Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Alacağım Nelere Dikkat Etmeliyim ?

macrostr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, 2 yıl öncesine kadar 2006 mazda 3 kullanıcısıydım, lpg nedeniyle 2 defa sorun yaşayıca motoru yaptırıp aracı sattım. Şuan Skoda octavia kullanıyorum, karakter olarak mazda ile uzaktan yakından alakası yok :)

Eve ikinci araba almaya karar verince, bir 2014 model bir Mazda 3 Power sedan ile anlaştım. Pazartesi günü teslim alacağım, plaka, kasko sorgusunu yaptım. Satıcının dedikleri ile tutarlı, ayrıca aracın dikkat etmem gereken ne gibi problem olabilir, tavsiyeleriniz nelerdir ? Normalde forumu altından girer üstinden çıkar bilgi edinmeye çalışırdım ama süre kısıtlı.

Tekrar Mazda sahibi olacağım için heyecanlıyım :) tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. 

Şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi bir test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim. şanzımanı bir kontrol edin, geri vitese takınca bazı araçlarda bir silkelenmeden bahsediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi bir test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim. şanzımanı bir kontrol edin, geri vitese takınca bazı araçlarda bir silkelenmeden bahsediliyor.

Babamda Ford bmax PowerSwift var 1600kg ağır bi araç 1 2 3 viteslerde bildiğim bir silkeleme var. Benzer birsey ise kolay fark edilir. Saolun.

Teşekkürler Devrim [emoji106] [emoji106]

LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, Mehmet Özdemir :

Motor soğukken geriye takınca bende de bir silkeleme var ama ön ısıtma açıkken (devir 2000de) devir birden düşüp şanzımana bindiği için sanıyorum o sarsıntı. Bir soruna mı işaret acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 minutes ago, Leanback said:

Motor soğukken geriye takınca bende de bir silkeleme var ama ön ısıtma açıkken (devir 2000de) devir birden düşüp şanzımana bindiği için sanıyorum o sarsıntı. Bir soruna mı işaret acaba?

Aynı silkelemeyi ilk ısıtma sürecinde bende de yapıyor sanıyorum normal. Isındıktan sonra kesinlikle ileri ya da geri vites geçişleri hissedilmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hissetmedim o şekilde bir silkeleme. Aracınız hayırlı olsun bu arada

Teşekkürler herkese iyi sürüşler [emoji112] [emoji112]

LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk sahibinden alıyorsanız büyük bir ihtimalle gerekli özeni göstermiş olduğunu düşünebilirsiniz. Gerçekten iyi bir araç şimdiden hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 hours ago, Arabalar said:

İlk sahibinden alıyorsanız büyük bir ihtimalle gerekli özeni göstermiş olduğunu düşünebilirsiniz. Gerçekten iyi bir araç şimdiden hayırlı olsun.

İkinci sahibinden alıyorum, ilk sahibi mazda personeliymiş. Mazda servise ekspertize götürüp, ilk sahibi ile görüşüp alıcam. Yarın görmeye gidiyorum.

36 minutes ago, Ali said:

Alacağınız araba şimdiden hayırlı olsun. Güzel bir araç aldınız. 

Teşekkürler, 308 ile mazda 3 arasında kaldım. Tamamen farklı iki araç biliyorum,  Mazda'yı iç dış tasarım ve hacim için tutuyorum. Tabi eski göz ağrısı olmasınında yeri var.  308 ise motor ve şanzıman olarak daha güncel ve verimli. Uygun fiyatlı 308 bulamadım, piyasası daha canlı olduğu için galericiler hemen çöküyor sanırım. O yüzden Mazda'dan devam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam, Dün aracı sağ salim aldım, ekspertiz ve alışverişte bir problem çıkmadı. Ankara'ya kadar 700 km yol yaptım. Motor, şanzıman ve performans beklentilerimi karşıladı. Aracın hissiyatı gerçekten muhteşem. Kesinlikle premium bir duruş var araçta. Motor ve rüzgar sesi hiç rahatsız etmedi ( Dizel Octavia'dan sonra ) fakat tırtıklı asfaltta yol sesi çoook kötüydü, dunlop lastiklerin de etkisi var sanırım. Uzun yolda dayanılcak gibi değil. Bir çare düşünmek gerek. Tekrar burada olmak güzel :tey:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, macrostr :

