Jump to content

Bose Müzik Sistemi ile Amerika Bizi Dinliyormuş

Weya
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ABD'de açılan yeni davada Boston merkezli Bose firmasının kullanıcıların müzik listelerini, podcast'lerini ve diğer ses tercihlerini topladığı, bu nedenle ABD'nin Federal WireTap Yasası'nı ve gizlilikle ilgili bir dizi yasayı çiğnediği ileri sürülüyor.

İddiaya göre toplanan veriler, "kullanıcının karakteri, davranışı, politik görüşü ve kişisel kimliği hakkında inanılmaz miktarda bilgi sunuyor".

İddiaya göre veri toplama eylemi, kullanıcının kulaklıkları Bose Connect uygulamasıyla eşleştirmesi sonucunda gerçekleşiyor. Uygulama, bağlı ses cihazını yönetmeye, gürültü iptali gibi ayarları açıp kapamaya yarıyor. Bose cihazıyla eşleştirilen telefon her açıldığında veri toplanıyor ve depolanıyor. Bu veriler daha sonra piyasa araştırması için Segment.io gibi firmalara gönderiliyor.

Davada, veri toplama ve paylaşma hakkında davacı Kyle Zak'ın Bose tarafından bilgilendirilmediği de belirtiliyor.

Kaynak :  Hürriyet

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun Mazda araçlarındaki BOSE sistemi ile alakası olduğunu çok düşünmüyorum zira araçlarda bu bilgileri alabilecekleri bir bağlantı söz konusu değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Burak :

Konunun Mazda araçlarındaki BOSE sistemi ile alakası olduğunu çok düşünmüyorum zira araçlarda bu bilgileri alabilecekleri bir bağlantı söz konusu değil.

her telden dinliyorum bulsunlar kişisel kimliğimi :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

wasupta tatil yazıyorum sohbet ederken, 5 dak sonra sms lerden reklam yağıyor.

Sizin ciddi bir takipçi kitleniz var galiba :) başta servet abi [emoji12] (boş geçmeyeyim)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Çağlar Bayur :

wasupta tatil yazıyorum sohbet ederken, 5 dak sonra sms lerden reklam yağıyor.

Sohbet ettiğiniz kişilere dikkat edin :D İçinizde İrlandalılar olabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sohbet ettiğiniz kişilere dikkat edin [emoji3] İçinizde İrlandalılar olabilir [emoji3]

Tamam karıştırma oraları

Sizin ciddi bir takipçi kitleniz var galiba [emoji4] başta servet abi [emoji12] (boş geçmeyeyim)

Gölge gibi takip ediyorum [emoji186]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnternete bağlı olmayan bilgisayarların izlenebildiği,kapalı telefonların dinlenebildiği,km'lerce öteden lazerin cama tutularak ortam dinlenmesinin yapıldığı bir ortamda Bose veri toplamasa zaten ayıp edermiş.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Teknisyen :

İnternete bağlı olmayan bilgisayarların izlenebildiği,kapalı telefonların dinlenebildiği,km'lerce öteden lazerin cama tutularak ortam dinlenmesinin yapıldığı bir ortamda Bose veri toplamasa zaten ayıp edermiş.

Sadece cama tutularak değil oda da mevcut ayna, kalorifer peteği, ampul vs vs geçirgen özelliğe sahip materyallerde bu işler için uygundur.

Bir üyemiz de wassup dan bahsetmiş okurken bir ara koltuktan düşecektim  (gülmekten tabi) :) 

O telefonunuza indirdiğiniz uygulamalar ne kadar masum acaba ?

Maalesef eviniz de ki Windows kökenli her uygulama, internete bağladığınız her cihaz ( bilgisayar,tv tlf vs vs) casus bir alettir.

Etrafınızda, iş dünyasında sağda, solda, yukarıda, havada, karada her zaman her yerde (birden kendimi kaptırmışım ahahahahahahahah

(anlayan anlamıştır) internet bağlantısı olmayan telefon taşıyan(akıllı tlf olmayan) ( ne demekse!!!) veya aynı zamanda biri akıllı diğeri akılsız iki telefon taşıyan biri varsa uzak durun ^-^  yokkkk vazgeçtim bence yakın durun hahahahahhahaha

Meraklısına bir adres vereyim ki bu işlerin ne kadar basit olduğunu anlasın...

Aha işte bu yazılım flexispy

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece cama tutularak değil oda da mevcut ayna, kalorifer peteği, ampul vs vs geçirgen özelliğe sahip materyallerde bu işler için uygundur.
Bir üyemiz de wassup dan bahsetmiş okurken bir ara koltuktan düşecektim  (gülmekten tabi) [emoji4] 
O telefonunuza indirdiğiniz uygulamalar ne kadar masum acaba ?
Maalesef eviniz de ki Windows kökenli her uygulama, internete bağladığınız her cihaz ( bilgisayar,tv tlf vs vs) casus bir alettir.

Etrafınızda, iş dünyasında sağda, solda, yukarıda, havada, karada her zaman her yerde (birden kendimi kaptırmışım ahahahahahahahah
(anlayan anlamıştır) internet bağlantısı olmayan telefon taşıyan(akıllı tlf olmayan) ( ne demekse!!!) veya aynı zamanda biri akıllı diğeri akılsız iki telefon taşıyan biri varsa uzak durun ^-^  yokkkk vazgeçtim bence yakın durun hahahahahhahaha

Meraklısına bir adres vereyim ki bu işlerin ne kadar basit olduğunu anlasın...
Aha işte bu yazılım flexispy

Beni de dinliyorlar mıdır? :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...