Jump to content

1990-1994 mazda 323 1.6 GLX Sedan ve hb hakkında bilgi

congueror_85

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba.Daha önce konusu açılmıştır muhtemelen ama bilgileri güncellemek istedim.

Kısıtlı bir bütçem var.  1990-1994 arası mazda 323 almayı düşünüyorum. Mümkünse sedan olanını. Alacağım aracı 2-3 yıl maddi durumumu düzeltene kadar kullanmak zorundayım. Sizlerden, özelliklede bu araçlardan kullanmış veyahut halihazırda kullanan üyelerden bilgi istiyorum.

20 yaşın üzerindeki bu araçlardan sıfır araç kozmetiği ve performansı beklemiyorum tabiki. Daha önce muhtelif otomobillerim oldu. Son aracım sıfır almış olduğum kia cee'd'di. Sahip olduğum araçlardan sadece ilk ehliyet aldığımda severek aldığım ford taunus karbüratörlüydü. Onun dışında hepsi modelli vede enjeksiyonlu araçlardı. Sormak istediklerim;

*323 alırken nelerine dikkat etmeliyim?

*Karbüratörlü olan bu araçların yakıt tüketimleri ne durumdadır ? Motorları Lpg ile uyumlumudur?

*Her marka aracın baş belası kronik sorunu muhakkak vardır. 323'ün kronik sorunları nedir? Usta sorunu ve bulunamayacak parça sorunu var mıdır? Parçaları çok mu pahalı?

*Aracımın bakımını aksatmam ve günlük aktif kullanırım. Sizce günlük kullanıma müsait bir araç mıdır? 

20 yaşın üzerindeki bu araçtan beni hiç sanayiye uğratmamasını tabiki beklemiyorum ama sanayide yatıp kalkmakda istemem. Taunusumla çok uğraşmıştım vakti ile ama o zaman 20 yaşındaydım ve bu uğraş zevkli geliyordu. Şu an ne öyle bir vaktim var ne de enerjim :)

Bu paralara zaten renault 9, tipo, kuş serisi gibi araçlar mevcut. Pek bir alternatif yok. 323 dışında bir de suzuki swift aklıma yattı. Amacım a noktasından b noktasına ulaşım sağlamak. İkinci el kaygım yok.

Uzun oldu kusura bakmayın. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...