Jump to content

Adil Kullanım Kotası Kalkıyor

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Adil kullanım kotası ile ilgili olağanüstü bir karar çıktı BTK'dan. Artık internet hızınıza göre ugulanacak AKN değişti.  Gece 2 sabah 8 arası AKN default olarak uygulanmıyor. 24mbps ve üzeri için taban AKN hızı 16 mbps.

C1ARcZ9XEAE6A_h.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
‎31‎.‎12‎.‎2016 at 15:23, Mehmet Özdemir :

Adil kullanım kotası ile ilgili olağanüstü bir karar çıktı BTK'dan. Artık internet hızınıza göre ugulanacak AKN değişti.  Gece 2 sabah 8 arası AKN default olarak uygulanmıyor. 24mbps ve üzeri için taban AKN hızı 16 mbps.

C1ARcZ9XEAE6A_h.jpg

1 Mayıs 2017 den itibaren uygulanmaya başlanacakmış bu şekilde. Aralık 2018 den itibaren de komple kaldırılıyormuş. Gözümüz aydın :) Benim artık 3 Mbit değil 5 Mbit olacak hızım ve güncellemeleri geceye ayarlayınca kotadan da gitmeyecek :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

dikkat ettiyseniz çok pis kaldırdılar yine bir tarafımıza. 

Devlet dedi ki; ''Sınırsız paketlerde AKN geçildikten sonraki düşük hızları yükselt, AKN'yi kaldır kota koyma' ISS'ler, buna karşı sınırsız internet hizmetini kaldırıp, kotalı sisteme geçti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Devlet dedi ki; ''Sınırsız paketlerde AKN geçildikten sonraki düşük hızları yükselt, AKN'yi kaldır kota koyma' ISS'ler, buna karşı sınırsız internet hizmetini kaldırıp, kotalı sisteme geçti.

Tam tahmin ettiğimiz gibi oldu [emoji12] akk kalktı gitti . Gideni aratırlar hep
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Mehmet Özdemir :

Dediğinden tam birşey anlamadım. Benim ADSL bağlantım örneğin 8mbps ve 50GB AKN'li yani ay içinde download  50GB 'ı geçerse hız 3mbps'e düşüyor ancak faturayı etkilemiyor. Fatura ise 92TL ADSL + 28TL sabit hat telefon. Tahmin edebileceğiniz gibi telefonu hiç kullanmıyorum ancak onu kapattırıp sadece ADSL kullanma hakkım yok, yani bu ADSL için faturam gerçekte 120TL.

Yani bu düzenleme sonrası örneğin benim  bağlantımdaki AKN kalkıp yerine kota mı gelecek? AKN 50GB'tı, onun yerine örneğin 100GB kota, kotayı aşan GB için de ek ücret mi olacak, bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

49 dakika önce, Revivo73 :

Dediğinden tam birşey anlamadım. Benim ADSL bağlantım örneğin 8mbps ve 50GB AKN'li yani ay içinde download  50GB 'ı geçerse hız 3mbps'e düşüyor ancak faturayı etkilemiyor. Fatura ise 92TL ADSL + 28TL sabit hat telefon. Tahmin edebileceğiniz gibi telefonu hiç kullanmıyorum ancak onu kapattırıp sadece ADSL kullanma hakkım yok, yani bu ADSL için faturam gerçekte 120TL.

Yani bu düzenleme sonrası örneğin benim  bağlantımdaki AKN kalkıp yerine kota mı gelecek? AKN 50GB'tı, onun yerine örneğin 100GB kota, kotayı aşan GB için de ek ücret mi olacak, bilmiyorum.

Sizin bağlantınızda hiçbir şey değişmeyecek. Sadece gece 2-8 arasında kullandığınız internet AKN kotanızdan düşmeyecek ve hızınız kullandığınız tarifeye orantılı olarak azalacak. Zaten hali hazırda bir sözleşmeniz var. 

Yukarıda arkadaşların bahsettiği olay operatörlerin yeni abonelikler için "sınırsız" tariflerin kaldırılacağı ve normal kotalı internet tarifelerinin olacağı konuşuluyordu. Hatta teknoloji forumlarında Superonline iç yazışma maili filan dolanıyordu. 

Hatta bugün Turkcell Superonline bu konu hakkında açıklama yaptı; o bahsi geçen maili yalanladı ve tarifelerin aynen devam ettiğini açıkladı.

"Kamuoyuna duyurulur

Adil Kullanım Koşulları (AKK) aşımında ekstra ücretlendirme yapılacağına dair internette ve sosyal medyada yayılan asılsız haberlerin artması sebebiyle Turkcell olarak kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı duyuyoruz.

Bilindiği üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere AKK’ya tabi olan tüm internet (Fiber ve xDSL) paketlerinde değişikliğe gidilmesine karar vermiştir. BTK’nın bu kararında, AKK geçildikten sonra dahi internet kullanıcılarının minimum veri indirme hızlarının, bulundukları *tarifeye/pakete göre kademeli olarak belirleneceği ifade edilmiştir.

Turkcell olarak sunduğumuz paketlerimizde, sosyal medya ve internetteki haberlerde yer aldığı gibi BTK’nın yeni mevzuatına göre belirlenen hız kademeleri geçildikten sonra tüketilen her 1 GB için ekstra ücret talep edilmesi şeklinde bir karar ya da uygulama bulunmamaktadır.

Ayrıca hem Fiber hem xDSL’de 02.00-08.00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımları AKK’ya dahil edilmeyecek ve söz konusu zaman dilimlerinde AKK’nın aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın AKK kullanımları sonrası hız kısıtları uygulanmayacaktır.

