Jump to content

Mazda 3 Otomatik Şanzıman Filtresi

quiteguide
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

7 saat önce, ozgur35 :

ĞĞĞ sesı klıma acıkken mı gelıyor, düşük hızlarda gaza bas cek yaapınca

Klimaya dikkat etmedim. Hızı düşürüp sonradan gaza basınca vitesi 3’ten 2’ye aldığında oluyor. Hafif rampada oluyor özgür

6 saat önce, SlayerX :

Tansu , flush mı yaptırdın yoksa yine 4lt karter değişim mi? selamlar.

Sadece karter hocam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, ozgur35 :

ĞĞĞ sesı klıma acıkken mı gelıyor, düşük hızlarda gaza bas cek yaapınca

O dediğin ses bendede var. Klima açıkken. Devir düşğkken

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, serifdurdu35 :

O dediğin ses bendede var. Klima açıkken. Devir düşğkken

Klimaya dikkat etmedim. Yazın arttı. Klima olabilir. Ben de yavaşladıktan sonra hızlanmak isteyince şanzımanın 3’den 2’ye vites düşüşü sırasında oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, tansu87 :

Klimaya dikkat etmedim. Yazın arttı. Klima olabilir. Ben de yavaşladıktan sonra hızlanmak isteyince şanzımanın 3’den 2’ye vites düşüşü sırasında oluyor

Klımadan o ben de de yaptı klıma acıkken Isıklardan kaldım bıle bıle tam 20 km hıza gelınce yawasladım gaza bas çek bas çek yaptım  ğğğğ yapıyo motor yüke bınıyor klıma autoda fan 3 4 de felan ard arda yaptım hep yaptı. Klımayı kapadım yapmadım Klımadan o sanzımanda bısey yok  araçda bısey yok normal bısey o

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, ozgur35 :

Klımadan o ben de de yaptı klıma acıkken Isıklardan kaldım bıle bıle tam 20 km hızla yawasladım kasıs varmısta hafıf bı daha bastım gaza ğğğğ yapıyo motor yüke bınıyor k lıma autoda fan 3 4 de felan ard arda yaptım hep yaptı. Klımayı kapadım yapmadım Klımadan o sanzımanda bısey yok  araçda bısey yok normal bısey o

Aynısı başkasında da olunca rahatlıyorum :) klimadan mı geliyor yoksa klima açık diye mi geliyor onu bilmiyorum. Vites düşüşü sırasında yarım saniye gecikme oluyor ve ses tam o sırada geliyor. O yüzden şanzıman diyorum ben. Valla artık yapacak bir şey yok. Bu yüzden şanzımanı elletmeme kararı aldım. Eminim elletirsem daha kötü olur. Kendi de @quiteguide kadar bilgili değilim ki temizlik yapayım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla klıma acıkken denedım senın muhabbet aklımdaydı harbıden ğğğğ yapıyo baya tonlu bı ses klıma acıkken gelıyo. düşük hızla gıderken gazı bırakıp hızı 15 km hıza düşüp bi daha gaza basınca oluyo onun böyle değişik bi noktası :D  gazı ayarlaman lazım. Bu ses tahmınımce şehır ıcı kasıslere yaklasınca yawaslayıp üzerınden gectıkten  sonra bı daha gaza basınca cıkar yoksa normal kullanımda denk gelmez. Ama klımadan o klıma kapalı da denedık kuzenle gelmıyor 9 10 kere yaptık

@tansu87 sen 1-2 hafta klımayı açma deney yap ses mes kalmıcak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, ozgur35 :

Valla klıma acıkken denedım senın muhabbet aklımdaydı harbıden ğğğğ yapıyo baya tonlu bı ses klıma acıkken gelıyo. düşük hızla gıderken gazı bırakıp hızı 15 km hıza düşüp bi daha gaza basınca oluyo onun böyle değişik bi noktası :D  gazı ayarlaman lazım. Bu ses tahmınımce şehır ıcı kasıslere yaklasınca yawaslayıp üzerınden gectıkten  sonra bı daha gaza basınca cıkar yoksa normal kullanımda denk gelmez. Ama klımadan o klıma kapalı da denedık kuzenle gelmıyor 9 10 kere yaptık

@tansu87 sen 1-2 hafta klımayı açma deney yap ses mes kalmıcak.

Buralar yanıyor :) deneyecem hafta sonu. Aynen anlattığın gibi oluyor işte. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki sabit tutan nedir filtreyi? Alt uzantı kısa olursa çok da sıkıntı olmaz ama filtre uzantısı olmadığından filtre çıkarsa sıkıntı olur. Buna bir önlem alınmış mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, tansu87 :

Buralar yanıyor :) deneyecem hafta sonu. Aynen anlattığın gibi oluyor işte. 