Selam, Dün aracı sağ salim aldım, ekspertiz ve alışverişte bir problem çıkmadı. Ankara'ya kadar 700 km yol yaptım. Motor, şanzıman ve performans beklentilerimi karşıladı. Aracın hissiyatı gerçekten muhteşem. Kesinlikle premium bir duruş var araçta. Motor ve rüzgar sesi hiç rahatsız etmedi ( Dizel Octavia'dan sonra ) fakat tırtıklı asfaltta yol sesi çoook kötüydü, dunlop lastiklerin de etkisi var sanırım. Uzun yolda dayanılcak gibi değil. Bir çare düşünmek gerek. Tekrar burada olmak güzel :tey:

Hayırlı olsun arabayı aldığımdan bu güne kadar yaptığım kilometreyi siz bir günde yapmışsınız. :D Hayırlı olsun güle güle kullanın. Dizel sesinden sonra benzinli candır. :rolleyes:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, macrostr :

lop lastiklerin de etkisi var sanırım.

Size tavsiyem bir an önce o lastiklerden kurtulun. Bir defa kaza yaptım, iki defa da tehlike atlattım o lastiklerle. Durmuyor araba. :) ABS hemen kendini gösteriyor. Kışın Sava adlı (4 mevsim) lastiklerle değiştirdiğim gün farkı anladım. Yol sesinde de önemli miktarda iyileşme oldu.

4 saat önce, Ali :

Dizel sesinden sonra benzinli candır.

Aynen öyle. 8 sene dizel kullandım. Mazda 3 ile ilk test sürüşüne çıktığım dakika, devir göstergesine bakıyordum bu araba çalışıyor mu diye. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 hours ago, Burak said:

Lastik basınçları fazla ise çok etkiler. İlk fırsatta kontrol etmende fayda var ;)

Kazasız belasız kullan, hayırlı olsun :)

Teşekkürler Burak, kontrol edeyim kapı içinde yazar heralde kaç basılacağı.

7 hours ago, Ali said:

Hayırlı olsun arabayı aldığımdan bu güne kadar yaptığım kilometreyi siz bir günde yapmışsınız. :D Hayırlı olsun güle güle kullanın. Dizel sesinden sonra benzinli candır. :rolleyes:

Teşekkürler, bir de araç 28850dü aldığımda şimdi oldu sana 29600, bakıma girmem gerekecek haftaya. 450falan tutuyor dediler.  Bir şekilde çok yol yapıyorum. 24 aylık diğer araçta 65binKM oldu. 4 defa bakıma girdim 3500lira para vermişim 2 yılda. Battıkça batıyorum.....

3 hours ago, Devrim Babacan said:

Size tavsiyem bir an önce o lastiklerden kurtulun. Bir defa kaza yaptım, iki defa da tehlike atlattım o lastiklerle. Durmuyor araba. :) ABS hemen kendini gösteriyor. Kışın Sava adlı (4 mevsim) lastiklerle değiştirdiğim gün farkı anladım. Yol sesinde de önemli miktarda iyileşme oldu.

Aynen öyle. 8 sene dizel kullandım. Mazda 3 ile ilk test sürüşüne çıktığım dakika, devir göstergesine bakıyordum bu araba çalışıyor mu diye. :D

Devrim Hocam Ankara'da 4 mevsim lastik pek mutlu etmez. Forumdan aracını satan bir arkadaşın bir kış kullandığı lastikleri vardı istanbulda, Bir onları sorucam, yazlıkları artık bir sonraki bahara, yada piyango falan çıkar hemen alırım :) Sessizliğe ve istop'a alışamadım, benzin aldım, arabadan indim bindim araba meğer çalışıyormuş. Octavia P'ye alınca muhakkak stop eder (Klima en sonda çalışmıyorsa) İyi alev falan almadı. Pompacıda farketmedi. Sessiz gerçekten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ooo. P'ye alınca stop olayı... Buna alışmışsanız, evet dikkat etmek gerek. :) Ama iyiymiş benzin alırken falan. :)

Lastik konusunda; 4 mevsim tavsiye ettiğimden değil aslında (mesajımdan öyle bir anlam çıkmış olabilir, doğrudur). Demek istediğim aracın üzerindeki spor lastikleri (adı üzerinde), bol bol drift yapın, eğlenin diye yapılmış sanki. Bendeki lastikler makara gibiydi. Biraz desen vermişler ama utanmasalar diş bile koymayacaklarmış. Aldığım lastikler (markası veya tipi ne olursa olsun) daha dişli, bilmemne-metrik ve çokça desenleri olan daha düzgün bir lastik ve artık fren yapmaktan korkmuyorum.

