Jump to content

1978 - İstanbul'da Sokak Yarışları Röportajı

SpeedMazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1978 Yılında İstanbul'da zengin gençler arasında sokaklarda yapılan illegal otomobil yarışları videosu TRT arşivinden paylaşıldı. Uğur Dündarın bu çok özel röportajı gerçekten ilginç olmuş. Videoda dikkatimi şey ise yaklaşık 40yıl önce yapılan röportajda henüz 20 yaşında olan bir gencin konuşması ve üslubu. Eskiden daha mütavazi olan insanımz yıllar geçtikçe ukalalaşmış ve daha argo bir tavır sergiliyorlar. Bunun yanısıra eğer videoyu görmeden sadece bu röportajın sesini dinliyor olsaydım 40'yıl öncesine ait değil günümüze ait bir röportaj olduğunu düşünürdüm sanıyorum. Videoyu izleyince sanki onca zaman hiç bir şey değişmemiş gibi bir duyguya kapıldım. Konuşmalardaki şikayet ediş biçimi ve imkansızlıklardan bahsedilmesi, günümüzdeki şikayet ediş biçimimize de çok benziyor gibi geldi bana. Bu videoyu izleyince genç biri olarak değişik hissetim :)
Sizler ne düşünüyorsunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TRT arşiv içeriğini ben de çok merak ediyorum. henüz incelemek için fırsat bulamadım ama paylaşılanlar heyecanlandırıyor insanı. devletin kanalında vatandaşın sıkıntılarından falan bahsediliyormuş, günümüz şartlarına kıyasla çok daha özgür bir medyada varmış demek ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mehmet Özdemir :

TRT arşiv içeriğini ben de çok merak ediyorum. henüz incelemek için fırsat bulamadım ama paylaşılanlar heyecanlandırıyor insanı. devletin kanalında vatandaşın sıkıntılarından falan bahsediliyormuş, günümüz şartlarına kıyasla çok daha özgür bir medyada varmış demek ki.

Evet Medya'nın özgür olduğu kesinlikle söylenebilir keza medya'ya yapılan psikolojik baskı tarihi pek eski sayılmaz.

29 dakika önce, Çağlar Bayur :

bağdat caddesi de o zamanlar dutlukmuş :)

Evet :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...