Jump to content

Silindir Kapak Saplaması 1. Nesil Mazda 3

sametdemirdal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aracım 2006 model lpgli 180binde 3 gün önce conta yaktı ,aydın da ikamet ettiğim için otto zenith de işlemlerim başladi üst kapak subab piston gömlek vs. herşey problemsiz çıktı ,başka hiçbir yerine dokunmadan conta değişip toplanacaktı ki silindir kapak saplamaları uzama yapmış,aracı kapatamadık saplamalardan 5 tanesi sıkıyor 5 tanesi tork değerlerinin üstünde dönmeye devam ediyor,blok üzerinde yerleri mi bozuk diye de kontrol edildi sıkan saplamalar tüm yerlerde sıkıyor sıkmayanlar uzuyor hiçbir şekilde blok üstüne oturmuyor 2 gündür tüm servisleri (gören evo sk mepaz inallar yeni) internet üzeri satış yapan japon parçacılar normal parçacılar kimsede yok ,servis de yaklasık 10 ile 20 gün arası zaman veriyor motor elimizde kaldı bekliyoruz daha önce böyle sıkıntı yaşayan mazda parçacısı bilen forum sakinlerinin yardımını bekliyorum. 

silindir kapak saplaması

mazda oem kodu : ZJ01-10-135

ajusa :81042300

fai autoparts :B2136

payen : HBS523 

elring : 728120 

glaser :T40660-00

victor reinz : 14-32374-01

saplama ölçüleri : M10 x 1.25mm x 129 mm

herkese teşekkürler iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum.

Ürünü olur da ülke sınırları içinde temin edemez iseniz, 2 alternatif.

https://spareto.com/products/el728120-cylinder-head-bolt    71,44 € + 35 € DHL gönderi

https://spareto.com/products/j1283002-bolt-kit-cylinder-head 37.64 € + 35 € DHL gönderi 

Şunu merak ettim, motordan çıkan parçalara göre tornacı bir işlem yapamıyor mu? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de set olarak satılan şu ürün var, yalnız yarısı 84 mm, kalanlar ise 102,5 mm size lazım olan uzunluk 128-129 mm. Dişli ölçüsü (M10), dişli eğimi (1.25 mm) gibi diğer özellikler uyuyor. Bu ürünün 25-26 mm uzunu lazım, yada ürünü uzatmak lazım.

https://www.aloparca.com/yedek-parca/PAYEN/Silindir-Saplama-Seti-/HBS051/80025333

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

ELRİNG 803 060 ürün kodlu opel-chevrolet araçlarda kullanılan saplamalarla çözdük problemi aldığım saplamalar dişli aralığı kalınlıgı aynıydı boy olarak 153mm di boydan kestirdik 129mm yaptik,üzerindeki cıkmayan rondele vardı bizim mazdanın üst kapağına fazla geldi  onlari kestirip kendi saplamalarının rondelelerini kullandık problemsiz şekilde 70 torkla hepsi sıkıldı aracı toparladık , 4-5 gündür sıkıntısız kullanıyorum ,gene de çok pahalı olmamızı ve benim içime sinmemesi sebebiyle ilerde bu ürünle ilgili sıkıntı yaşarsam diye yurtdışında ki tanıdıklar aracılığı ile ajusa marka (contada ajusa marka) saplama sipariş ettik(30euro) elimizde bulunsun.

teşekkür ederim ilgin için saplamalara mudahale edilmiyor bizim sıkıntımız dişli aralığının 0.1 mm veya fark edilmeyecek kadar bozulması düzelecek bir yeri yok çalışan saplama blok üzerinde heryerde sıkıyor gevşiyor sıkmayan hiçbir yerde sıkmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...