Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Şanzıman Tasında Aşınma Arızası

berkemurat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar;

arkadaşım 2004 model otomatik vites, 1. nesil mazda3 aracında performans düşüklüğü ve vites geçişlerinde sorun yaşadığını söylemişti, sorunun 3. viteste takılı kaldığını

yavaşlayınca düşmediğini ve hızlanınca 4. vitese geçmediğini anlatmıştı. Söz konusu hafta sonu yolda kaldığını ve arabayı hareket ettiremedğini söyledi. Her neyse aracını tamirciye

götürmesi sonucunda yapılan tespitde şanzıman tasının aşındığı, aşınma sonucunda performans düşüklüğü ve vitesin takılı kalmasının nedeni olduğu ortaya çıkmış. söz konusu 1. nesil mazdaların şanzıman tasının alüminyum alaşımdan olması bu probleme neden olduğunu öğrenmiş, sonraki versiyon 1. nesil araçlarda bu parçanın pirinçten yapılarak mazda problemi kalıcı çözdüğü bilgisine sahip olmuştur.

Not1: Aşınma sebebinin şanzıman yağ değişim zamanın geçtiğini söylemiş usta.

Not: şimdi benim içime kurt düştü benim araçta 2005 model, şanzıman tası alüminymdan mı yoksa prinçten mi?

bilgilerinize,

hayırlı akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pirinç genel bir alaşım tabidir, alüminyum ise malzeme... pirinç malzeme daha çok çark/dişli/pim/vida larda kullanılır? söz konusu şanzımanın içini görmedim ancak arızaya kronik nokta atışı sebep bulmaya uğraşanı çok gördüm. bu tamir sürecini değiştirmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...