtı çok yüksek

MX-5 ;

• Bakımı kolay
  • İyi bir araç bulmak kolay
  • Kuvvetli ve keyifli
  • 2 kişilik
  • Küçük bagaj
  • MTV si yüksek ( Eğer 2016 model 1.5 almayacaksanız )
  • Yakıtı normal hatta 2016 larda çok düşük.

Aklıma gelenler bunlar :)

Rotary wankel motoru yazmamışsın Rx8 e

En büyük farkı bu8)

Üstün yol tutuş

Ters açılan arka kapılar

DÜNYA ÜZERİNDE TEK PİSTONSUZ ROTARY WANKEL MOTOR

Bunlar olmazsa olmaz:tey:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Burak :

Konu başlığını "RX-8 düşünürken MX-5 sahibi olacağım herhalde" olarak mı değiştirsek ne ? :D

Aman hocam başlık kalsın böyle

Mx5 le Rx8 kullanıcıları karşı karşıya getirmeye gerek yok:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim yaptığım liste teknik karşılaştırmadan ziyade alıcı gözüyle genel bir bakış. Rotary motor kısmını söylemeye gerek duymadım malumun ilanı olacağı için :)  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu ilandaki, bayağı düzgün ve temiz duruyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-rx8-oynanmamis-bozulmamis-sorunsuz-tek-403730255/detay

Tabi ki bu da tam ideal* bir RX-8 değil, ancak alıcı olsaydım ve görmeye gitseydim sürpriz bir şeyle karşılaşmam ve karşımda düzgün bir satıcı görürdüm diye tahmin ediyorum.

* Sürücü koltuğu oturma bölgesi gevşemiş resmen. Benim araç 127bin km'de o bölge sımsıkı hala. Burada ister istemez 107bin km'de o kadar nasıl olmuş diye sorarım ki bu aynı zamanda km'yle ilg şüphe anlamına da gelir o yüzden en büyük sorun bu. Direksiyondaki eskimeden bahsetmedim cunku direksiyon değişebilir parça. Onun dışında arka tampon renk farklılığı da önemli değil cunku zaten 3-4 parça boyalı demiş. Cam filmi ise kırmızıya gidiyor evet ancak yine de pek iyi birşey değil kendi açımdan cam filmi ”kullanılmışlık” önyargısını vurgulayan bir unsurdur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Revivo73 :

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-rx8-oynanmamis-bozulmamis-sorunsuz-tek-403730255/detay

Tabi ki bu da tam ideal* bir RX-8 değil, ancak alıcı olsaydım ve görmeye gitseydim sürpriz bir şeyle karşılaşmam ve karşımda düzgün bir satıcı görürdüm diye tahmin ediyorum.

* Sürücü koltuğu oturma bölgesi gevşemiş resmen. Benim araç 127bin km'de o bölge sımsıkı hala. Burada ister istemez 107bin km'de o kadar nasıl olmuş diye sorarım ki bu aynı zamanda km'yle ilg şüphe anlamına da gelir o yüzden en büyük sorun bu. Direksiyondaki eskimeden bahsetmedim cunku direksiyon değişebilir parça. Onun dışında arka tampon renk farklılığı da önemli değil cunku zaten 3-4 parça boyalı demiş. Cam filmi ise kırmızıya gidiyor evet ancak yine de pek iyi birşey değil kendi açımdan cam filmi ”kullanılmışlık” önyargısını vurgulayan bir unsurdur.

Amortisör derinliği oynanmamışa benziyor

Bir çok ilanı inceledim hep oynanmış amortisörler

Nedir bu amortisör alçaltma hastalığı:angry:

Araç zaten çok iyi yol tutuyor 

Rx8 R3 çıktığında dünyanın en iyi yol tutuşta 3.cü sırada yer alıyorO0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, speed :

Amortisör derinliği oynanmamışa benziyor

Bir çok ilanı inceledim hep oynanmış amortisörler

Nedir bu amortisör alçaltma hastalığı:angry:

Araç zaten çok iyi yol tutuyor 

Rx8 R3 çıktığında dünyanın en iyi yol tutuşta 3.cü sırada yer alıyorO0

* ile belirttiğim kısım hariç iyi görünüyor. Dünyanın en iyi 3. yol tutuş unvanı R3  değil, Series I çıktığında alındı.

Altta geçen Haziran'da İstanbul'da 2.sahibinden satışta olan RX-8, benim RX-8 ile karşılaştırmalı resimleri. İdeal RX-8 budur. Ne var ki onu almak isteyen arkadaş pazarlığı aşırı uzattığı için alamadı, hah ha : ) 

5g88gR.jpg

r3ggya.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Revivo73 :

@Revivo73 hocam bunun ön tampon logo iptali var, bir de far yıkamalarda delik gibi bişey var. Muhtemelen ön tampon değişmiş ama far yıkamasız model takılmış. Sonrasında düzeltirim mantığıyla yeri hazırlanmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, SweepeR :

@Revivo73 hocam bunun ön tampon logo iptali var, bir de far yıkamalarda delik gibi bişey var. Muhtemelen ön tampon değişmiş ama far yıkamasız model takılmış. Sonrasında düzeltirim mantığıyla yeri hazırlanmış olabilir.

Aynen;  far yıkama parçalarındaki düzensizlik benim de dikkatime takıldı fakat sürücü koltuğundaki durumdan ondan bahsetmeyi unuttum. Logo iptali ise cok sık rastladığım için gözüm alışmış olabilir, ondan bahsetmeyi o yüzden tamamen unuttum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...