Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Kalkış - Anlık Tüketim

azizbalci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 3 hb otomatik 2010 yeni aracım ilk kalkışlarda yol bilgisayarı 20-30 gösteriyor tabi 4.vitese geçtiği zaman düz yolda sarfiyat normale geçiyor.böyle olması ilk başlarda normalmidir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, azizbalci :

Mazda 3 hb otomatik 2010 yeni aracım ilk kalkışlarda yol bilgisayarı 20-30 gösteriyor tabi 4.vitese geçtiği zaman düz yolda sarfiyat normale geçiyor.böyle olması ilk başlarda normalmidir

İlk kalkışta 99 bile gösterebilir :) Nasıl kalktığınıza bağlı. Anlık tüketim olarak kalkışta bu değerler normal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer benzinli ise normal bence. Eğer agresif davranırsam 50'leri falan çok rahat gördüğüm oluyor benim.

Bu arada bizim nesil araçlarda kalkış sonrası 25 km/s hızı geçince (hız sabitleyicide bir değer varsa - 70, 100 vb. bir rakam) Hız Sabitleyici'yi devreye sokunca kendisi hedeflenen hıza getirirkenki anlık tüketim 12~15 lt. civarında oluyor. Dedim, demek ki bende bu aralıkta tutmalıyım.

Ondan beridir, arkamdakiler korna çalıp sıkıştırmazsa bu aralığı geçmeyecek şekilde gaza dokunuyorum. Bu da muhtemelen halk arasındaki "yumurta varmış gibi"ye tekabul ediyor. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...