Sıkıntı yok o zaman dert etme normal bısey. Ben de sen burda yazınca dıkkat etmeye basladım harbıden ğğ yapıyo dikkat etmemıstım hıc belkı de klıma fan sesınden veya muzıkten duymadım  klıma motoru yüke bındırıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, zoptrik :

Peki sabit tutan nedir filtreyi? Alt uzantı kısa olursa çok da sıkıntı olmaz ama filtre uzantısı olmadığından filtre çıkarsa sıkıntı olur. Buna bir önlem alınmış mı? 

İçindeki de kısa uçlu filtreydi. Karteri açtığımızda yerindeydi. Filtreyi elle yuvasına sokuyoruz. Filtre üstünde, takınca altta kalacak şekilde dairesel bi çıkıntı var. O kartere değiyor. Baskı oluyor ve çıkmıyor. 

1248F03C-C9DF-4F11-A5D5-011D46D3AF2E.jpeg

128D40B9-EA2C-48D8-813C-819883CCF9FC.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, tansu87 :

Aynısı başkasında da olunca rahatlıyorum :) klimadan mı geliyor yoksa klima açık diye mi geliyor onu bilmiyorum. Vites düşüşü sırasında yarım saniye gecikme oluyor ve ses tam o sırada geliyor. O yüzden şanzıman diyorum ben. Valla artık yapacak bir şey yok. Bu yüzden şanzımanı elletmeme kararı aldım. Eminim elletirsem daha kötü olur. Kendi de @quiteguide kadar bilgili değilim ki temizlik yapayım. 

Bir kaç gün önce aracın LPG ayariyla uğraştım. Biraz kıstım. Bil bakalım ne oldu. Aynı söylediğin ses ggggrrr, kasisten geçerken ara hızlanmada ilk defa meydana geldi. Ateleşleme kararsızlığı, ya çok fakire düştü yada zengine.

LPG ayarlariniza baktirin beyler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, quiteguide :

Bir kaç gün önce aracın LPG ayariyla uğraştım. Biraz kıstım. Bil bakalım ne oldu. Aynı söylediğin ses ggggrrr, kasisten geçerken ara hızlanmada ilk defa meydana geldi. Ateleşleme kararsızlığı, ya çok fakire düştü yada zengine.

LPG ayarlariniza baktirin beyler.

İşte nokta atışı. Hep şüphelerimin arasındaydı ama ltf ve stf ayarlarım çok ideal. Otomatik şanzımanlı araçlarda vites geçişlerinde ekstra güç oluşturulduğunu biliyorum. Onunla ilgili. Peki benim trim ayarlarım tamam. Ne fakirde ne zenginde. Biraz zengine mi almak lazım? Ya da sadece vites geçiş anında yapılacak başka ayar var mı? Brc. 

Tam sesin geldiği an tekrar kontrol edecem kararsızlığı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben baktırmıstım cocuk grafıgı gosterdı benzınle aynı. Zaten kullanırken de cekış gıdıs bomba tüketım 8.2 son 15 bın km dır yokuş yukarı araba solluyoz :D ama gene bi ara baktıralım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer ses bende de oluyor ama hroff gibi bir olay. 4 5 ay önce regülatör valfi ile ilgili bir problemde ayarları tekrar yapıldı ve hızlanırken böyle oluyor. Bosch iridyum bujinin kullanım ömrü de doldu bende, bakalım IFR6E11 takınca ne olacak. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, SlayerX :

Benzer ses bende de oluyor ama hroff gibi bir olay. 4 5 ay önce regülatör valfi ile ilgili bir problemde ayarları tekrar yapıldı ve hızlanırken böyle oluyor. Bosch iridyum bujinin kullanım ömrü de doldu bende, bakalım IFR6E11 takınca ne olacak. 

DENSO - SK16PRE11 de bakabilirsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet o bujiye de baktım ancak denso katalogları lpg için değil normal kullanım için onu öneriyor. Densonun Lpg için önerilen bujilerini Türkiye'de bulamadım, ama elektro aralığı açısından evet iki buji de 1 - 1.1mm civarlarında ve ikisi de iridyum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, tansu87 :

İşte nokta atışı. Hep şüphelerimin arasındaydı ama ltf ve stf ayarlarım çok ideal. Otomatik şanzımanlı araçlarda vites geçişlerinde ekstra güç oluşturulduğunu biliyorum. Onunla ilgili. Peki benim trim ayarlarım tamam. Ne fakirde ne zenginde. Biraz zengine mi almak lazım? Ya da sadece vites geçiş anında yapılacak başka ayar var mı? Brc. 

Tam sesin geldiği an tekrar kontrol edecem kararsızlığı

Zengindeydi, biraz kıstım. Hoşuma gitmedi, az önce eski haline geri getirdim. Şu an sorun yok.

IMG_20190704_141549.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, quiteguide :

Zengindeydi, biraz kıstım. Hoşuma gitmedi, az önce eski haline geri getirdim. Şu an sorun yok.

IMG_20190704_141549.jpg

Yani biraz zengine alınca sorun kalmıyor diyorsun. Bunu en kısa zamanda yaptıracam. Bende brc kablosu yok maalesef

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...