Jump to content

2. Nesil Mazda 3 LPG kaynaklı Meşhur Arıza Lambası

Emir46
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bugün motor arıza lambası yandı ustaya gittim söndürdü tekrar yandı lpg den dedi izine gideceğim dedim git gel bakalım dedi sorun olmaz dedi bi sıkıntı olmaz dimi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG li araçlarda kirli yakıt alındığında bu ikaz lambası yanıyor. Depoyu tekrar doldururken güvenilir yakıt istasyonlarından yakıt almaya özen gösterin. Herhangi bir problem olmaz merak etmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

arkadaşlar hayırlı kandiller aracın yine arıza lambası yandı ( lpg de 32 kuruş yakıyor bu normalmi ) ankarada bu ışığı ömürlük söndürecek ve iyi bi lpg ayarı yapan bildiğiniz usta varmı teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba. 

motor arıza lambası ( CEL)  bir arıza belirtisidir..  

aracınızda bir arıza olduğunda yanar..  

belirli sensörlerin okuduğu değerlerin, sınırların dışında kalması sonucu önce sarı sonra kırmızı olarak arıza kodu çıkar.. sarı kod şoför tarafından görülemez. kırmızı kod çıkınca  motor arıza lambası yanar.

aracınızın egsantrik pozisyonları kaydığında da, triger zinciriniz dişli attığında da yanabilir.

lpg bağladığınız için yanmaz.

lpg yanlış bağlandıktan sonra, birşeyler ciddi derecede yanlış gittiğinde yanar. bunun için ciddi toleransları vardır..  örneğin aracınınızın hava akış metresini yerinden çıkartıp kenara koysanız bile hemen yanmaz.  

aracınızda lpgden veya başka bir sebepten, ciddi bir arıza var..  önce arıza koduna bakın.  sonra değerlendirelim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba

Aracımı 78. 000 km de ilk sahibinden aldım, şuan 125.000 km oldu arıza ışığına çözüm bulamadım. Servise gösterdim defalarca (Herter Ankara) lpg den kaynaklandığını belirtip geçici söndürdüler. Lakin bir müddet sonra yeniden yanıyor. Landirenzo bayilerini dolaştım yakıttandır dediler :)) bende kendi haline bıraktım öyle dolaşıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir daha ki servise gittiğimde arıza kodunu not edeyim. Arıza ışığını ben pek önemsemedim şimdiye kadar ........ önemsemem gerekiyor heralde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arıza ışığı sizin için ne önem arz ediyor bilmiyorum ama, bütün markaların kitapçıklarında, arıza ışığı yandığında, derhal aracınızı en yakın yetkili servise götürün veya çektirin yazar..

arıza ışığı basit gözüken bir arızadan yandığını ve böyle sürdüğünüzü varsayıyorum, çok ciddi bir arıza oluştuğunda, bunu anlayamayacaksınız. 

tekrar söylüyorum motor arıza kodları 2 aşamadan oluşur.. 1. aşamada, lamba yakmaz. ama servis bilgisayardan görebilir.  örneğin, bir kaç kere ateşleme hatası olmuştur ama atıyorum dakikada 10 taneden fazla olmadığı için lamba yakmıyordur. DTC ye yazar.  bunu servis görebilir. siz göremezsiniz. bakıma gittiğinizde bir ipucu olur...  ta ki arıza artık önemsenecek duruma geldiği zaman araç mtor arıza lambasını yakarak, size servise gitmeniz konusunda bir uyarı verir.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Basar1980 :

Bir daha ki servise gittiğimde arıza kodunu not edeyim. Arıza ışığını ben pek önemsemedim şimdiye kadar ........ önemsemem gerekiyor heralde :)

Lpg taktığımda yandı, sonra bir ayar yapıldı söndü. Yıllar sonra tekrar yandı bir daha sindiremedim :) Lpg Kaynaklı olduğu su götürmez . Bazı markalar ayarla düzeliyor . Bazıları düzelmiyor . Yanmamasını tercih ederim. 

Aklıma gelmişken yakıtta yapıyor. OPET almayın bir de öyle deneyin bakalım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, Basar1980 :

Merhaba

Aracımı 78. 000 km de ilk sahibinden aldım, şuan 125.000 km oldu arıza ışığına çözüm bulamadım. Servise gösterdim defalarca (Herter Ankara) lpg den kaynaklandığını belirtip geçici söndürdüler. Lakin bir müddet sonra yeniden yanıyor. Landirenzo bayilerini dolaştım yakıttandır dediler :)) bende kendi haline bıraktım öyle dolaşıyoruz.

Benim araçta da landirenzo var.  1 aya yakın aküsüz kaldı sonra çalıştırdığımda arıza ışığı yaktı. 1 kere ayar yaptılar araç dururken maşallah... tık yok 36 binde araç 1 kere o sebepten yandı. Başka da yandığını hatırlamıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada Ankara daki Landirenzo bayilerinden hiç memnun değilim. Aracımın gaz geçişlerinde problem vardı, sıkıntıyı çözemedikleri gibi birde    boşu boşuna enjektörleri ve ısı sensörünü değiştirttiler bana, sorun giderilmedi ..  Malesef çözüm odaklı çalışmıyorlar. İismde vereceğim burada,  Ankara Landirenzo disbritörü  OLGUNLAR LPG    hakkımı helal etmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, Basar1980 :

Bu arada Ankara daki Landirenzo bayilerinden hiç memnun değilim. Aracımın gaz geçişlerinde problem vardı, sıkıntıyı çözemedikleri gibi birde    boşu boşuna enjektörleri ve ısı sensörünü değiştirttiler bana, sorun giderilmedi ..  Malesef çözüm odaklı çalışmıyorlar. İismde vereceğim burada,  Ankara Landirenzo disbritörü  OLGUNLAR LPG    hakkımı helal etmiyorum...

Gaza geçişteki sıkıntıların ve arıza lambasının yanmasının gaz ayarı ile ilgili olduğunu bu forumda hem ben, hem de bir çok kişi yazdı. Siz bunların üstüne araştırmadan, kendiniz lpgcilerin insafına bırakırsanız böyle olur. Ucuz bile yırtmışsınız. Landirenzonun ayar yapmayı bilen ustasını ben bugüne kadar duymadım, hatta yolda ayar yapılsa dahi ayar tutmuyor denildiğini bilirim. O nedenle Allah kolaylık versin. Ya Türkiye distribütörünü arayıp ya da tek tek bayileri arayıp yol ayarı yapabiliyorlar mı onu araştıracaksınız. Ya da alacaksınız kablo, kendiniz çözmeye çalışacaksınız vakit ve sabır varsa.

3 saat önce, Emir46 :

arkadaşlar hayırlı kandiller aracın yine arıza lambası yandı ( lpg de 32 kuruş yakıyor bu normalmi ) ankarada bu ışığı ömürlük söndürecek ve iyi bi lpg ayarı yapan bildiğiniz usta varmı teşekkür ederim

Kit ne?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...