AKK hakkında yapılan tüm işlemler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararlarıyla sınırlıdır. Operatörlerin bu konu hakkında herhangi bir tasarruf yetkisi bulunmadığı gibi özellikle Turkcell’in müşteri memnuniyet prensipleri gereğince mevcut müşterilerimizin kontratlarında yer alan şartları kötüleştirecek bir davranışta bulunmamız söz konusu olamaz.

Mevcut fiber tarifelerimiz ise aynen geçerliliğini korumaktadır. Kotasız (limitsiz) internet kullanmak isteyen müşterilerimizin interneti Turkcell fiber kalitesinde deneyimleyebilmesi için 1 Mayıs itibarıyla mevcut tarifelerimize ek olarak fiber Platin paketleri kullanıma sunduk. 25 mbps’lik giriş paketimizi daha rahat satın alınabilir kılmak için de 89 TL olarak fiyatlandırdık. 

Özellikle belirtmek isteriz ki kamuoyunda oluşan yanlış algının aksine AKK noktası geçildikten sonra yapılan veri tüketimleri için faturaya ek bir ödeme yansıtılmamaktadır.

Müşterilerimizin Turkcell kampanyaları hakkında sadece Turkcell tarafından yapılan açıklamalara itibar etmelerini; mevcut, satışta olan tarife ve kampanyalarımızı web sitemiz www.turkcell.com.tr’den takip etmelerini önemle rica ederiz.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklamamız bilgilerinize sunulmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@kindness açıklama iyi. teşekkürler. Mevcut tarifelerin aynen korunacak olduğu belirtilmiş, google'dan ve donanimhaber 'den baktığımda net açıklama göremedim şimdi daha iyi anlaşıldı.

ilk yorumda yazmadım, 8 mbps için toplam 120TL ödüyorken, bu gelişme sonrası faturamın artması durumunda bağlantımı kapattırırdım. Cunku ayda 120TL benzine bile vermiorum, tasarruf yaptığımdan değil son bir yıldır işlerim dolayısıyla geçici bir  para sıkıntım var o yüzden 120TL'm örneğin 150TL oldu diyelim, gider kapattırım, cebimin 3G'si ile idare ederim.

@Mehmet Özdemir den de konuyla ilgili biraz daha ayrıntılı yorum bekliyoruz: Şu anki bağlantın ve faturası nedir, bu yeni uygulama sonrası ne olacak örneğin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, Revivo73 :

ilk yorumda yazmadım, 8 mbps için toplam 120TL ödüyorken, bu gelişme sonrası faturamın artması durumunda bağlantımı kapattırırdım.

Faturan kullandığın tarifeye göre çok yüksek. Taahhütsüz tarife mi?

Ben 25mps \ 100 AKN + ev telefonu 68₺ ödüyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Fotifoti :

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

bakınız akk yok kota var

türkcell şimdilik korkmuş olacak ki ellememiş.

Benim gördüğüm kadarı ile Vodafone, Superonline ve Türk Telekom aynen devam ediyor sadece Kablonet uygulamış.

Kablone'in tarifeleri çağın gerisinde. Bence düzenlemeye giderler. Yani 25mps sınırsız internet için 250₺, 100mps için 500₺ istemeye kibarca soygun denebilir.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, kindness :

Benim gördüğüm kadarı ile Vodafone, Superonline ve Türk Telekom aynen devam ediyor sadece Kablonet uygulamış.

Kablone'in tarifeleri çağın gerisinde. Bence düzenlemeye giderler. Yani 25mps sınırsız internet için 250₺, 100mps için 500₺ istemeye kibarca soygun denebilir.  

kablo kullanıyorum 250gb kota 50mbit 70tl mi ne. engelli indirimim var :) tarifler çok iyiydi de herhalde Türksat'ı da satacaklar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, kindness :

Faturan kullandığın tarifeye göre çok yüksek. Taahhütsüz tarife mi?

Ben 25mps \ 100 AKN + ev telefonu 68₺ ödüyorum 

Aynen fatura yüksek. Çeşitli dönemlerde kademe kademe zam yapa yapa bu hale geldi. Şimdi bu AKN/Kota davası sonrası bir bahane ile, yeni uygulama vs ile arttırma olursa iyi olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Fotifoti :

kablo kullanıyorum 250gb kota 50mbit 70tl mi ne. engelli indirimim var :) tarifler çok iyiydi de herhalde Türksat'ı da satacaklar

Hali hazırdaki sözleşmen uzunsa vur kırbacı :tey:Sana elleşemezler :jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

56 dakika önce, Revivo73 :

@kindness

@Mehmet Özdemir den de konuyla ilgili biraz daha ayrıntılı yorum bekliyoruz: Şu anki bağlantın ve faturası nedir, bu yeni uygulama sonrası ne olacak örneğin.

Yarın ne anladıysam, kısaca anlatmaya çalışacağım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hali hazırdaki sözleşmen uzunsa vur kırbacı :tey:Sana elleşemezler :jedi:

Maalesef Elazığ'da Türksat yok. Türknete geçeceğim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türksat uydu değil mi, koskoca Elazığ'da nasıl olmaz?

Uydu üzerinde kablo ile iletiliyor :) Türksat , kablonet, uydunet aynı şey. Elazığ'da yohtur

Devlet destekli soygun çıkarsa şaşırmam

http://www.webtekno.com/yalan-yok-erteleme-var-tum-internet-saglayicilari-akk-yi-kaldirip-yerine-kota-getirecek-h28558.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...