Gerçi tabii artık takip mesafesini abartı uzun tutuyorum, o ayrı... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11.04.2017 at 16:43, Devrim Babacan :

Ooo. P'ye alınca stop olayı... Buna alışmışsanız, evet dikkat etmek gerek. :) Ama iyiymiş benzin alırken falan. :)

Lastik konusunda; 4 mevsim tavsiye ettiğimden değil aslında (mesajımdan öyle bir anlam çıkmış olabilir, doğrudur). Demek istediğim aracın üzerindeki spor lastikleri (adı üzerinde), bol bol drift yapın, eğlenin diye yapılmış sanki. Bendeki lastikler makara gibiydi. Biraz desen vermişler ama utanmasalar diş bile koymayacaklarmış. Aldığım lastikler (markası veya tipi ne olursa olsun) daha dişli, bilmemne-metrik ve çokça desenleri olan daha düzgün bir lastik ve artık fren yapmaktan korkmuyorum.

Gerçi tabii artık takip mesafesini abartı uzun tutuyorum, o ayrı... :)

Takip mesafesi deyince 2 ay önce aracın balatalarını değiştirdim servis dikkatli kullanın ilk bir hafta dedi içimde "Ehe nollcak la işte balata tutumıcak mı ? " dedim. Bir iki deneme yaptım kendimce sonra  130 ile  sol şeritten giderken aniden öndeki trafik durdu, frene abandım. Balatalar yağlanmış gibi kaymaya başladı. Araç durana kadar geçen 3-4 saniye bana 1 saat gibi geldi. Düşününce hala içim bi tuhaf oluyor :) 

Lastikleri bir değiş tokuş düşünüyorum bakalım, bir şekilde kurtulurum. Hanım arabaya alıştıkça hızlanıyor tabi, bu araba çok sallıyor gibi teknik bir analizde bulundu bu sabah :) Octavianın lastik ölçüsü 225/40/r18 mazdanın 225/45/r18 lastikçiye sordum takarız abi bişi olmaz dedi belki bir değiş tokuş yaparım. Mazdaya daha konforlu bir lastik alırım. Bu ölçü değişikliğini araştırıyorum şuan. 

Fotoları ekleyeyim, tipik kırmızı mazda ama bulunsun. 

aLpgdR.jpg

YDpVqa.jpg

8M5XPr.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Sevgili Mazda Ahalisi,

Hanım aracı büyük bulduğu için vurma, sürtme riskini de düşünerek değer kaybetmemek adına hızlı bir karar ile elden çıkardım. Kuzuyu İstanbul'a gönderdim. 48 plakası aynen duruyor belki görürsünüz. Binici bir arkadaş aldı, buradan bahsettim ama çok forum kullanan biri değildi sanırım. İstanbul'a gittiğine sevindim, Ankara'da trafikte karşılaşsaydım gerçekten üzülürdüm. Ayrılmak hakikaten zor geldi, şimdi 2015-2016 hatcback bakıyoruz hiçbiri içime sinmiyor ama yapacak bişey yok. :( Ha bir de 6 aydır tık demeyen araç alıcı geldiğinde geri görüş kamerasını açmadı. Reset atmak gerekti. :)  

Bu macera kısa sürdü. 2020 yılında fırsat olursa yeni nesil skyactivlere bir şans verebilirim. O zaman kadar sağlıcakla kalın. 

NOT: Piyasası düşük, zor satarsın diyenlere veya bunu düşünenlere not olarak ekleyeyim. 6 ay önce aldığım rakamın üzerine 5 bin koyarak ilanın yayınlanması ardından 3-4 saat içinde alıcısı ile anlaştım. Alıcısı gelene kadar kapora yatırmak isteyen 5-6 kişi çıktı. Satışı yaptığımda ilanın üzerinden 48 saat geçmemişti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi oncelikle hayirli olsun bende de  i 20 var yengemde kullanicaksa dusunebilirsin kullanimi pratik ici cok ferah tek sikinti birazcik fazla yakiyor. Cam tavani ayri bir hava katiyor tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...